Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Νευροεπιστήμη: Αυτό που τρώμε καθορίζει τι θα επιλέξουμε να φάμε στην συνέχεια

Μελετάται ο μηχανισμός με τον οποίο τα τρόφιμα που τρώμε σε μεγάλες ποσότητες τροποποιούν τη γεύση μας και έτσι επηρεάζονται οι επιλογές στο επόμενο διάστημα

Διπλή μάσκα ή μάσκα Ν95 από αύριο στα σουπερμάρκετ και στα ΜΜΜ

Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων για μετά τις 3 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει συζήτηση για SMS. Θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και τους χώρους συνάθροισης και ψυχαγωγίας.

Θεσσαλονίκη: Με ιδιαίτερα κρεατοσκευάσματα το οικογενειακό παραδοσιακό τραπέζι των Χριστουγέννων

Το Σωματείο Κρεοπωλών θεσσαλονίκης κληρώνει δωροεπιταγές αξίας 13.500 €!

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει το λιανεμπόριο – Η επιτυχία της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες

Οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο, έχει απεριόριστες δυνατότητες.

ΕΣΕΕ: Η αύξηση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτάνει το 18,5%!

Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ

Εστίαση: Xωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι – Δυο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης

Σουπερμάρκετ: Οι χώρες με τις ακριβότερες και τις φθηνότερες τιμές στα βασικά είδη

Τον τελευταίο χρόνο οι καταναλωτές βλέπουν με απογοήτευση και αγανάκτηση τις αυξανόμενες τιμές στα σουπερμάρκετ και δεν έχουν άδικο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Δωρεάν webinar: «Μεσογειακή Διατροφή & Καρδιαγγειακό Σύστημα»

Το Εθνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας* διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Μεσογειακή Διατροφή & Καρδιαγγειακό Σύστημα".

Η υπερβολική χρήση αντιμικροβιακών φαρμάκων απειλεί την Ασφάλεια Τροφίμων

Ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, ορισμένα επικίνδυνα στελέχη τροφιμογενών βακτηρίων που βρίσκονται σε ζώα και πουλερικά, όπως το E. coli, η Salmonella και ο S. aureus, είναι πλέον ανθεκτικά σε πολλαπλά αντιβιοτικά.

Έρευνα: Αδήλωτο το σουσάμι στις ετικέτες στο 56% των προϊόντων!

Ζωτικής σημασίας η σαφής και συγκεκριμένη επισήμανση του προϊόντος για την πρόληψη ανεπιθύμητων συνεπειών, ειδικά αναφυλαξίας

Η Salmonella υπαίτια για 20.000 αρρώστους στην ΕΕ το 2020

Η Salmonella προκάλεσε σχεδόν το ένα τέταρτο των τροφιμογενών εστιών στην Ευρώπη το 2020, σύμφωνα με έκθεση.

Μπλόκο των Ελληνικών αρχών στα σύνορα, σε εισαγόμενα πλαστικά ποτήρια και πιάτα – εντοπίστηκε λιγνοκυτταρίνη

Σε έλεγχο που έγινε στα σύνορα βρέθηκε η ουσία λιγνοκυτταρίνη σε πλαστικά είδη πολυπροπυλενίου - PP

Η έκθεση στις χημικές ουσίες των πλαστικών συνδέεται με υψηλή χοληστερόλη και καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα πλαστικά, μέρος της σύγχρονης ζωής, είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για το περιβάλλον και μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα υγείας

Βιομηχανία τροφίμων: Τι θα ζητήσει ο καταναλωτής μετά την πανδημία

Πώς να προετοιμαστείτε για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της μετά Covid εποχής

Food label: Ξεχάστε όσα ξέρετε… Σε δημόσια διαβούλευση από την ΕΕ η αναθεώρηση της επισήμανσης

Η νομοθετική πρόταση θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα κράτη μέλη έως το τέλος του 2022.

Διεθνή: Ανάκληση ready to eat προϊόντων πεπερόνι λόγω Bacillus cereus

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν, και να τα απορρίψουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Επιστημονική μελέτη: Η συνεισφορά της φέτας στην διατροφή των Ελλήνων

Περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Πιθανές στρατηγικές της γαλακτοβιομηχανίας

Γιατί πρέπει να τρώμε όταν καταναλώνουμε αλκοόλ;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξεταστούν οι συνήθειες κατανάλωσης, ιδιαίτερα το ζήτημα του αν το αλκοόλ πίνεται με ή χωρίς τροφή

Food label: Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας – Οι κανόνες της ΕΕ

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με την επισήμανση την παρουσίαση ή την διαφήμιση ενός τρόφιμου στην ΕΕ πρέπει να είναι σαφής, ακριβής και να βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.

Πίτσα: Ο κανόνας “αιχμής” για τον τρόπο αξιολόγησης της γευστικής εμπειρίας – Ο ρόλος της τιμής

Το πείραμα των δύο ομάδων: Η μία πλήρωσε 4$ και ή άλλη 8$

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο