Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κάποιοι δεν αστειεύονται… Ανακαλούνται 3,5 τόνοι κοτομπουκιές – Είχαν σήμα επιθεώρησης άλλης εταιρείας!

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΚάποιοι δεν αστειεύονται… Ανακαλούνται 3,5 τόνοι κοτομπουκιές - Είχαν σήμα επιθεώρησης άλλης εταιρείας!
spot_img

Ανάκληση ποσότητας “μαμούθ”- Χρησιμοποιούσαν πλαστό σήμα επιθεώρησης.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ανάκληση 3,5 τόνων κροκέτες κρέατος και κοτόπουλου της εταιρείας “Tu Gusto” επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες επιθεωρήσεις και ενδέχεται να περιέχουν αδήλωτα αλλεργιογόνα. Τα προϊόντα περιέχουν σόγια, σουσάμι και σιτάρι, γνωστά αλλεργιογόνα, τα οποία δεν δηλώνονται στην ετικέτα του προϊόντος.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το FSIS εκτελούσε δραστηριότητες επιτήρησης σε έναν λιανοπωλητή και παρατήρησε παρατυπίες στην επισήμανση. Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα είδη είχαν παραχθεί σε εγκατάσταση που δεν διαθέτει άδεια επιθεώρησης και περιείχαν αλλεργιογόνα που δεν είχαν δηλωθεί στην ετικέτα του προϊόντος.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση φέρουν σήμα ελέγχου USDA, που περιέχει τον αριθμό εγκατάστασης «EST. 11154», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την ανακαλλούσα εταιρεία χωρίς να έχει γίνει έλεγχος από τις αρχές! Το εργοστάσιο που σχετίζεται με το «11154» δεν γνώριζε ότι χρησιμοποιούνταν το σήμα της, από την εταιρεία Tu Gusto. Τα εν λόγω προϊόντα απεστάλησαν σε διανομείς, καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια στη Φλόριντα και το Τέξας.

Η FSIS ανησυχεί ότι ορισμένα προϊόντα μπορεί να βρίσκονται σε εστιατόρια, καταψύκτες λιανοπωλητών και καταναλωτών. Τα εστιατόρια, οι λιανοπωλητές και οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν και να τα απορρίψουν.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Ενδοφλέβια θεραπεία βιταμινών: Μήπως πρόκειται για παγκόσμια απάτη;

Αλήθειες και ψέματα για την τάση ευεξίας των τελευταίων χρόνων, την ενδοφλέβια βιταμινοθεραπεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο