Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
27.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Προστασία της γεωγραφικής ένδειξης για το απόσταγμα αχλαδιών Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser από τη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/888 για την καταχώριση γεωγραφικής ένδειξης του ποτού «Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser», ενός αποστάγματος φρούτων από τη Γερμανία.

Πότε και πώς άρχισαν οι άνθρωποι να καταναλώνουν κοτόπουλο – Νέα μελέτη αναιρεί όσα πιστεύουμε

Τα κοτόπουλα εξημερώθηκαν σχετικά πρόσφατα στη ΝΑ Ασία και έφθασαν στην Ευρώπη περί το 800 π.Χ. χάρη και στους Έλληνες, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα

Al Clausi: Ο κορυφαίος επιστήμονας τροφίμων έγινε 100 χρονών!

"Αν θέλετε να κάνω κάτι διαφορετικό, τότε μη μου πείτε πώς να το κάνω". Αυτό είναι το αγαπημένο moto του πρώην προέδρου του IFT και ηγέτη Ε&Α, που άφησε τη δική του σφραγίδα στη βιομηχανία τροφίμων.

Γεύμα σε αεροπλάνο: Το ενδιαφέρον χρονικό του σερβιρίσματος φαγητού εν πτήσει

Ιπτάμενοι και χορτάτοι: Η ιστορία των γευμάτων στις πτήσεις ξεκίνησε το 1918! - Πότε και γιατί απαγορεύτηκαν τα... σάντουιτς

Γάλα: Ένα τρόφιμο – σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας

Για τα περισσότερα από τα 150.000 χρόνια που οι άνθρωποι υπάρχουν στη γη, δεν μπορούσαν να πιουν  γάλα μέχρι που συνέβη μία γενετική μετάλλαξη

Coca Cola: Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ light και Zero

Η απάντηση παραπέμπει περισσότερο σε θεωρίες... "σεξιστικής συνωμοσίας" παρά σε συστατικά ή σε γεύση

Η αποζημίωση των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε πελάτη της McDonald’s

To χρονικό και οι εξελίξεις στην υπόθεση της γυναίκας που υπέστη σοβαρά εγκαύματα από καφέ της McDonald's

Π. Τσαβαρή: Η “viral” μαγείρισσα από τη Σύμη, που… “σπάει τα κοντέρ” των social media

Με κίνητρο το πάθος και οδηγό την αγάπη της για τη Σύμη, η κ. Πόπη Τσαβαρή κατάφερε να κάνει γνωστή τη Συμιακή κουζίνα εντός και εκτός Ελλάδας

Παγκόσμια ημέρα Ουίσκι: Από το άγριο κυνηγητό στα Χάιλαντς στις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ

Το 1700 το πιο εμβληματικό ποτό στον κόσμο, ήταν απαγορευμένο και τα παράνομα αποστακτήρια ήταν καλά κρυμμένα στα βουνά της Σκωτίας

Ταυρομαχίες: Η ιστορία πίσω από την κατανάλωση κρέατος ταύρου

Το κρέας ταύρου που έχει αγωνιστεί σε ταυρομαχίες, χαρακτηρίζεται ως πιο νόστιμο, πιο θρεπτικό και βιολογικό αλλά πολλοί διαφωνούν και κάνουν λόγο για κτηνωδία

Το μεγάλο ψέμα της Heinz

Πώς η Heinz χρησιμοποιεί έναν ψεύτικο αριθμό για να διατηρήσει την επωνυμία της διαχρονική

Καρότσια σουπερμάρκετ: Από τον καταναλωτισμό στην παρακμή – Γιατί οι καταναλωτές στην αρχή τα απέρριπταν

Τα καρότσια των σουπερμάρκετ που στην αρχή της εμφάνισής τους απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των πελατών έχουν φτάσει σε σημείο να συμβολίζουν την "φτώχεια"

To marketing στα καλύτερα του: Ήρθε η Παγκόσμια Ημέρα Απεριτίφ!

Θα γιορτάζεται στις 26 Μαΐου και  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να κατακλυστούν από το hashtag #WordAperitivoDay

Bagels: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του απόλυτου brunch

Το απόλυτο Brunch που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και με τα ντόνατς

Οι Έλληνες μετανάστες έκαναν γνωστές τις Ελληνικές πίτες σε όλη την Αμερικανική Ήπειρο

Οι Έλληνες που έφυγαν για Αμερική πριν από πολλές δεκαετίες, στις αποσκευές τους εκτός από τις αναμνήσεις τους και την ακόρεστη όρεξη για δουλειά, πήραν μαζί και τις συνταγές της πατρίδας.

Τα προϊόντα που άλλαξαν το τοπίο της ελληνικής διατροφής

Κάποτε και μάλιστα όχι πολύ παλιά, η ντομάτα στην Ελλάδα ήταν εντελώς άγνωστη

Οι μεγαλύτερες ληστείες τροφίμων στην ιστορία της βιομηχανίας

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων από Nutella μέχρι αβοκάντο και από μπέρμπον μέχρι... σούπες, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, έκαναν φτερά...

«Πάμε για μια πάστα στου Παπασπύρου»: Η ιστορία του θρυλικού ζαχαροπλαστείου

Το ζαχαροπλαστείο που συνδέθηκε με την ιστορία της Αθήνας, χρησιμοποίησε μεθόδους προώθησης και προβολής που θα ζήλευαν οι σημερινοί marketers!

Εμπορικά μυστικά στη βιομηχανία τροφίμων – Ένα υποτιμημένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Πολλές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών δεν συνειδητοποιούν ότι ακόμη και μια απλή νέα διαδικασία παραγωγής ή σύνθεση ή ακόμα και αναλογία συστατικών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα προστατευόμενο εμπορικό μυστικό

Ιστορία Τροφίμων: Το απίστευτο φαινόμενο του χοιρινού που… έλαμπε στο σκοτάδι!

Το 2005 ένα πρωτοφανές περιστατικό, προκάλεσε πανικό σε πολλούς Αυστραλούς που είχαν βάλει στο ψυγείο τους χοιρινά μπριζολάκια

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης