Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Η σοκολατοβιομηχανία Strauss προβλέπει μείωση των κερδών της στο 1/3 λόγω του ξεσπάσματος σαλμονέλας

21 τροφικές δηλητηριάσεις μέχρι τώρα - Μείωση κερδών από 48 έως 65 εκατομμύρια ευρώ

Διεθνή: Βραβείο Ασφάλειας Τροφίμων

Καινοτόμα διοργάνωση που επιβεβαιώνει την σπουδαιότητα της ασφάλειας τροφίμων

Υπόθεση δηλητηρίασης οδηγών: Που αποδόθηκε το αίτιο για την μαζική τροφική δηλητηρίαση

Πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100 και οι αρχές φαίνεται πως εντόπισαν τον... ένοχο.

Συνεχίζεται το σήριαλ με τα μολυσμένα κοτόπουλα στη Βρετανία – 9 δηλητηριάσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα σήμανε συναγερμός στα σουπερμάρκετ της Βρετανίας για μολυσμένα κοτόπουλα όταν κορυφαία εταιρεία τροφίμων ανακάλεσε τεράστιες ποσότητες

Unilever: «Ζεστοί» καταψύκτες παγωτού – Θα ανεβάσει 6 βαθμούς τη θερμοκρασία συντήρησης στα παγωτά

Η Unilever σε ένα φιλόδοξο και φιλικό προς το περιβάλλον σχέδιο, προτίθεται να ανεβάσει 6 βαθμούς τη συντήρηση των παγωτών της.

Συναγερμός στα σουπερμάρκετ της Βρετανίας για μολυσμένα κοτόπουλα – Κορυφαία εταιρεία τροφίμων ανακαλεί τεράστιες ποσότητες

Η εταιρεία παρασκευάζει RTE προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλα σουπερμάρκετ! Συνολικά 94 κωδικοί έτοιμων για κατανάλωση προϊόντων, που περιέχουν κοτόπουλο και πολλές παρτίδες, ανακαλούνται λόγω επιμόλυνσης από Salmonella

Βρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα – Είχε παραγγείλει delivery

Οι γονείς του νεαρού που πέθανε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αφού παρήγγειλε μια πίτσα, ζητούν καλύτερες επισημάνσεις αλλεργιογόνων στις παραγγελίες Delivery

Groundfridge: Το ψυγείο “επιβίωσης” όταν κοπεί το ρεύμα

Μια πρωτότυπη ιδέα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως... η φύση έχει όλες τις λύσεις έτοιμες!

EFSA: “Πόρτα” σε τέσσερις ισχυρισμούς υγείας τροφίμων – Σε ποιες εταιρείες τροφίμων είπε το “όχι”

Με τη δημοσίευση τριών νέων κανονισμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τους 4 ισχυρισμούς υγείας για τα τρόφιμα των αιτούντων εταιρειών.

Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: Σοβαρός ο κίνδυνος για την υγεία – Επιστημονική μελέτη

Τα αλουμινόφυλλα χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική αλλά καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα το αλουμίνιο να εισχωρεί στο τρόφιμο και να καταλήγει στον ανθρώπινο οργανισμό

Ferrero: Οι πυρετώδεις εργασίες για επαναλειτουργία του εργοστασίου τον Ιούνιο

Όλες οι γραμμές παραγωγής αποσυναρμολογούνται, καθαρίζονται και συναρμολογούνται ξανά - 1000 εργάτες δουλεύουν μέρα νύχτα, 7 ημέρες την εβδομάδα

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον αριθμό των τροφιμογενών λοιμώξεων

Το ενδεχόμενο αύξησης της μετάδοσης λοιμώξεων μέσω των τροφίμων, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, της ξηρασίας, της ποιότητα του νερού και των ακραίων καιρικών φαινομένων

Μολύνσεις σε βρεφικό γάλα: Πανικός στις ΗΠΑ από τις ελλείψεις βρεφικών σκευασμάτων – Παρέμβαση Μπάιντεν

Αιτία το λουκέτο στο εργοστάσιο Αbbot - Δύο θάνατοι βρεφών από Cronobacter sakazakii και της Salmonella Newport

Glyphosate: Η EFSA και ο ECHA επικαιροποιούν τα χρονοδιαγράμματα για τις αξιολογήσεις

Οι διαβουλεύσεις που διενήργησαν η Ευρωπαϊκή EFSA και ο ECHA σχετικά με τα σχέδια αξιολογήσεων του glyphosate, προσέλκυσαν πρωτοφανή αριθμό παρατηρήσεων, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για την ουσία αυτή.

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων εξακολουθούν να πλένουν το κοτόπουλο, παρά τις συμβουλές των ειδικών

Ολλανδοί ερευνητές αποκάλυψαν πως ακόμα και σήμερα κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των ανθρώπων πλένουν το ωμό κοτόπουλο, μια πρακτική η οποία αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης βακτηρίων.

ΓΤΟ και γονιδιακή επεξεργασία: Ποια είναι η διαφορά;

Η γεωργική βιοτεχνολογία δίνει πλέον άπειρα εργαλεία στα χέρια των ειδικών για να βελτιώσουν τις καλλιέργειες και να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Clostridioides difficile στις πατάτες: Ένας υπαρκτός κίνδυνος στην Ευρώπη

Η λοίμωξη από Clostridioides difficile (CDI) προκαλεί μολυσματική διάρροια - Στην Ελλάδα βρέθηκαν θετικά τα 3 από τα 14 δείγματα, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει στο 21,4% όπως έδειξε πανευρωπαϊκή μελέτη

Τρόφιμα χαμηλής υγρασίας: Aντιμετώπιση παθογόνων μέσω απολύμανσης

Η ικανότητα των παθογόνων να αντέχουν στις ξηρές συνθήκες και να αναπτύσσουν αντοχή στη θερμότητα αποτελεί πρόβλημα τη βιομηχανία τροφίμων που ασχολείται με τρόφιμα χαμηλής υγρασίας

Γεμάτη η Αμερικανική αγορά με πλαστά πιστοποιητικά από τον FDA!

Οι σφραγίδες που εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις, και η περιγραφική δήλωση πως ένα προϊόν έχει την έγκριση του FDA είναι παραπλανητικές, σύμφωνα ανακοίνωση του Οργανισμού.

Καθαρισμός και απολύμανση σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας: Διαδικασίες Επαλήθευσης – επικύρωσης – παρακολούθησης

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, ο καθαρισμός και η απολύμανση του εξοπλισμού επεξεργασίας τροφίμων και του περιβάλλοντος εργασίας, είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση των προϊόντων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο