Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει το λιανεμπόριο – Η επιτυχία της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες

Οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο, έχει απεριόριστες δυνατότητες.

Καινοτομία: Βότκα με γεύση μπέικον!

Το αποστακτήριο Doghouse κυκλοφόρησε μια βότκα με γεύση μπέικον τσίλι, χρησιμοποιώντας τσίλι Habanero για το τέλειο λάκτισμα σε ένα κλασικό Bloody Mary.

Webinar για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής «χωρίς λακτόζη»

Οι περιορισμοί επεξεργασίας των ενζύμων μπορούν να μετατρέψουν την καινοτομία “χωρίς λακτόζη” σε μια δύσκολη και δαπανηρή εφαρμογή.

Κόμμι ακακίας: Αναγνωρίστηκε ως διαιτητική ίνα από τον FDA

Οι ίνες ακακίας έχουν ταξινομηθεί ως διαιτητική ίνα στις ΗΠΑ από τους νέους κανόνες επισήμανσης τροφίμων και διατροφής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Συσκευασία τροφίμων: Η Μελέτη Ελληνικών Πανεπιστημίων για την ενίσχυση των επιδόσεων φιλμ στις “έξυπνες” συσκευασίες

Τα νανοσύνθετα CS/PVOH/CuMt και CS/PVOH/TiMt είναι πολλά υποσχόμενα υλικά για ενεργές μεμβράνες συσκευασίας τροφίμων

Καινοτομία: Βατόμουρα, κεράσια και νεκταρίνια χωρίς κουκούτσια!

Αμερικάνικη startup αλλάζει το DNA των φρούτων ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους καταναλωτές

Στρες θερμοκρασίας στο χωράφι: Οι Επιστήμονες βρήκαν “ασπίδα προστασίας”

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η παράκαμψη μιας φωτοσυνθετικής δυσλειτουργίας που είναι κοινή σε καλλιέργειες όπως η σόγια, το ρύζι και το σιτάρι, μπορεί να παρέχει θερμική προστασία υπό θερμικό στρες στο χωράφι.

Νέα κυκλοφορία: Τα πατατάκια Lay’s… τώρα και σε βότκα!

Η Lay's που ανήκει στην Pepsico, ανακοίνωσε μια βότκα φτιαγμένη από πατάτες πατάτες αποκλειστικής χρήσης της Lay's, δημιουργώντας έναν καινοτόμο συνδυασμό βότκας-πατάτας.

Τι είναι το λούπινο και γιατί οι μεγάλες βιομηχανίες εναλλακτικών τροφίμων επενδύουν εκατομμύρια

Το Λούπινο κλέβει την παράσταση ως πηγή εναλλακτικής πρωτεΐνης

Τι είναι η αλλουλόζη και ποια τα “προσόντα” της

Το outsider των γλυκαντικών που φαίνεται να κερδίζει στο νήμα...

“Στεγνά” Χριστούγεννα: Το 1/3 των καταναλωτών θα αποφύγει το αλκοόλ τις γιορτές

Ενώ οι καταναλωτές κάποτε θεωρούσαν αδιανόητο το να μην πιουν και χλεύαζαν τα ποτά χωρίς αλκοόλ στα ράφια των καταστημάτων, τώρα είναι must!

Έρευνα: oleogel εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά ως αντικαταστάτης λίπους σε muffin

Η χρήση oleogel ή ελαιογέλης,  έχει τραβήξει πρόσφατα την προσοχή της βιομηχανίας τροφίμων ως μια νέα εναλλακτική τεχνολογία που μετατρέπει φυσικά το υγρό λάδι...

E-nose: Ποιοτικός έλεγχος μέσω τεχνητών οσφρητικών συστημάτων

Η αγορά ψηφιακής  τεχνολογίας όσφρησης, αναμένεται να φτάσει 132 εκατ. € την επόμενη διετία

Ήρθε η φυτική σοκολάτα γάλακτος – ίδια γεύση, υφή και αίσθηση

Λύθηκε το "παζλ" της νόστιμης χωρίς αλλεργιογόνα φυτικής σοκολάτας

Ανακάλυψη: “Επίπεδα” ζυμαρικά που αποκτούν σχήμα όταν μαγειρεύονται! – Εξοικονόμηση χώρου, μικρότερες συσκευασίες

Τα ζυμαρικά σε επίπεδα φύλλα, εξοικονομούν χώρο στην αποθήκευση και τη μεταφορά και, μειώνουν τον χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται για το μαγείρεμα

Καινοτόμο σύστημα μείωσης της ζάχαρης σε χυμούς – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η καινοτόμα τεχνολογία έχει την ικανότητα να μειώνει τη ζάχαρη έως και 80%, χωρίς να επηρεάζει τη θρεπτική αξία ή τη γεύση των χυμών

Συσκευασία τροφίμων: Καινοτόμα και βιώσιμα νανοϋλικά βελτιώνουν τις μεμβράνες PVA

Οι νανοΐνες λιγνοκυτταρίνης (LCNF) που προέρχονται από γεωργικά απόβλητα ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας αποδείχθηκαν κατάλληλη ενίσχυση των μεμβρανών PVA, βελτιώνοντας πολλές ιδιότητες τους

WGS: Πληθαίνουν οι φωνές για χρήση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος στην μικροβιολογική ανάλυση τροφίμων

Στο μέλλον, η WGS θα είναι η προτιμώμενη μέθοδος για τη διερεύνηση της μικροβιολογικής ασφάλειας των τροφίμων, λόγω της υψηλής διακριτικής της ισχύος και της σταδιακής κατάργησης παλαιότερων μεθόδων οροτυποποίησης διεθνώς.

Καινοτομία: βρώσιμα κουταλάκια με γεύση μπισκότο!

Η καινοτομία Βιωσιμότητας τρέχει με... 1000!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο