Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ιχνηλασιμότητα θαλασσινών: Τα σουπερμάρκετ συμμορφώνονται με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς περισσότερο από τα ιχθυοπωλεία

Διακρατική Ευρωπαϊκή μελέτη ανέλυσε τις ετικέτες των προϊόντων θαλασσινών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να επαληθεύσει την παρουσία ή μη, των υποχρεωτικών πληροφοριών που απαιτούνται από τους κανονισμούς της ΕΕ.

Αχ, αυτό το παριζάκι…

Παραμένει επίκαιρο το μεγάλο ζήτημα της παρουσίας νιτρωδών στα επεξεργασμένα κρέατα.

Μίλτος Καρούμπας: Η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ γιορτάζει την αγάπη για την κουζίνα, αλλά και τη συναδελφική αλληλεγγύη

Σήμερα, αλλά και κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!

Γιατί το γάλα καρύδας είναι εύκολος στόχος για Food Fraud;

Το γάλα καρύδας, υγρό ή σε σκόνη, αλλά και το νερό καρύδας είναι αρκετά ψηλά στην τροφική απάτη (food fraud). Αλλά γιατί είναι τόσο ευάλωτα;

ScienceCooks από την EFSA: Επιστήμονες τροφίμων κρίνουν γνωστούς σεφ – Ένα διαφορετικό Master Chef (Video)

Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων - Γνωστοί σεφ καθοδηγούνται και κρίνονται από Τεχνολόγους Τροφίμων

Νέες μέθοδοι εμπορικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων

Έρευνα από επιστήμονες του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Μπισκότα με κανέλα, καρύδια και… γάτες! – Μία… γελοία ιστορία

Καταναλωτές της αλυσίδας σουπερμάρκετ, Aldi, στις ΗΠΑ σοκαρίστηκαν όταν είδαν στη λίστα συστατικών στην ετικέτα, μετά τα καρύδια και την κανέλα και τη λέξη γάτες!

Σε ποιον ανήκει το νερό;

Τι γίνεται με το φυσικό μεταλλικό νερό Φλώρινας;

Eίναι μεταδοτική η τροφική δηλητηρίαση;

Για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα για το εάν η τροφική δηλητηρίαση είναι μεταδοτική, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε το είδος της τροφικής δηλητηρίασης

Οι συγκρίσεις πληγώνουν…

Η απογοήτευση που φέρνουν οι συγκρίσεις και τα παραδείγματα άλλων χωρών

Πως γίνεται η σφολιάτα… σφολιάτα και πόσο ανθυγιεινή είναι;

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά τη σφολιάτα στη μαγειρική τους. Είναι χορταστική, γευστική και αποτελεί μια βάση για πολλές πίτες και εδέσματα, γλυκά ή αλμυρά. Αλλά πόσο ανθυγιεινή είναι;

“Κώδωνας” κινδύνου από ΠΟΥ και FAO για την κατανάλωση φυκιών – Παγκόσμιο νομοθετικό κενό!

Οι δύο παγκόσμιοι Οργανισμοί, επισημαίνουν τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων που συνδέονται με την κατανάλωση φυκιών καθώς και την έλλειψη δεδομένων και κανονισμών.

Ποιος ήταν ο Johnnie Walker

Η ιστορία του ουίσκι Johnnie Walker ξεκινά, όπως είναι αναμενόμενο, με τον άνθρωπο που έδωσε στο πιο δημοφιλές ουίσκι στον κόσμο, το όνομά του.

Φυτοφάρμακα εναντίον ανθρώπων: Η επιστήμη αντεπιτίθεται…

Η νέα πρωτοποριακή έρευνα Ελλήνων Επιστημόνων

Ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού: Ιεροσυλία ή γαστρονομική ανακάλυψη;

Βάζουμε ένα τέλος στο ερώτημα αν η ανάμειξη λευκού κρασιού με κόκκινο οδηγεί σε καλά αποτελέσματα ή όχι.

Γάλα: Ποια η διαφορά του εβαπορέ με το συμπυκνωμένο

Γάλα εβαπορέ: Το ακτοπλοϊκό ταξίδι που άλλαξε την ιστορία στα γαλακτοκομικά

Φοιτητές Επιστήμης Τροφίμων: Τα μαθήματα δεν δίνονται… παίρνονται!

Μια νέα στήλη από φοιτητές στο cibum.gr

Ηλεκτρονική ετικέτα σε όλα τα αλκοολούχα- Αμφιβολίες εκφράζει η Επιτροπή

Οι εταιρείες οινοπνευματωδών τάσσονται υπέρ των κωδικών QR. Ανάμεικτη αντιμετώπιση από την Επιτροπή.

EFSA: Εκτίμηση διατροφικού κινδύνου για κρανιοπλασματικές αλλοιώσεις από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων

Αλλοιώσεις λόγω φυτοφαρμάκων σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι απόψεις των καταναλωτών για τα εκτυπωμένα τρόφιμα

Όπως και σε όλες τις καινοτομίες η γνώμη των καταναλωτών είναι αυτή που θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία των 3D εκτυπωμένων τροφίμων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιστέρια και σαλμονέλα η αιτίες του 40% των ανακλήσεων τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ

Τα ευρήματα μελέτης για τις πάνω από 35.000 ανακλήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ από το 2002 μέχρι το 2023.

Παγκόσμια κινητοποίηση: Ειδοποίηση στην Ελλάδα για μολυσμένη αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Αργεντινή πωλείται καρύδα, που  μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο