Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Καινοτομία: βρώσιμα κουταλάκια με γεύση μπισκότο!

Η καινοτομία Βιωσιμότητας τρέχει με... 1000!

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Πώς επιλέγει μια επιχείρηση τροφίμων τον κατάλληλο αναδευτήρα; – Χρήσιμος οδηγός για σωστή επιλογή

Ο σωστός σχεδιασμός του αναδευτήρα εξασφαλίζει ομοιόμορφη ανάμειξη, μεταφορά θερμότητας σε κάθε παρτίδα προϊόντων και απλοποίηση των διαδικασιών καθαρισμού

Τυροκομία: Νέα μέθοδος ελέγχου ποιότητας κατά τη διαδικασία ωρίμανσης – Εργαλείο για ακριβή αξιολόγηση

Ανάλυση των βιολογικών δεδομένων σε πρώιμη φάση. Το multi-omics δίνει στους επαγγελματίες τυριού περισσότερα εργαλεία για την ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας

Εναλλακτικό κρέας: Η σοκολάτα … διευκολύνει την 3D εκτύπωση!

Το ευαίσθητο στη θερμότητα βούτυρο κακάο καθιστά τη ζύμη πιο ρευστή σε ζεστές θερμοκρασίες για εκτύπωση, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, σκληραίνει επιτρέποντας στη ζύμη να διατηρήσει το τυπωμένο της σχήμα

Προς κατάργηση η ημερομηνία λήξης – Τεστ κιτ επί της συσκευασίας!

Καινοτόμο επίθεμα που ανιχνεύει παθογόνα, τοποθετείται στα εσωτερικά τοιχώματα των δοχείων τροφίμων και δείχνει το αποτέλεσμα χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία

Φυκοκυανίνη: Το “άγριο μπλε θαύμα” – Λύθηκε ο γρίφος αποχρωματισμού της μπλε φυσικής χρωστικής τροφίμων

Γιατί η φυκοκυανίνη που θα ήθελαν πολύ να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες τροφίμων, είναι ασταθής όταν τοποθετείται σε αναψυκτικά και αθλητικά ποτά και μπορεί να χάσει τις αποχρώσεις της

Glyphosate: πάνω από 400 παρατηρήσεις στις διαβουλεύσεις EFSA και ECHA

Οι παράλληλες διαβουλεύσεις για τη γλυφοσάτη που διεξήγαγαν η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) και ο ECHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων)...

Συσκευασία τροφίμων: Η σημασία της στην επισιτιστική ασφάλεια – Οι έξυπνες συσκευασίες

Πολλές τεχνολογίες συσκευασίας τροφίμων μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στα τρόφιμα παρέχοντας εκτεταμένη διάρκεια ζωής

Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα

Η νέα μέθοδος παρέχει στη βιομηχανία μια εναλλακτική επεξεργασίας για την παραγωγή γάλακτος σοκολάτας καθαρής ετικέτας

Η Extended Reality, (XR) τεχνολογία στον κλάδο των τροφίμων

Στη βιομηχανία τροφίμων οι τεχνολογίες XR μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως απομακρυσμένη εργασία, κατάρτιση, συντήρηση τροφίμων, επιθεώρηση, μάρκετινγκ και υποστήριξη πελατών

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

Η HPP δεν απαιτεί τη χρήση χημικών ουσιών ή την εφαρμογή θερμικής επεξεργασίας.

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Τεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!

Το πρώτο στο κόσμο, συστατικό λίπους, με βάση τους μύκητες

Διαχείριση λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Η διαχείριση των λυμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τις εταιρείες τροφίμων και ποτών με πολλές πτυχές τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο

Διαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Κ & Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” “Insects and Algae: Alternative Food and Feed Sources” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου...

Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων”

Ανάλυση για τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προμηθευτών συσκευασιών και κατά πόσο αυτά καλύπτουν έναν παραγωγό τροφίμων

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Τεχνολογία: Φορητή συσκευή για μικροβιολογικό έλεγχο κρεάτων σε δευτερόλεπτα

Το έργο FRESHDETECT που είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, ανέπτυξε φορητό εργαλείο για την ανάλυση της ποιότητας τροφίμων μέσα σε δευτερόλεπτα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης