Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κεντρική Αγορά Αθηνών: Εκπαιδευτικές δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την υγιεινή διατροφή

ΑρχικήΝέαΚεντρική Αγορά Αθηνών: Εκπαιδευτικές δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την υγιεινή διατροφή
spot_img

Συνεχίζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) τις δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για την αναγκαιότητα μείωσης της σπατάλης τροφίμων και γενικότερα για την υγιεινή διατροφή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και συγκεκριμένα στην Αγορά του Καταναλωτή, λειτουργούν υπό την  αιγίδα του ΟΚΑΑ και σε συνεργασία με την εταιρία OPENFARM, βιωματικά εργαστήρια, όπου οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να δουν στην πράξη την λειτουργία του μεγαλύτερου κέντρου διανομής φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα ( food hub) και να ενημερωθούν σχετικά με την βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση.   

Οι μαθητές μαθαίνουν για τα προϊόντα που μπορεί κάποιος να βρει στα καταστήματα και ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, θα γίνονται συζητήσεις για την επιχειρηματικότητα και τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην διαδικασία μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι, στο ράφι.

Επίσης, ενημερώνονται για την πυραμίδα της Μεσογειακής / Ελληνικής Διατροφής και ειδικότερα την σημασία των φρούτων και λαχανικών, του ελαιόλαδου, του μελιού, των βοτάνων (φρέσκα ή αποξηραμένα) των δημητριακών, των οσπρίων και των ξηρών καρπών στην υγιεινή διατροφή και έναν βιώσιμο αγροδιατροφικό τομέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μέσω, δε, βιωματικών εργαστηρίων, οι μαθητές μπορούν να  κατανοήσουν έννοιες όπως η εποχικότητα, η τοπικότητα, τα τροφομίλια και το αποτύπωμα άνθρακα, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η ανακύκλωση, που, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στις καθημερινές μας επιλογές, ως καταναλωτές.

Συμμετέχουν επίσης, στη δημιουργία του «Λαχανόκηπου της Λαχαναγοράς», όπου σε ειδικό χώρο θα φροντίζουν τα λαχανικά που οι ίδιοι έχουν σπείρει ή φυτέψει, ενώ παίρνουν μέρος σε δοκιμές γευσιγνωσίας (φρούτα, λαχανικά, μέλι, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά, ανάλογα με την εποχή) και εργαστήρια μαγειρικής και τους μοιράζεται σχετικό  ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο