Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ανθρακικό κάλιο E 501: Ποιες είναι οι χρήσεις του στα τρόφιμα 

Σε ποια τρόφιμα χρησιμοποιείται ως πρόσθετο και γιατί.

Ζαχαρόπαστα: Οι επιστήμονες έλυσαν το αίνιγμα της κρυστάλλωσης της ζάχαρης

Ερευνητές από το Max Planck Institute for Polymer Research and Technische Universität Berlin μελέτησαν τις κινητικές και θερμοδυναμικές διαδικασίες της κρυστάλλωσης της ζάχαρης κατά την παρασκευή του φοντάν.

Νέα vegan εναλλακτική πρωτεΐνη για είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευάσματα αντικαθιστά την ανάγκη για αυγό

Το προϊόν φέρει την ονομασία Rubi Whisk και αποτελεί μια εναλλακτική στην πρωτεΐνη αυγού από φυτά duckweed.

Νέα Μέθοδος αφυδάτωσης πηκτικών χωρίς να χάνουν τις ιδιότητες τους

Η συμπυκνωμένη σκόνη που διευκολύνει τη μεταφορά και επανέρχεται με απλό ανακάτεμα

O χυμός λεμονιού και άλλα αναψυκτικά εμφανίζουν ψευδώς θετικά τεστ Covid

To έκαναν μαθητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να μην πάνε σχολείο!

Ο ρόλος της έξυπνης συσκευασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Επιστημονική ανασκόπηση για την εξέλιξη στις έξυπνες συσκευασίες και το πώς επηρεάζουν τα κέρδη της βιομηχανίας τροφίμων.

Γιατί μυρίζει τόσο ωραία το μπέικον όταν τηγανίζεται;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπέικον είναι νόστιμο, αλλά τι είναι αυτό που κάνει το μαγείρεμα του μπέικον, να μυρίζει τόσο μα τόσο ωραία;

Ιχνηλασιμότητα με μικροτσίπ στο τυρί Parmigiano Reggiano

Σαρώσιμη ετικέτα καζεΐνης στο ΠΟΠ Ιταλικό τυρί, μικρότερη από ένα κόκκο αλατιού και εξαιρετικά ανθεκτική, που επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθούν το προϊόν από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Μελέτη: Βελτίωση της υφής και αύξηση τη διάρκειας ζωής των ψαριών με έγχυση μαγειρικής σόδας!

Επιστημονική μελέτη για τη χρήση διττανθρακικού νατρίου στη βιομηχανία θαλασσινών.

Μελέτη: Τα μεταλλικά άλατα βελτιώνουν τη γεύση στα αναψυκτικά με γλυκαντικά

Η προσθήκη ορυκτών αλάτων σε αναψυκτικά χαμηλών ή μηδενικών θερμίδων, βελτιώνουν την γεύση των υποκατάστατων ζάχαρης.

Τα υπολείμματα καφέ μέσο απομάκρυνσης φυτοφαρμάκων από τρόφιμα

Επιστημονική μελέτη βρίσκει τρόπο προστασίας των καταναλωτών από τα φυτοφάρμακα με τη βοήθεια υπολειμμάτων καφέ.

Σοκολάτα χωρίς κακάο: Η Τάση κορυφώνεται

Start up τεχνολογίας τροφίμων δημιούργησε προϊόν σοκολάτας από φυτικά συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση και καβούρδισμα, όπως ακριβώς η πραγματική σοκολάτα.

Το αναξιοποίητο σουσάμι: Σύνθεση, οφέλη και αξιοποίηση υποπροϊόντων

Έλλειψη έρευνας σχετικά με τις λειτουργικές και βιολογικές δραστηριότητες της πρωτεΐνης σουσαμιού, η οποία περιορίζει τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή και την επέκταση της χρήσης της.

Amcor: Νέα φακελάκια για σκόνες ροφημάτων, υψηλής προστασίας

Συσκευασίες AmFiber με κρύο και θερμικό σφράγισμα που διασφαλίζει την προστασία του προϊόντος.

Περγαμόντο: Οι αντιοξειδωτικές και προστατευτικές ιδιότητες των αποβλήτων του

Τη σύνθεση, την αντιοξειδωτική δράση, την περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, καθώς και άλλες ιδιότητες της σκόνης ινών περγαμόντο ερευνούν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη.

O Bill Gates συμμετέχει σε κοινοπραξία για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε πρωτεΐνη

Το CO2 θα μετατρέπεται σε οξικό άλας, (ξύδι) το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πρωτεϊνών που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα.

Καινοτόμο ντρέσινγκ αυγού σε σκόνη από το ΑΠΘ – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η κ. Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και μία από τους ερευνητές πίσω από μια καινοτόμα σάλτσα για σαλάτες μίλησε στο cibum για τις εμπορικές δυνατότητες του νέου προϊόντος.

Tέλος στο… γλείψιμο! Τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι τη συσκευασίας

Ούτε γραμμάριo γιαουρτιού χαμένο! Ο όμιλος Morinaga, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που εμποδίζει το γιαούρτι να κολλήσει στο καπάκι της συσκευασίας.

Βρεφικό γάλα: Μελέτη για την παρουσία Cronobacter σε εγκαταστάσεις παραγωγής

Ανασκόπηση για τα διάφορα «οχήματα» που οδηγούν στην περιβαλλοντική ανθεκτικότητα των ειδών Cronobacter στο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων.

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης