Παρασκευή, Ιανουάριος 10, 2025
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Το μέταλλο που χρειάζεστε για υγιή γήρανση και μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις και την άνοια

Σχετίζεται με κοινή ανεπάρκεια που έχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όσο μεγαλώνει.

Βραστό αυγό ή ομελέτα; Ποιο είναι πιο υγιεινό

Διατροφική αξία, περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και σύγκριση θερμίδων

Μπάρες φρούτων: Γιατί εργαστήριο επιμένει ότι δεν είναι ούτε υγιεινό, ούτε ιδανικό σνακ

Στον έλεγχο βρέθηκε ότι περιέχουν σχεδόν τόση ζάχαρη όσο οι σοκολάτες, τοξίνες μούχλας και μόλυβδος

Το πρωινό που αυξάνει τον καρδιακό κίνδυνο – Νέα επιστημονική μελέτη

Η κατανάλωση ενός ποιοτικού πρωινού που παρέχει το 20-30% της ημερήσιας πρόσληψης ενέργειας το πρωί μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η επίδραση της διατροφής στον καρκίνο του παχέος εντέρου – Αποτελέσματα επιστημονικών μελετών

Είναι πλέον συχνές οι μελέτες που δημοσιεύονται σχετικά με επίδραση της διατροφής στην αύξηση του κινδύνου ή την πρόληψη του καρκίνου στον οισοφάγο, το στομάχι, το παχύ έντερο και το συκώτι.

Πώς να διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας σε φυσιολογικά επίπεδα κατά τη διάρκεια των γιορτών

Οι συμβουλές ενός καρδιολόγου για τη διατροφή στις γιορτές.

Το αμινοξύ που προστατεύει από τη τροφική δηλητηρίαση

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το ρόλο ενός αμινοξέος στην πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης.

Το υγιεινό σνακ με τα αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά που θα σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι

Χωρίς να χρειάζεται να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη για κρέμες και λοσιόν.

Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη

Ο παρασκευαστής και όχι το σούπερ μάρκετ ευθύνεται για την όποια ακαταλληλότητα σε ένα συσκευασμένο προϊόν, απεφάνθη το Ιταλικό Δικαστήριο.

Αυγά γίγας: Πόση παραπάνω πρωτεΐνη έχουν από τα κανονικά;

Αν ψάχνετε για μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στα αυγά, καθώς έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα, όπως επίσης και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αυτό που τρώμε επηρεάζει τέσσερις γενιές απογόνων – Μελέτη

Ακόμα κι αν έχουν καλή διατροφή, οι επόμενες γενιές θα παρουσιάσουν προβλήματα λόγω της διατροφής των προγόνων τους.

«Δίαιτα OMAD»: Είναι σωστό να τρώμε μία φορά την ημέρα;

Τι λένε οι ειδικοί για τη νέα μορφή διαλείπουσας νηστείας που κάνει θραύση στο διαδίκτυο;

Επιστημονική διαμάχη για τα οφέλη της σοκολάτας – Ποιος αμφισβητεί ποιον…

Θα μας πει κάποιος υπεύθυνα τι ισχύει;

5+1 μύθοι για τη κατάψυξη των τροφίμων

Συνήθεις μύθοι και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αποθήκευση κατεψυγμένων τροφίμων.

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Στις τηγανητές πατάτες και τα πατατάκια οφείλεται η “έκρηξη” καρκίνου παχέος εντέρου στους νέους – Μελέτη

Οι διαγνώσεις καρκίνου του παχέως εντέρου σε άτομα κάτω των 50 ετών, αναμένεται να αυξηθούν κατά 90% από το 2010 έως το 2030 στις ΗΠΑ

Κάνει τελικά καλό ο καφές στην καρδιά; Νέα επιστημονική έρευνα

Σε νέα ανασκόπηση μελετών συζητούνται τα στοιχεία από δοκιμές παρατήρησης καθώς και από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για την επίδραση του καφέ στην υγεία της καρδιάς.

Πώς επηρεάζει την όρεξή μας το χρώμα του φαγητού; Μελέτη

Το χρώμα είναι η πιο σημαντική εγγενής αισθητηριακή ένδειξη του τροφίμου όταν πρόκειται για τον καθορισμό των προσδοκιών μας σχετικά με τη γεύση του

Οι τροφές που αποδυναμώνουν τα οστά

Αυτές είναι οι οδηγίες του NHS.

Η δίαιτα που βοηθά στη μάχη με τον χρόνιο πόνο

Νέα έρευνα δείχνει ότι η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του χρόνιου πόνου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.

Μπορείτε να φάτε άφοβα ωμό σπανάκι;

Ποια ομάδα καταναλωτών πρέπει να προσέχει σχετικά με την κατανάλωση ωμού σπανακιού.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο