Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

«Milk»: Έκθεση στο Λονδίνο διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το γάλα

Η περίπλοκη ιστορία του γάλακτος που έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες.

Kίνδυνος από γλυκαντικά: Η αλήθεια πίσω από την είδηση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) ρίχνει φως στα "μικρά γράμματα" που υπάρχουν πίσω από τις πρόσφατες μελέτες και προειδοποιήσεις για τους...

Ασφάλεια Τροφίμων: Μία εφ’ όλης της ύλης ανάλυση από τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Α. Ζαμπέλα

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αντώνης Ζαμπέλας, δίνει μέσω του Cibum μία πλήρη εικόνα για τις προκλήσεις της ασφάλειας στα τρόφιμα και εξηγεί, γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας των Ελλήνων.

Διαμόρφωση του μικροβιώματος του εντέρου μέσω εξατομικευμένης διατροφής

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) ευαισθητοποιεί τους καταναλωτές για τον ρόλο του μικροβιώματος στην υγεία και πως τα λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι.

Τελικά ΟΧΙ! Τα πορτοκάλια δεν βοηθούν στο κρυολόγημα…

Τι λέει επιστήμονας του Cornell για την βελτίωση των συμπτωμάτων.

Tips για τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων…

Γιατί το δεν στεγνώνει ποτέ πλήρως στο πλυντήριο πιάτων;

Σκύλος: Πόσο υγιεινή είναι η Vegan διατροφή;

Τρείς επιστήμονες δίνουν στο Inverse την απάντηση.

Οι hackers του… τουρισμού – Τι πρέπει να προσέχουν όσοι αγοράζουν τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα από το διαδίκτυο

Οι απάτες σε πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και κράτησης καταλυμάτων και εστιατορίων.

Τέλος πίτσα και σουβλάκι το βράδυ! Το πρόχειρο φαγητό βλάπτει το ύπνο

Σουηδοί επιστήμονες διενήργησαν πειραματική μελέτη σε δύο ομάδες συμμετεχόντων που πριν κοιμηθούν κατανάλωσαν υγιεινό και ανθυγιεινό φαγητό.

Επικίνδυνα τα τρόφιμα σε νοσοκομεία και γηροκομεία για τροφικές δηλητηριάσεις – Nέα έρευνα

Έρευνα σε 35 εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ιταλία και Γερμανία εντόπισε στο μενού των ασθενών μερικά από τα πιο γνωστά για την επικινδυνότητά τους τρόφιμα.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα ψυχικών διαταραχών – Νέα μελέτη

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ψυχικών διαταραχών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Complexity Science Hub και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το μαγικό φυσικό συστατικό κατά της τριχόπτωσης

Το προϊόν που συμβάλει στη δημιουργία ισχυρότερου τριχωτού.

Διαβήτης: Μία μικρή αλλαγή στο πρωινό γεύμα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου – Νέα μελέτη

Μια απλή προσαρμογή στο πρώτο γεύμα της ημέρας μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 2 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μελέτη: Το γιαούρτι αμυγδάλου πιο θρεπτικό από το συμβατικό!

Επιστημονική έρευνα έκανε διατροφική σύγκριση φυτικών γιαουρτιών από αμύγδαλο, βρώμη, κάσιους και καρύδα με συμβατικό γιαούρτι πλήρους και χαμηλών λιπαρών.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Τι τρώνε οι δημοσιογράφοι κατά την πυρετώδη εκλογική περίοδο;

Οι ανθυγιεινές συνήθειες των δημοσιογράφων κατά την προεκλογική περίοδο - και όχι μόνο.

Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι Vegan influencers

Γιατί και ο βιγκανισμός έχει τους influencers του!

Απώλεια βάρους: Συνταγή για μακαρόνια διαίτης

Μια διατροφολόγος μοιράζεται τη δική της συνταγή για μακαρόνια, η οποία βοηθά ακόμα και στην απώλεια βάρους.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο