Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Ελληνική πρωτοτυπία: Ψυγεία της ΜΕΒΓΑΛ όχι με γιαούρτια αλλά με… Βιβλία!

Διψάς για γνώση; Άνοιξε το ...ψυγείο και πάρε ένα βιβλίο!

Πόσα θες για να μας τρελάνεις; Πατάτες σε σχήμα κουταλιού για να… “στέκεται” η κέτσαπ!

H Heinz ικανοποιεί τους ψυχαναγκασμούς μας για την τέλεια ποσότητα σάλτσας στις πατάτες μας, με τις νέες τηγανητές πατάτες σε σχήμα κουτάλι.

Τα 3D εκτυπωμένα τρόφιμα είναι η 2η καινοτομία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google

Σχεδόν 10.000 αναζητήσεις το μήνα στην Google για τα "εκτυπωμένα" τρόφιμα

Καινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

Αναψυκτικά μικρών παραγωγών: Το πείραμα που δείχνει πως να αυξηθούν οι πωλήσεις

Πρωτότυπο πείραμα έδειξε πως η αναδιάταξη στα ράφια των σουπερμάρκετ θα μπορούσε να ωφελήσει τους μικρούς παραγωγούς να πουλήσουν περισσότερα αναψυκτικά.

Κα-τα-πλη-κτι-κό! Γιαγιάδες της Κρήτης συναγωνίζονται τους τράπερ με αφορμή ένα… γλυκό μελιτζανάκι!

Δυναμικές γιαγιάδες από την Κρήτη χορεύουν και τραγουδούν trap για να προωθήσουν το γλυκό μελιτζανάκι!(Video)

Καινοτομία SAVRpak: Επίθεμα ελέγχου υγρασίας για την παράταση της διάρκειας ζωής έτοιμων γευμάτων και φρέσκων φρούτων

Νέα τεχνολογία ελέγχου της υγρασίας, που παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων αλλά και ζεστών γευμάτων delivery.

Κεράσια: Ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα περιορίζει τις απομιμήσεις

Ετικέτα ασφαλείας μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική και δεν πρόκειται για απομίμηση που περιέχει κεράσια κατώτερης ποιότητας.

Κοιλιοκάκη: Τα μπισκότα από φακή μία πολλά υποσχόμενη εναλλακτική

Η εύρεση αποδεκτών εναλλακτικών τροφίμων χωρίς γλουτένη, όσον αφορά τόσο τη θρεπτική αξία όσο και την αισθητηριακή αποδοχή αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τη βιομηχανία τροφίμων

ΟΛΥΜΠΟΣ: Νέα συμπιέσιμη συσκευασία γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι

Το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης

Καινοτομία: Vegan βούτυρο από… μύκητες

Η Σουηδική Mycorena άνοιξε το δρόμο για εφαρμογές γαλακτοκομικών εναλλακτικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Παγκόσμια Πρωτιά! Chopisticks που ενισχύουν την αλμυρή γεύση

Ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν πιο νόστιμα τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Vita Coco Spiked με ρούμι Captain Morgan: Η νέα συνεργασία της Diageo

Η  Diageo, μεγάλη εταιρεία στο χώρο του ποτού συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής νερού καρύδας The Vita Coco Company σε μια σειρά takeaway κοκτέιλ Vita Coco Captain Morgan. 

Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 με το παξιμάδι ΒΙT-Eat

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ, με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

CPigFeed: Τροφή για χοίρους από παραπροϊόντα αρτοποιίας!

Το «γεύμα αρτοποιίας» που δημιούργησαν περιέχει τυροπιτάκια, κακοφουρνισμένα μπισκότα, σφολιάτες και αρτοσκευάσματα που πλησιάζουν ή έχουν προσεγγίσει την ημερομηνία λήξης.

Διάκριση καινοτόμων προϊόντων διατροφής στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022

Ένα θρεπτικό shot οσπρίων και λαχανικών που καταναλώνεται και ως ντρέσινγκ, ένα vegan ρόφημα τύπου κεφίρ και μία θρεπτική σειρά παξιμαδιών, διακρίθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA 2022.

Τέλος στο hangover με ένα μόνο χάπι

Ένα χάπi ισχυρίζεται ότι καταπολεμά το hangover επιταχύνοντας τη διάσπαση του αλκοόλ στο έντερο.

Η Carlsberg στο βυθό

H Σουηδική Carlsberg ανοίγει υποθαλάσσιο μπαρ στην πόλη Smögen.

Η άσκηση σε… χάπι! Ερευνητές ανακάλυψαν το μόριο που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα μόριο στο αίμα που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, το οποίο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την παχυσαρκία σε ποντίκια.

Stir Fry δια χειρός ρομπότ!

Ερευνητές από 3 διαφορετικά πανεπιστήμια κατάφεραν, μέσω της μηχανικής μάθησης, να διδάξουν σε ρομπότ τις κινήσεις της μεθόδου stir fry.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης