Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο δίνει τόση χαρά, όσο 30 δευτερόλεπτα μιας ρομαντικής αγκαλιάς!

Σύμφωνα με έρευνα, ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο οδηγεί σε έκκριση σεροτονίνης ίση με αυτή του προσφέρει η αγκαλιά των ερωτευμένων.

Τα παιδικά ζελεδάκια περιέχουν τεχνητά καθαρτικά; Η επιστήμη έχει την απάντηση

  Τα ζελεδάκια χωρίς ζάχαρη είναι νόστιμα και με λίγες θερμίδες αλλά έχουν και καθαρτικό; Η American Chemical Society δίνει την απάντηση σε αυτό, αλλά και στο ποιο είναι το καλύτερο γλυκαντικό για sugar-free λιχουδιές.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ των εταιρειών βρεφικών τροφών συνδέεται με την υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών

Το ψηφιακό μάρκετινγκ του γάλακτος και των εμπορικών βρεφικών τροφών συνδέεται με ανθυγιεινές πρακτικές σίτισης από τους γονείς, προτείνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Global Health .

Έρευνα: Το 37% των Ελλήνων εργαζομένων ανέφερε ότι η ψυχολογία του χειροτέρεψε τον τελευταίο χρόνο

Πρωτοστατεί η Ελλάδα σε έρευνα του ομίλου Adecco Global Workforce of the Future 2022 που αποτυπώνει την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων παγκοσμίως.

Πώς οι υπόλοιπες αισθήσεις “εξαπατούν” τη γεύση του κρασιού

Η σύνδεση της νευροεπιστήμης με την πολυαισθητηριακή γεύση του κρασιού.

Τι είναι η ψυχοβιοτική δίαιτα και πώς επιδρά στον έλεγχο του στρες;

Μελέτη απέδειξε πως οι δίαιτες με τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση επιδρούν θετικά στον έλεγχο του στρες.

Μποϊκοτάζ σε εταιρείες τροφίμων: Συμβολική πράξη διαμαρτυρίας ή μια κίνηση με ουσιαστικό αντίκτυπο;

Ποιο το πραγματικό αντίκτυπο των μποϊκοτάζ και των #buycotts στα social media στις πωλήσεις μιας επωνυμίας τροφίμων;

ΗΠΑ: 1 στις 3 νέες μητέρες δεν έχει επαρκή ενημέρωση από τους παιδιάτρους σχετικά με τη διατροφή του μωρού!

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Education and Behavior δείχνει ότι οι μητέρες λαμβάνουν ασαφείς, ανεπαρκείς ή και λάθος συμβουλές από τους παρόχους υγείας.

Τελικά, το ακριβό φαγητό έχει καλύτερη γεύση;

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για τη γεύση του φαγητού με βάση το πόσο κοστίζει.

Το μυστικό για την τέλεια αυθεντική καρμπονάρα

Για να μην καταλήξετε να φάτε ομελέτα με μακαρόνια, αλλά μία γνήσια νόστιμη καρμπονάρα, το μυστικό κρύβεται στον χειρισμό των αυγών.

Μελέτη: Σε ποιες θερμοκρασίες ζει o SARS-CoV-2 στα τρόφιμα και ποια απολυμαντικά τον σκοτώνουν

Μια νέα μελέτη εξετάζει τη βιωσιμότητα του SARS-CoV-2 σε τρόφιμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Δυσκοιλιότητα: Τι πρέπει να τρώτε και τι όχι

Κλινική διαιτολόγος δίνει πληροφορίες για τις τροφές που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, αλλά και αυτές που πρέπει να αποφεύγονται.

Παράλογο;… Αλάτι στον καφέ, στην μπύρα, στο tonik – Γιατί το αλάτι αλλάζει γεύση στα πάντα;

Η επιστήμη πίσω από τις γευστικές ιδιότητες του αλατιού.

Η μεσογειακή διατροφή βοηθά και στη θεραπεία του μελανώματος

Η κατανάλωση μεσογειακής διατροφής, πλούσιας σε υγιή λίπη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επικίνδυνη σχέση των επεξεργασμένων δημητριακών με την πρόωρη στεφανιαία νόσο

Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων δημητριακών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο πρόωρης καρδιακής νόσου, ενώ η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως με μειωμένο κίνδυνο.

Νίκη γένους θηλυκού: Οι γυναίκες παγκοσμίως τρώνε πιο υγιεινά από τους άνδρες

Επιστήμονες, αναλύοντας 1100 μελέτες, ανέλυσαν την παγκόσμια διατροφική ποιότητα σε βάθος χρόνου 30 ετών.

Γιατί το βραδινό γεύμα παχαίνει περισσότερο από τα υπόλοιπα – Νέα έρευνα

Η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ μπορεί να συντελέσει σε διάφορους παράγοντες ενίσχυσης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ετικέτα PACE: Η καινοτόμα επισήμανση με τον χρόνο άσκησης που απαιτείται για να καούν οι θερμίδες του τροφίμου!

Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!

Εφηβεία: Η κατανάλωση ωμέγα-3 αυξάνει την ικανότητα για εστίαση και προσοχή

Έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό European Child and Adolescent Psychiatry συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση σε ωμέγα-3 με την ικανότητα προσοχής σε εφήβους.

FSA: Έκθεση για την αντιμικροβιακή αντοχή του Campylobacter στο κοτόπουλο

H AMR είναι μία από τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα - Έκθεση από τον FSA αναλύει δεδομένα των τελευταίων 20 ετών για την AMR στο Campylobacter από κοτόπουλο.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...
spot_img

Ροή Ενημέρωσης