Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Καινοτομία: Ενεργή συσκευασία τυριών από υποπροϊόντα γαλακτοκομικών – Παράταση της διάρκειας ζωής έως και 50%!

Χρηματοδότηση του έργου από την Ισπανική κυβέρνηση -  Αξιοποίηση του ορού γάλακτος που λαμβάνεται ως υπόλειμμα στην παραγωγή τυριού

ROBS4CROPS: Ρομπότ για την προστασία των καλλιεργειών – Πιλοτικές δοκιμές και στην Ελλάδα

Οι ερευνητές αποδεικνύουν πώς οι ρομποτικές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή προϊόντων υψηλότερης ποιότητας πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα ωφελούν το περιβάλλον και μειώνουν την έκθεση των γεωργών σε επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Αιθέριο έλαιο ρίγανης: Αντιμικροβιακή και αντιβιοφιλμική δράση κατά του Enterococcus faecalis – Εφαρμογή σε στήθος κοτόπουλου

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και κατασταλτικές για τον καρκίνο ιδιότητες που διαθέτει, νέα μελέτη έριξε φως στην αντιμικροβιακή και αντιβιοφιλμική δράση του. 

“Σούπερ-κόνδυλοι” πατάτας απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Επιστήμονες προσπαθούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των βασικών καλλιεργειών - όπως οι πατάτες - σε ακραίες συνθήκες όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, τα παράσιτα και οι ασθένειες, με μεθόδους που βασίζονται λιγότερο στα φυτοφάρμακα.

Είναι τα NFT η απάντηση στα ζητήματα ασφάλειας τροφίμων;

Επωνυμίες premium αλκοόλ, όπως η Hennessy, Bacardi και πρόσφατα, η Johnnie Walker, έχουν συνδέσει ήδη τα NFTs με την κυκλοφορία περιορισμένης έκδοσης προϊόντων τους.

Μανιτάρια, ψάρια και ξύλο: Τα νέα “αστέρια” στις πασαρέλες της μόδας

Αναρωτιέστε από πού προέρχονται τα ρούχα σας, από τι υλικό είναι φτιαγμένα και πώς παράγονται; Η έρευνα σύντομα μπορεί να σας φέρει πουκάμισα από μανιτάρια και τσάντες από ψάρια.

Καφές με μανιτάρια: Το νέο trend για εγρήγορση και υγεία

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, αλλά ο καφές με μανιτάρια χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν.

Νέο προϊόν: Επίσημη “πρώτη” για το παγωτό Nescafé!

Πιο παγωμένο και πιο γλυκό από τον Frappe - H Nestlé λανσάρει το πρώτο παγωτό με ganache από Nescafé

Οι φυτικές κοτομπουκιές τρώνε… “πόρτα” από τους καταναλωτές

Σε δημοσκόπηση τα φυτικά chicken nuggets δεν έπιασαν ούτε τη... βάση σε αίσθηση γεύση και επίγευση

Ανάλυση οσμών 2.0: Τεχνική για την απομόνωση πτητικών ενώσεων τροφίμων

Μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Leibniz για τη Βιολογία Συστημάτων Τροφίμων στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LSB) κατάφερε να αυτοματοποιήσει μια καθιερωμένη μέθοδο για την ήπια απομόνωση των πτητικών συστατικών τροφίμων.

Βιοαέριο από κοπριά αγελάδων τροφοδοτεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αύξηση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ωστόσο, επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν μια εντελώς διαφορετική λύση.

Μετατρέποντας τα μέρη ψαριών σε πολύτιμα προϊόντα και συστατικά

Πολλά μέρη ενός ψαριού πηγαίνουν χαμένα, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα πιάτα μας. Η νέα τεχνολογία διαλογής θα βοηθήσει τη βιομηχανία ψαριών να εκμεταλλευτεί τις πρώτες ύλες πολύ καλύτερα και με πιο βιώσιμο τρόπο.

Βaileys Κοκτέιλ τιραμισού

Κοκτέιλ τιραμισού από την Baileys φημολογείται πως θα είναι η νέα καινοτόμα, γλυκιά κυκλοφορία της επωνυμίας αλκοόλ.

Κίνα: Πρωτοποριακή μέθοδος μαζικής παραγωγής για προϊόντα καλλιεργούμενου κρέατος

Κινέζοι ερευνητές προχώρησαν στην ανάπτυξη μεθόδου για μαζική παραγωγή κεφτέδων από καλλιεργούμενο κρέας, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο λίπος.

Enginomics στο σχεδιασμό ποιότητας τροφίμων: Σχεδιάζοντας το φαγητό του μέλλοντος

Η γνώση του τρόπου χρήσης των υπερδυνάμεων των φυτικών τροφίμων, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της διατροφής.

KFC: Σάλτσα σοκολάτας με μέντα ως συνοδευτικό για το τηγανητό κοτόπουλο!

Η KFC της Νοτίου Κορέας λάνσαρε μια νέα σάλτσα ντιπ για το κοτόπουλο που επιτρέπει στους πελάτες της να απολαμβάνουν γλυκό και αλμυρό μαζί.

Το χάνουμε το τρένο;

Απλά μαθηματικά περιβάλλοντος και κτηνοτροφίας

Καινοτομία από το MIT: Συσκευασίες τροφίμων από κάψουλες μεταξιού – Η λύση για τα μικροπλαστικά

Οι ερευνητές του MIT έχουν αναπτύξει υποκατάστατο για τα μικροπλαστικά, με βάση το μετάξι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για συσκευασίες τροφίμων.

Πλατφόρμα εξασφαλίζει την έγκαιρη πληρωμή μικρών επιχειρήσεων

Ανατρεπτική λύση πληρωμών εντός της ημέρας που εκδίδεται το τιμολόγιο

Καινοτομία: Μικροσκοπικός αισθητήρας ανιχνεύει φυτοφάρμακα στα φρούτα πριν την κατανάλωση!

Δοκιμή για την ασφάλεια τροφίμων από τους καταναλωτές

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης