Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
31.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τι είναι το ψωμί sourfaux και γιατί οι αρτοποιοί έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του

Αρκετοί αρτοποιοί υποστηρίζουν πως υπονομεύει το παραδοσιακό ψωμί.

Ερευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε… κρεμμύδια!

Βρέθηκε η λύση για καλύτερη γεύση στο κρέας φυτικής προέλευσης και όχι μόνο.

Επεξεργασία λαχανικών με ψυχρό πλάσμα: Επίδραση στην ποιότητα και το μικροβιολογικό φορτίο

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα προϊόντα κατά την επεξεργασία με ψυχρό πλάσμα.

Είναι το kokumi η ανερχόμενη νέα έκτη γεύση;

Η ανερχόμενη έκτη γεύση που ενισχύει τις υπόλοιπες.

“Ωμή” μπύρα: Η νέα τάση της μπύρας χωρίς βύνη

Η Cool Cousin Brewing παράγει μια βιώσιμη μπύρα, που δεν περιέχει καθόλου βύνη.

Παγκόσμια πρώτη: Προβιοτικό γιαούρτι μακράς διαρκείας σε ασηπτική συσκευασία – Δημιουργείται νέα κατηγορία προϊόντων

Μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η ενσωμάτωση προβιοτικών σε ασηπτικές συσκευασίες, λόγω της αδυναμίας τους να επιβιώσουν στις κοινές θερμικές επεξεργασίες.

Επεξεργασία αμυγδάλων: Γιατί η μέτρηση υγρασίας είναι σημαντική

Διασφάλιση του σωστού επιπέδου υγρασίας.

Γιαούρτι με φράουλες: Ευεργετικό για την υγεία και με τη σφραγίδα της επιστήμης

Επιστημονική μελέτη για τις ιδιότητες του γιαουρτιού με φράουλες, που προάγουν την υγεία.

Τα κάστανα ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων που αποτρέπει την αλλοίωση

Οι πολυφαινόλες από το κέλυφος του κάστανου, αναστέλλουν την ανάπτυξη τριών βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων.

Αλεύρι από καρύδια : Η επιστήμη δημιουργεί νόστιμο ψωμί χωρίς γλουτένη

Το αλεύρι από καρύδια νέο συστατικό για την παραγωγή ψωμιού με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Vidre+ : Η τεχνολογία για βελτίωση της ποιότητας και παράταση της διάρκειας ζωής στα βατόμουρα

Η πολωνική Fresh Inset παρουσιάζει την τεχνολογία Vidre+, έναν νέο αναστολέα δράσης που αυξάνει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής στα βατόμουρα, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων.

Ελληνική μελέτη για τη χρήση κωδικών QR στις συσκευασίες τροφίμων

Μελέτη 5 Πανεπιστημίων αξιολογεί και αναλύει την επίδραση στους καταναλωτές, των κωδικών QR στα προϊόντα διατροφής.

Μπρόκολο: Η καταλληλότερη μέθοδος ξήρανσης για διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του

Επιστημονική μελέτη έδειξε πως η μέθοδος LTVD, δίνει στο μπρόκολο βελτιωμένες αντιφλεγμονώδεις και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες σε σχέση με άλλες μεθόδους.

Η ζύμωση αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα σε τρόφιμα πλούσια σε πολυφαινόλες

Επιστημονική μελέτη για τις επιδράσεις της ζύμωσης στη βιοδραστικότητα και τη σύνθεση των πολυφαινολών.

Kyndryl: Μόλις 5 στις 10 επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες και περιστατικά πληροφορικής

6 λόγοι πίσω από την αποτυχία έργων εκσυγχρονισμού πληροφορικής.

Κάμερες: Τα 4 οφέλη από την παρακολούθηση της παραγωγής τροφίμων

Τα λειτουργικά οφέλη από την καταγραφή βίντεο σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων.

Γαλακτικό οξύ από απορριπτόμενους σπόρους jackfruit

Ελπιδοφόρα η νέα μέθοδος για τη βιομηχανία τροφίμων.

Τα… μικρόβια της μοτσαρέλας

Η μικροχλωρίδα του τυριού Mozzarella: Μελέτη σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Μελέτη για την υγρή και την ξηρή παλαίωση βόειου κρέατος

Ποιότητα, γευστικό προφίλ και μικροβιακές κοινότητες του βοείου κρέατος κατά τις διάφορες μεταθανάτιες διεργασίες.

Επιστήμονες δημιούργησαν λειτουργικό ποτό με λουτεΐνη

Η λουτεΐνη (LC) είναι μια σημαντική βιολογικά ενεργή καροτενοειδής χρωστική ουσία που έχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η ΕΕ αλλάζει τον κανονισμό για τη λιστέρια – Από ποια τρόφιμα κινδυνεύουμε

Η λιστερίωση είναι σπάνια, αλλά έχει ποσοστά θνησιμότητας που φτάνουν το 30%.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης