Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Τέλος στο hangover με ένα μόνο χάπι

Ένα χάπi ισχυρίζεται ότι καταπολεμά το hangover επιταχύνοντας τη διάσπαση του αλκοόλ στο έντερο.

Η Carlsberg στο βυθό

H Σουηδική Carlsberg ανοίγει υποθαλάσσιο μπαρ στην πόλη Smögen.

Η άσκηση σε… χάπι! Ερευνητές ανακάλυψαν το μόριο που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα μόριο στο αίμα που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, το οποίο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την παχυσαρκία σε ποντίκια.

Stir Fry δια χειρός ρομπότ!

Ερευνητές από 3 διαφορετικά πανεπιστήμια κατάφεραν, μέσω της μηχανικής μάθησης, να διδάξουν σε ρομπότ τις κινήσεις της μεθόδου stir fry.

Γάλα κατσαρίδας – Εσείς φρικάρετε μόνο στη θέα, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι είναι θρεπτικό!

Θα μπορούσε το γάλα κατσαρίδας να γίνει η νέα υπερτροφή;

Καινοτομία για μείωση των αποβλήτων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Χάρη στο FreshProof, ένα καινοτόμο σύστημα, η πρόβλεψη της εναπομένουσας διάρκειας ζωής των γεωργικών προϊόντων διατροφής κατά μήκος των αλυσίδων εφοδιασμού πρόκειται σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Στην αντεπίθεση η Nestle μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τις μολυσμένες πίτσες

Η Nestlé σε συνεργασία με την NIZO ανέπτυξαν ένα τυρί Edam με 30% λιγότερα λιπαρά, για τις κατεψυγμένες πίτσες με στόχο να ανεβάσει τις πωλήσεις.

EntoMilk: Ήρθε και το παγωτό από έντομα!

Το EntoMilk αποτελεί ένα βιώσιμο και θρεπτικό γάλα από τα έντομα Black Soldier Fly. Πλέον κυκλοφορεί και...παγωτό!

Άλλη μια επίθεση λογοκρισίας της βιομηχανίας κρέατος σε εταιρεία εναλλακτικών κρέατος

Μαίνεται ο "πόλεμος" ανάμεσα στο συμβατικό και το εναλλακτικό κρέας.

Μελέτη Α.Π.Θ.: Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής φρέσκων τυριών τυρογάλακτος με τη χρήση αρωματικών φυτών

Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέδειξε πως τα βιοδραστικά συστατικά από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των φρέσκων τυριών τυρογάλακτος.

Να τους πιστέψουμε; Μπα….

Το παράδοξο και το ακραίο των επιστημονικών μελετών

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Νέα έρευνα: Μη καταστρεπτικοί αισθητήρες για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιώσιμης γεωργίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις των in vivo και επιφανειακών ή αερομεταφερόμενων αισθητήρων για τη διάγνωση της υγείας των φυτών θα βελτιώσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών και θα ελαχιστοποιήσουν τους πόρους που χρησιμοποιούνται.

Βιώσιμο οργανικό λίπασμα από αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού με χρηματοδότηση της ΕΕ

  Ο συνδυασμός οργανικών και μεταλλικών συστατικών σε ένα πατενταρισμένο λίπασμα, πληροί τις απαιτήσεις αύξησης της απόδοσης των καλλιεργειών και υποκαθιστά τα χημικά λιπάσματα

Ο FDA ολοκληρώνει την αξιολόγηση της ασφάλειας του ανθεκτικού στην ξηρασία HB4 σίτου

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της για το πατενταρισμένο σιτάρι HB4 της Bioceres Crop Solutions Corp.

Ερασιτεχνική αλιεία: Οι πρόσφατες καινοτομίες εξοπλισμού και οι επιπτώσεις τους

Η τεχνολογία που αναπτύσσεται και υιοθετείται από τον τομέα της ερασιτεχνικής αλιείας έχει οδηγήσει σε γρήγορες και δραματικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι ψαράδες αναψυχής αλληλεπιδρούν με τα ψάρια. 

Το τερμάτισαν! Κρασί από μπρόκολο και τζιν από… λαχανάκια Βρυξελλών!

Τα πιο «μισητά» λαχανικά μας ως παιδιά, έγιναν δημοφιλείς γεύσεις σε ποτά

Ήρθε καινοτόμος τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τις πλαστικές επιστρώσεις και τις PFAS

Μια καναδική εταιρεία επιστήμης υλικών, ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια διαδικασία που καθιστά τα χάρτινα προϊόντα ανθεκτικά στο νερό, το λίπος, το οξυγόνο και τους ατμούς, και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμία επίδραση στην ανακύκλωση και τη σύνθεση.

Εφαρμογή μετρά το αποτύπωμα άνθρακα στα πιάτα των εστιατορίων!

Η βιώσιμη παραγωγή και διαχείριση τροφίμων κερδίζει έδαφος

12ος Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2022 από τον ΣΕΒΤ

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης