Ακόμη και μετά τις εκστρατείες ενημέρωσης, κάποιοι δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες πρακτικές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας γευμάτων.
Η Ινδία και η ασφάλεια τροφίμων σίγουρα δεν είναι έννοιες που ταυτίζονται κάπου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετές προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Φαίνεται όμως ότι ακόμη και μετά τις εκστρατείες ενημέρωσης κάποιοι δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες πρακτικές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας γευμάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένας μάγειρας (ο Θεός να τον κάνει) που πιάστηκε στα πράσσα να ζυμώνει με βρώμικο νερό στο εστιατόριο Kanpur που βρίσκεται πάνω σε λεωφόρο προς την περιοχή Prayag Raj, μια πόλη της Βόρειας Ινδίας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Ενοικιάζονται κότες!» – Χρυσές δουλειές από τα prive κοτέτσια έφερε η γρίπη των πτηνών και η έλλειψη αυγών
Στο viral βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Instagram από τον χρήστη kamal_giri_maharaj, ο δημιουργός του βίντεο ρωτά τον μάγειρα: “Ζυμώνεις ζύμη με τόσο βρώμικο νερό, αυτό δεν είναι καλό. Οι πελάτες έρχονται εδώ με ορισμένες προσδοκίες. Αυτό είναι λάθος από την πλευρά σου, έτσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι καλή πρακτική.” Το “τρελό” είναι ότι ο μάγειρας αναγνωρίζει την κριτική και γνέφει θετικά!
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αγίου Βαλεντίνου με λουλούδια – δηλητήριο. Τα ανησυχητικά αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών και ο θάνατος 11χρονου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επικίνδυνη Φρυγανιά: Γιατί ο FDA έθεσε κατηγορία μεγαλύτερου κινδύνου ενώ ο παρασκευαστής έλαβε αμέσως μέτρα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κομμάτια γυαλιού σε ζυμαρικά – Ειδοποίηση RASFF
Παρενέργειες από την κατανάλωση ανθυγιεινού και μολυσμένου νερού
Η κατανάλωση μολυσμένου νερού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, που κυμαίνονται από ήπια ενόχληση έως απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
Το μολυσμένο νερό μπορεί να προκαλέσει χολέρα, με σοβαρή διάρροια και αφυδάτωση. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε τυφοειδή πυρετό που προκαλεί υψηλό πυρετό, αδυναμία και πεπτικά προβλήματα. Η δυσεντερία με διάρροια και κράμπες στο στομάχι είναι επίσης συχνό σύμπτωμα μετά την κατανάλωση βρώμικου νερού.
Λόγω επιβλαβών βακτηρίων και παρασίτων, το μολυσμένο νερό μπορεί να προκαλέσει εμετό και άλλα πεπτικά προβλήματα. Η τακτική έκθεση σε μολυσμένο νερό αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού, καθιστώντας τον επιρρεπή σε λοιμώξεις. Ο μόλυβδος και ο υδράργυρος στο μολυσμένο νερό μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο, το συκώτι και τα νεφρά, οδηγώντας σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Τέλος, μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα, αλλεργίες και μυκητιασικές λοιμώξεις εάν χρησιμοποιηθεί μολυσμένο νερό για κατανάλωση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η Γερμανία κέρδισε τον “πόλεμο” του μπαλσάμικου
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πάνω από 140 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε γλέντι – Το σοβαρό λάθος που έκανε η υπηρεσία catering