Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Όσπρια: Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι τα αποφεύγουν…

Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε όσπρια, παρά τα οφέλη τους προς το περιβάλλον και την υγεία και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Γάλα από σουσάμι… η νέα vegan-τρέλα

Οφέλη και μειονεκτήματα που κρύβει το γάλα από σουσάμι.

Veganism: Φυτικά κεφτεδάκια από αρακά της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ καινοτομεί με τη νέα σειρά γευμάτων «360o Plant Based Meals».

Ο Veganuary ξεκίνησε: Πάρτε θέση και αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθεις για 31 ημέρες

Ποια νέα προϊόντα λανσάρουν στις αγορές οι εταιρείες για να προσελκύσουν τους  χορτοφάγους.

Β. Στενός – Solmeyea: Η Ελληνική απάντηση στις εναλλακτικές πρωτεΐνες από μικροφύκη

Ο Βασίλης Στενός, ιδρυτικό μέλος της ελληνικής startup Solmeyea, μίλησε στο cibum και την Βιργινία Κιμπουρόπουλου, για την παραγωγή εναλλακτικών πρωτεϊνών οι οποίες έχουν διπλάσια πρωτεϊνικά οφέλη από τη σόγια.

Tik Tok: ” Όποιος χορτοφάγος λέει πως δεν τρώει έστω και ένα cheat meal με κρέας ανά διαστήματα, λέει ψέματα”

Tik Toker ισχυρίζεται πως όλοι οι χορτοφάγοι τρώνε ένα μικρό γεύμα με κρέας ανά διαστήματα και προκαλεί αντιδράσεις.

Αποδεκτή η ορολογία “κρέας” για φυτικά υποκατάστατά του, σύμφωνα με ευρωπαϊκό δικαστήριο

Ελβετικό Δικαστήριο αποφάσισε πως η σήμανση Vegan στα προϊόντα φυτικού κρέατος καθιστά την ορολογία κρέατος δίπλα σε φυτικά υποκατάστατά του μη παραπλανητική.

Nikolopoulou foods: Vegan φυτικό Μπιφτέκι

Το Genius meat free φυτικό Μπιφτέκι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το συμβατικό.

Μελέτη: Χαμηλή η θρεπτική ποιότητα στα φυτικά υποκατάστατα κρέατος

Η επιστήμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Πολλά από τα υποκατάστατα κρέατος ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά σε μορφή που δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Κατακόρυφη η πτώση της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών

Πώς οι φυτικές πρωτεΐνες και εναλλακτικές κρέατος αντιμετωπίζουν πτωτική πορεία, σε σύγκριση με μια προπανδημική περίοδο χάριτος.

Απαγόρευση διαφήμισης όπου σερβίρεται καφές με φυτικό γάλα!

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Τιρόλο της Αυστρίας αντέδρασαν έντονα στο διαφημιστικό σποτ, και οι αρχές έδωσαν εντολή να απαγορευτεί η διαφήμιση.

Ποια ετικέτα είναι καλύτερη για τα φυτικά προϊόντα: “Vegan” ή “Plant based”?

What's in a name; Έκθεση για το εάν ο όρος «με βάση τα φυτά» βοηθά ή εμποδίζει το κίνημα των vegan.

Τι είναι η διατροφική μαγιά και ποια η σχέση της με την μαγιά που χρησιμοποιείται στα αρτοσκευάσματα

Γνωρίστε τη διατροφική μαγιά, ένα τυρώδες καρύκευμα δημοφιλές στους vegans και με πολλά διατροφικά οφέλη.

Παγκόσμια μελέτη: Ανεπαρκής η πληροφόρηση για τη vegan διατροφή – Αξιολόγηση 100 χωρών

Στην κορυφή της κατάταξης για επαρκείς διατροφικές πληροφορίες η Ολλανδία – Χαμηλή η βαθμολογία για την Ελλάδα.

Νέα Υόρκη: Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία έκαναν όλο το μενού τους plant-based;

Τα δημόσια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης επιλέγουν γεύματα φυτικής προέλευσης, βασισμένα στα οφέλη που προκαλούν στην υγεία των ασθενών.

Φυτικό κρέας: Πόσο ασφαλές και θρεπτικό είναι; Του Α. Παπαλαζάρου*

Το εναλλακτικό κρέας είναι σίγουρα καλύτερο για τον πλανήτη και για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας αλλά τι γίνεται με τα θρεπτικά του συστατικά;

Animal welfare: Το χρώμα του γάλακτος είναι κόκκινο σαν το… αίμα

Η ταινία μικρού μήκους MILK από τον Earthing Ed αντικατοπτρίζει σε μόλις 4 λεπτά τις αιματηρές συνθήκες της βιομηχανίας γάλακτος από την πλευρά μιας μητέρας.

Οι πιο παμφάγοι οι Έλληνες μεταξύ των Ευρωπαίων – Καταναλώνουν 3,3 κιλά κρέας το μήνα!

Ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν κρέας κυτταροκαλλιέργειας (49%), αλλά και τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη από έντομα (26%).

Τρελά κέρδη ενόψει… – Επένδυση ρεκόρ 1,7 δις ευρώ σε εναλλακτικά τρόφιμα το 2022

Έκθεση του επενδυτικού δικτύου FAIRR Initiative διαπιστώνει ότι οι εναλλακτικές πρωτεΐνες παρέχουν μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο