Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπέικον: Τι κάνουμε λάθος στο ψήσιμο; Βασιλικός σεφ αποκαλύπτει το απόλυτο μυστικό

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜπέικον: Τι κάνουμε λάθος στο ψήσιμο; Βασιλικός σεφ αποκαλύπτει το απόλυτο μυστικό
spot_img

Κακομάθαιτε τον εαυτό σας με μια φέτα τραγανό, βασιλικά ψημένο, μπέικον!

Ο σεφ Τζεφ Μπέικερ, υπεύθυνος εκτελεστικής ανάπτυξης της Farmison & Co, ο οποίος είχε την τιμή να μαγειρεύει για την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, μοιράζεται το μυστικό που θα κάνει απίστευτα νόστιμο και τραγανό ένα συστατικό πρωινού που όλοι λαχταράμε πέρα από τις διατροφικές μας συνήθειες: Το μπέικον.

- Advertisement -

Ζεσταίνετε το τηγάνι και μετά ψήστε τις λιπαρές φέτες για να αποκτήσουν αυτήν τη λαχταριστή καραμελοποίηση, η οποία όχι μόνο κάνει το μπέικον ακαταμάχητα τραγανό αλλά και ενισχύει τη γεύση του, αναφέρει ο ειδικός.

«Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον είναι σε ένα τηγάνι μέτριας προς δυνατή φωτιά με μικρή ποσότητα φυσικού λίπους, σοτάροντάς το από κάθε πλευρά για ένα λεπτό περίπου. Αν το μπέικον έχει στεγνώσει σωστά και έχει κοπεί σε ωραίο πάχος, θα πρέπει να καραμελώσει στις άκρες. Το λίπος στη συνέχεια θα αποδώσει χωρίς να διαλυθεί, και το μπέικον θα αποκτήσει υπέροχη γεύση. Κατά τη γνώμη μου, αν μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο το μπέικον δεν θα χρειαστεί καμία σάλτσα για να βελτιώσει τη γεύση – θα είναι τέλειο έτσι».

Την επόμενη φορά λοιπόν που ετοιμάζεστε για brunch, θυμηθείτε αυτές τις «βασιλικές» συμβουλές για το μπέικον.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα