cibum team
Στη «Μεγάλη Βρετανία» έγινε χθες η τελετή απονομής των Χρυσών σκούφων στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Η τελετή είχε «χρώμα επανάστασης» καθώς εμπνεύστηκε από την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21, Και ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας.
Την κορυφή του διαγωνισμού κατέκτησε το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι το κερκυραϊκό «Etrusco» το οποίο αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.
Συνολικά, 23 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από όλη την Ελλάδα ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.
Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s»)ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης. Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τα εστιατόρια, λόγω πανδημίας.
Την τελετή παρουσίασε ο Γιάννης Στάνκογλου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Παρόντες στην ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχοι, προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί