Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

4 τροφές που πρέπει να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας για να μειώσουμε τη χοληστερόλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία4 τροφές που πρέπει να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας για να μειώσουμε τη χοληστερόλη
spot_img

Bελτιώστε την HDL χοληστερόλη, μειώστε το λίπος στην κοιλιά και την περίμετρο της μέσης

Ο έλεγχος της χοληστερόλης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Για την αποτελεσματική διαχείριση της χοληστερόλης, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι το κλειδί.

Υπάρχουν μάλιστα κάποιες τροφές που μπορούμε να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας και να κρατάμε τη χοληστερόλη μας σε φυσιολογικά επίπεδα:

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν 15 βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να βελτιώσει την HDL χοληστερόλη, να μειώσει το λίπος στην κοιλιά και να μειώσει την περίμετρο της μέσης, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Μπορείτε εύκολα να εντάξετε τα αμύγδαλα στη διατροφή σας προσθέτοντάς τα σε σαλάτες, επιδόρπια ή smoothies.

Δημητριακά ολικής αλέσεως και βρώμη: Η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής αλέσεως στη διατροφή σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαχείριση βάρους και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL. Επιλέξτε πλιγούρι ή δημητριακά ολικής αλέσεως στο πρωινό, χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως στο ψήσιμο, προσθέστε μαγειρεμένα δημητριακά ολικής αλέσεως σε σαλάτες ή σούπες, ανακατέψτε τη βρώμη σε smoothies και επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως για σάντουιτς.

Φρούτα: Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των λιπιδίων λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, των υψηλών επιπέδων νερού και των χαμηλών κορεσμένων λιπαρών. Αυτοί οι παράγοντες όχι μόνο μειώνουν τη χοληστερόλη αλλά και ελέγχουν την πείνα, προάγουν τον κορεσμό και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους. Ανακατέψτε τα φρούτα σας σε smoothies, προσθέστε τα σε δημητριακά, γιαούρτι ή σαλάτες, απολαύστε τα ως υγιεινά σνακ.

Σκόρδο: Η τακτική προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης. Βελτιώστε τα γεύματά σας ενσωματώνοντας σκόρδο στο μαγείρεμα, ψήνοντάς το για επάλειψη, σοτάροντάς το με λαχανικά ή συμπεριλαμβάνοντάς το σε σαλάτες και ντιπ.

Παράλληλα με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, η τακτική άσκηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο