Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Το upcycling απορριμάτων τροφίμων ίσως είναι η λύση στη βιωσιμότητα

Η επιστήμη πλέον ψάχνει λύσεις για να αξιοποιήσει και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα απόβλητα τροφών. Μία από αυτές της λύσεις είναι και το upcycling τροφίμων.

Καινοτομία AquaStop: 100% Αδιάβροχο χαρτί για συσκευασίες τροφίμων

Κατάλληλο για συσκευασίες ηλεκτρονικού εμπορίου, για προϊόντα όπως φρούτα και λαχανικά και για τη μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων ψύξης

Φάρμα Ήπειρος: Αποτύπωμα άνθρακα πολύ μικρότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης

Συστηματική επένδυση στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου και της χρήσης ενέργειας, αποσκοπώντας να γίνει, στο μέλλον, μια ουδέτερη κλιματικά μονάδα παραγωγής

Βιοπλαστικά από μη παθογόνα βακτήρια για συσκευασίες τροφίμων

Ο περιβαλλοντικός κίνδυνος που συνδέεται με την αυξημένη χρήση παραδοσιακών πλαστικών ώθησε Ευρωπαίους επιστήμονες να μελετήσουν βιο-βασισμένες και βιοαποικοδομήσιμες λύσεις για τη συσκευασία τροφίμων.

Καινοτομία: Εγγενής πρωτεΐνη ζύμης ως αντικαταστάτης του ασπραδιού του αυγού

Ένα νέο συστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά της Έρευνας και Ανάπτυξης των τροφίμων, αφού αναμένεται να δώσει λύσεις σε vegan προϊόντα, λύσεις καθαρής ετικέτας και εναλλακτικών προσθέτων.

Έρχεται και στην Ευρώπη η eco-friendly τεκίλα σε μπουκάλι από χαρτόνι

Η μεξικάνικη μάρκα αλκοολούχων ποτών Buen Vato ανακοίνωσε ότι η καινοτόμος τεκίλα της σύντομα θα περάσει και τα σύνορα της Ευρώπης.

Η Αυστραλία μπαίνει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ο αυξανόμενος πληθυσμός του κόσμου, έχει αυξήσει σημαντικά την ανάγκη για πρωτεΐνες από όλες τις πηγές, με την παγκόσμια ζήτηση για πρωτεΐνες να αναμένεται να αυξηθεί κατά 73% μέχρι το 2050.

Ήρθε και αυτό: Μέλι που δεν προέρχεται από μέλισσες!

Η παρουσίαση του νέου προϊόντος έγινε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, κάτι καθόλου τυχαίο, αφού έχει σκοπό να τις προστατεύσει και να τις... ξεκουράσει.

Από 1η Ιουνίου ο νέος φόρος στα πλαστικά μπουκάλια στην Ελλάδα: Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Mε περιβαλλοντικό τέλος, ύψους 8 λεπτών του ευρώ (0,08 ευρώ), θα επιβαρύνεται κάθε συσκευασία πλαστικού μπουκαλιού με ετικέτα πολυβινυλοχλωρίδιο - PVC.

Υποκατάστατα κρέατος: Προϊόν μάρκετινγκ ή “πράσινη” συνείδηση των καταναλωτών;

Την αιτία της δημοτικότητας των υποκατάστατων κρέατος μελέτησε ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Με το βλέμμα στο μέλλον και με στόχο το ΜΗΔΕΝ

Η εταιρεία δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 που περιλαμβάνει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, σπατάλη νερού, κατάχρηση αλκοόλ και μηδενικά ατυχήματα στον χώρο εργασίας

20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Ας τιμήσουμε τον εργάτη της φύσης!

Γιατί οι μέλισσες είναι τόσο σημαντικές; Πώς επιλέχθηκε αυτή η μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας; Τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία της;

Πώς η δραματική μείωση των ιπτάμενων εντόμων αυξάνει τις… τιμές στα τρόφιμα

Ο αριθμός των ιπτάμενων εντόμων έχει μειωθεί κατά σχεδόν 60% σε λιγότερο από 20 χρόνια, σύμφωνα με ανησυχητική νέα έρευνα. Πώς όμως αυτό συνδέεται με το κόστος διατροφής;

Γιατί μαυρίζουν οι μπανάνες

Οι επιστήμονες προσπαθούν να σταματήσουν τη σπατάλη τροφίμων μελετώντας τις καφέ κηλίδες στις μπανάνες

Johnie Walker: Θα το πίνατε από χάρτινο μπουκάλι;

Μετά από χρόνια αναμονής, η Johnie Wlaker ακολουθεί το δρόμο της οικολογίας και λανσάρει το πρώτο χάρτινο μπουκάλι για το ουίσκι της.  

Ετικέτες CO2 στα μενού των εστιατορίων: Η αντίδραση των θαμώνων

Επιστήμονες διερευνήσαν το αντίκτυπο των ετικετών CO 2 σε πιάτα μενού των εστιατορίων στις επιλογές των καταναλωτών.

Solar Beer: Το πρώτο ελληνικό ηλιακό ζυθοποιείο

Το μοναδικό Ελληνικό ζυθοποιείο που λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες βρίσκεται στην Ξάνθη - Εξοικονόμηση 100 λίτρων πετρελαίου για δύο τόνους μπύρας

Παγκόσμιο Βραβείο Τροφίμων 2022 σε κλιματολόγο της NASA

Η κορυφαία επιστήμονας βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό της έργο στη μοντελοποίηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον αριθμό των τροφιμογενών λοιμώξεων

Το ενδεχόμενο αύξησης της μετάδοσης λοιμώξεων μέσω των τροφίμων, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, της ξηρασίας, της ποιότητα του νερού και των ακραίων καιρικών φαινομένων

Περιορισμοί στις υπερβολικές εορταστικές συσκευασίες από την Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς στις συσκευασίες εν όψει των ετήσιων φεστιβάλ της χώρας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο