Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Minus Coffee: Μια εναλλακτική στον καφέ, αλλά χωρίς κόκκους καφέ!

Η startup Compoud Foods δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική στον καφέ, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2023.

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά με νηφαλιότητα! Καινοτόμο ντουλαπάκι, το οποίο κλειδώνει το αλκοόλ για όλο τον Ιανουάριο

Καλωσορίζοντας το νέο έτος με ένα μήνα αποχής από το αλκοόλ.

Δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή βοηθά τους ανθρώπους να καταναλώνουν 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα

Η εφαρμογή SMART 5-A-DAY είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση της διατροφής μακροπρόθεσμα.

EIT Jumpstarter: Τι είναι πάλι τούτο;

Ακόμα και αν η καινοτομία σας βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο της "ιδέας" η λύση είναι το πρόγραμμα EIT Jumpstarter.

Έρευνα: Τι θα επιλέξουν οι καταναλωτές το 2023 – Τάσεις και νέες αγοραστικές συνήθειες

Έρευνα της GlobalData για τις προβλέπει τις παγκόσμιες αγοραστικές συνήθειες στα τρόφιμα για το 2023.

Η ΕΕ ενέκρινε την κοινοπραξία Fonterra με τη Royal DSM – Παραγωγή γαλακτοκομικών από ζύμωση ακριβείας

Η κοινοπραξία, Tasman BV, θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται γαλακτοκομικές πρωτεΐνες που προέρχονται από ζύμωση.

Ποτοποιία Πολυκαλά: Λικέρ Πικρομάντολα

Συνταγή για υπέροχο δροσιστικό Χριστουγεννιάτικο πικρομάντολα Spritz

H Kraft-Heinz συνεργάζεται με το Harvard για να μετατρέψει τη ζάχαρη σε φυτική ίνα!

Νέα τεχνολογία μετατροπής της ζάχαρης σε φυτική ίνα για γευστικά, αλλά όχι επιβλαβή προϊόντα - Μείωση της συνολικής ζάχαρη στα προϊόντα της Kraft-Heinz κατά περισσότερο από 27 εκατ. κιλά έως το 2025.

Permacrisis: Η νέα λέξη της χρονιάς που σηματοδοτεί μία νέα εποχή

Με τη λέξη permacrisis να επιλέγεται ως η λέξη του 2022, ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε τι πραγματικά συνιστά μια κρίση για τη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Β. Στενός – Solmeyea: Η Ελληνική απάντηση στις εναλλακτικές πρωτεΐνες από μικροφύκη

Ο Βασίλης Στενός, ιδρυτικό μέλος της ελληνικής startup Solmeyea, μίλησε στο cibum και την Βιργινία Κιμπουρόπουλου, για την παραγωγή εναλλακτικών πρωτεϊνών οι οποίες έχουν διπλάσια πρωτεϊνικά οφέλη από τη σόγια.

Βιώσιμη συσκευασία: Αντιλήψεις και στάση καταναλωτών – Πως επηρεάζουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά

Επιστημονική μελέτη για την ευαισθητοποίηση, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε σχέση με τις πτυχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των συσκευασιών τροφίμων.

Κορυφαίες τάσεις της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων το 2023

Οι σημαντικότερες τάσεις που μπορεί κανείς να περιμένει το 2023 σε επίπεδο τεχνολογίας και επεξεργασίας τροφίμων.

Food Experts’ Awards 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχών για τα διεθνούς εμβέλειας βραβεία καινοτομίας τροφίμων

Εξειδικευμένα βραβεία καινοτομίας και αριστείας, που επικεντρώνονται στα επιτεύγματα του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Καινοτόμα τεχνολογία για την εξάλειψη του σταφυλόκοκκου από το γάλα

Το Staphylococcus aureus στο γάλα δεν είναι κάτι σπάνιο και προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην γαλακτοβιομηχανία.

Για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πάτρας έκαναν για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε δύο προϊόντα ΠΟΠ: στο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και στη σταφίδα Vostizza σε μία προσπάθεια πιστοποίησης της γνησιότητάς τους.

Ήρθαν τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP)

Ένα νέο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ανέπτυξε και κλιμάκωσε νέες τεχνολογίες για την παροχή «καλών βακτηρίων» στο έντερο πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για προσαρμοσμένες θεραπείες μικροβιώματος.

Όχημα ONO e-cargo: Επανάσταση στις μεταφορές delivery

Με την υποστήριξη της χρηματοδότησης της ΕΕ, ένας Γερμανός κατασκευαστής βελτιστοποίησε το καινοτόμο ποδήλατο e-cargo του και βελτίωσε τις δυνατότητες εξυπηρέτησης πελατών.

Τα κετογονικά αρτοσκευάσματα είναι πράγματι κατάλληλα για κετογονική δίαιτα; Επιστημονική μελέτη

Διατροφική ποιότητα προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη με επισήμανση "κετογόνο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.

Η κότα με τα “χρυσά αυγά” που θα σώσει περίπου 3,25 εκατ. αρσενικούς νεοσσούς από το θάνατο

Η γονιδιακά επεξεργασμένη κότα Golda που εκκολάπτεται χρησιμοποιώντας μοναδική τεχνολογία αναμένεται να κάνει την παγκόσμια βιομηχανία πουλερικών πιο ηθική.

Τα πιο αστεία αιτήματα πελατών από την Uber Eats

Η Uber Eats αποκαλύπτει τα πιο αστεία αιτήματα πελατών στην πλατφόρμα της για το 2022. Η εταιρεία delivery φαγητού, Uber Eats, με παρουσία σε αρκετές...

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο