Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τυρί: Βρετανική startup παρασκευάζει vegan καζεΐνη

Ζύμωση ακριβείας για την παραγωγή τυριού.

Ζυμαρικά με μικροφύκη: Αποδοχή από τους καταναλωτές  – Ο ρόλος της ετικέτας

Προθυμία των καταναλωτών να αγοράσουν ζυμαρικά με πρωτεΐνες μικροφυκών - Ποια ετικέτα μπορεί να προωθήσει τις πωλήσεις;

Μπορείτε να παγώσετε το γιαούρτι και να το φάτε σαν παγωτό;

Γιατί το παγωτό δεν είναι απλή υπόθεση...

Ανακάλυψη ορόσημο: Καλαμπόκι με γεύση κρέατος – Περιέχει μυοσφαιρίνη βοοειδών!

Η νέα ποικιλία καλαμποκιού της IngredientWerks «Meaty Corn», είναι η πρώτη επιτυχημένη έκφραση του βοείου κρέατος μυοσφαιρίνης στο καλαμπόκι.

Πεπόνι: Παράταση διάρκεια ζωής με επεξεργασία γονιδίων

Ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τον τρόπο σύνθεσης αιθυλενίου σε πεπόνια

Μπύρα: 5 λόγοι για βελτιστοποίηση της παστερίωσης

Γιατί είναι σημαντικό για τις ζυθοποιίες να επιτύχουν βέλτιστο επίπεδο παστερίωσης σε μπύρες και ροφήματα με χαμηλό PH.

Σπανάκι: Μέθοδοι απομάκρυνσης φυτοφαρμάκων

Η επίδραση του πλυσίματος, του λεύκανσης και της κατάψυξης στα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο σπανάκι.

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να σταματήσει να δημιουργείται πάγος στην κατάψυξη

Ο vegan μηχανισμός των πολικών ζώων που ενέπνευσε τους επιστήμονες.

Καινοτομία: Φορητή συσκευή e-nose μυρίζει επιβλαβή βακτήρια στα τρόφιμα

Φορητός αισθητήρας από το Harvard που εντοπίζει αλλοιωμένα τρόφιμα και επικίνδυνα απόβλητα, διαγιγνώσκει ασθένειες και παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα.

Η Ευρώπη στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο τομέα ζύμωσης πρωτεϊνών

Επιτακτική ανάγκη η κλιμάκωση της παραγωγής, τονίζει νέα έκθεση.

Κίνδυνος από προγεστερόνη στο γάλα – Νέα μέθοδος ανίχνευσης

Πολλαπλή ανίχνευση πέντε προγεστερινών στο γάλα.

Αρώματα και πρόσθετα σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – Αλλαγές σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και διάρκεια ζωής

Ερευνητές ανέλυσαν ελαιόλαδο στο οποίο προστέθηκε αλάτι, δάφνη, δενδρολίβανο, φλούδα λεμονιού και σκόρδο.

Honey truffle: Νέο γλυκαντικό από τρούφα

Αναμένεται να αλλάξει το "παιχνίδι" στον κλάδο των γλυκαντικών.

Πώς το μέλι μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 2

Το παράδοξο που επικαλείται στο βιβλίο του ο McInnes.

Και η μελατονίνη στη μάχη για την παράταση διάρκειας ζωής σε φρούτα και λαχανικά

Επιστημονική μελέτη για τον ρόλο της μελατονίνης στον μετριασμό των τραυματισμών από ψύξη και στη διατήρηση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών που φυλάσσονται σε ψύξη

Υποπροϊόντα επεξεργασίας φουντουκιού αντικαθιστούν το βούτυρο σε μπισκότα

Τα υπολείμματα φουντουκιού ως λειτουργικό συστατικό για τη διατροφική βελτίωση μιας κλασικής συνταγής για μπισκότα.

Νέες γεύσεις φράουλας που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους

Χρήση ελεγχόμενης γεωργίας περιβάλλοντος για φράουλες με γεύσεις που υπάρχουν στη φύση, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στους καταναλωτές μέσω των τρεχουσών μεθόδων παραγωγής.

Καλλιεργημένο κρέας στην Ευρώπη – Χρηματοδότηση του έργου Meat4All

Μαζική παραγωγή και πώληση το 2024 - Στόχος να είναι οικονομικά προσιτό στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ για ιό της γρίπης των πτηνών σε γάλα εμπορίου – Νέα επιστημονική μελέτη τονίζει τον κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο

Συνεχίζεται η έρευνα για τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο, από το γάλα.

Με τριπλή κρίση αντιμέτωπη η ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Τα αιτήματα της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων για να αντιμετωπιστεί το κόστος ενέργειας και πρώτων υλών καθώς και η νομοθεσία της πράσινης μετάβασης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης