Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

ΗΠΑ: 1 στις 3 νέες μητέρες δεν έχει επαρκή ενημέρωση από τους παιδιάτρους σχετικά με τη διατροφή του μωρού!

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Education and Behavior δείχνει ότι οι μητέρες λαμβάνουν ασαφείς, ανεπαρκείς ή και λάθος συμβουλές από τους παρόχους υγείας.

Τελικά, το ακριβό φαγητό έχει καλύτερη γεύση;

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για τη γεύση του φαγητού με βάση το πόσο κοστίζει.

Το μυστικό για την τέλεια αυθεντική καρμπονάρα

Για να μην καταλήξετε να φάτε ομελέτα με μακαρόνια, αλλά μία γνήσια νόστιμη καρμπονάρα, το μυστικό κρύβεται στον χειρισμό των αυγών.

Μελέτη: Σε ποιες θερμοκρασίες ζει o SARS-CoV-2 στα τρόφιμα και ποια απολυμαντικά τον σκοτώνουν

Μια νέα μελέτη εξετάζει τη βιωσιμότητα του SARS-CoV-2 σε τρόφιμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Δυσκοιλιότητα: Τι πρέπει να τρώτε και τι όχι

Κλινική διαιτολόγος δίνει πληροφορίες για τις τροφές που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, αλλά και αυτές που πρέπει να αποφεύγονται.

Παράλογο;… Αλάτι στον καφέ, στην μπύρα, στο tonik – Γιατί το αλάτι αλλάζει γεύση στα πάντα;

Η επιστήμη πίσω από τις γευστικές ιδιότητες του αλατιού.

Η μεσογειακή διατροφή βοηθά και στη θεραπεία του μελανώματος

Η κατανάλωση μεσογειακής διατροφής, πλούσιας σε υγιή λίπη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επικίνδυνη σχέση των επεξεργασμένων δημητριακών με την πρόωρη στεφανιαία νόσο

Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων δημητριακών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο πρόωρης καρδιακής νόσου, ενώ η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως με μειωμένο κίνδυνο.

Νίκη γένους θηλυκού: Οι γυναίκες παγκοσμίως τρώνε πιο υγιεινά από τους άνδρες

Επιστήμονες, αναλύοντας 1100 μελέτες, ανέλυσαν την παγκόσμια διατροφική ποιότητα σε βάθος χρόνου 30 ετών.

Γιατί το βραδινό γεύμα παχαίνει περισσότερο από τα υπόλοιπα – Νέα έρευνα

Η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ μπορεί να συντελέσει σε διάφορους παράγοντες ενίσχυσης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ετικέτα PACE: Η καινοτόμα επισήμανση με τον χρόνο άσκησης που απαιτείται για να καούν οι θερμίδες του τροφίμου!

Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!

Εφηβεία: Η κατανάλωση ωμέγα-3 αυξάνει την ικανότητα για εστίαση και προσοχή

Έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό European Child and Adolescent Psychiatry συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση σε ωμέγα-3 με την ικανότητα προσοχής σε εφήβους.

FSA: Έκθεση για την αντιμικροβιακή αντοχή του Campylobacter στο κοτόπουλο

H AMR είναι μία από τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα - Έκθεση από τον FSA αναλύει δεδομένα των τελευταίων 20 ετών για την AMR στο Campylobacter από κοτόπουλο.

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Το παιδί “γνωρίζει” τι αλκοόλ θα πιεί πριν ακόμα μπει στην εφηβεία

Mελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συμπεριφορές κατανάλωσης των ενηλίκων από νεαρή ηλικία.

Δύο ποτά τη μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας

Δύο μπίρες κάθε μέρα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου άνοιας περισσότερο από το ένα τρίτο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Λιγότερες πρωτεΐνες σημαίνουν καλύτερο έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου

Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης, βασικά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον COVID-19 μέσω της τροφικών αλλεργιογόνων;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με Covid-19, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις πρωτεΐνες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επιστημονική μελέτη αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ COVID και διαβήτη

Σκωτσέζικη μελέτη σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους υποδηλώνει ότι ο αυξημένος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος διαβήτη τύπου 1 μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι απίθανο να οφείλεται στην ίδια τη λοίμωξη.

“Δέρματα φρούτων”: Ο κίνδυνος ελλοχεύει

Ένα κομμάτι από δέρμα φρούτων είναι αναμφίβολα πιο θρεπτικό από πολλά άλλα σνακ, αλλά μπορεί να περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο