Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Όχι άλλο μουχλιασμένο τυρί» – Το μεγαλύτερο λάθος αποθήκευσης και ο νέος τρόπος συντήρησης στο ψυγείο

ΑρχικήΟικιακά«Όχι άλλο μουχλιασμένο τυρί» - Το μεγαλύτερο λάθος αποθήκευσης και ο νέος τρόπος συντήρησης στο ψυγείο
spot_img

Ειδικός αποκαλύπτει τον «καλύτερο τρόπο» αποθήκευσης του τυριού στο ψυγείο.

Οι Έλληνες είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές τυριών στον κόσμο με τον μέσο Έλληνα να καταναλώνει 23-25 κιλά τυρί τον χρόνο, πρώτος ευρωπαϊκά και παγκόσμια. Αυτό από μόνο σημαίνει ότι τα ελληνικά ψυγεία που δεν έχουν μέσα κάποιο είδος τυριού, ίσως μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και ίσως συμβαίνει μόνο σε οικογένειες όπου κάποιο μέλος, πάσχει από αλλεργία, ή δυσανεξία, στο τυρί ή στη λακτόζη.

Αυτό από μόνο τους αυξάνει και τις πιθανότητες να κάνουμε λάθος στην αποθήκευσή του. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές και το έχει επισημάνει το Cibum, είναι ότι το τυλίγουν σε μεμβράνη, μία πρακτική που δημιουργεί στο τυρί «ασφυξία» δηλαδή δεν αναπνέει με αποτέλεσμα και να ξεραίνεται και να αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Αυτό γιατί το τυρί είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που όχι μόνο εξελίσσεται και «γερνάει» αλλά και αναπνέει και που ουσιαστικά θα «πνιγεί» όντας μέσα σε πλαστική μεμβράνη και επιπλέον, εάν έχει υγρασία θα την δεσμεύσει περισσότερο. Καλύτερα είναι λοιπόν να το τυλίξετε σε χαρτί ή να το αποθηκεύσετε σε πλαστικό μπολ με τρύπες για να αερίζεται. Ένα δεν έχετε χαρτί (οι ειδικοί προτείνουν χαρτί κεριού) και το μόνο που διαθέτετε είναι μεμβράνη μία λύση είναι να μην το σφίξετε πολύ και να το τυλίξετε χαλαρά. Θα πρέπει επίσης να το τοποθετείται στα κάτω συρτάρια του ψυγείου (που συνήθως βάζουμε τα λαχανικά) όπου το περιβάλλον είναι πιο υγρό.

Ο νέος τρόπος αποθήκευσης τυριών

Τώρα όμως είδε το φως της δημοσιότητας και άλλος ένας τρόπος αποθήκευσης που αποτρέπει την αλλοίωση του τυριού από μούχλα. Ειδικός στην μείωση των απορριμμάτων τροφίμων μέσω του λογαριασμού στο TikTok @imperfectfoods  πρότεινε ένα καινούργιο Hack. Το βίντεο με τη λεζάντα: “Όχι άλλο μουχλιασμένο τυρί”, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 24.600 προβολές.

Για αυτή τη μέθοδο χρειάζεται ένα αεροστεγές δοχείο, ένα φύλο ρολό κουζίνας και λίγο… λευκό ξύδι. «Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε το να χαλάσει το τυρί είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Δεν θα το δοκιμάσετε και θα σας βοηθήσει να μην μουχλιάσει το τυρί σας. Απλώς τυλίξτε το τυρί που θέλετε να αποθηκεύσετε σε ρολό κουζίνας που είναι ελαφρώς βρεγμένο με ξύδι – η ειδικός χρησιμοποίησε λευκό ξύδι – και τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο» είπε η δημιουργός του βίντεο υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το τυρί δεν θα μουχλιάσει για εβδομάδες, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι η μυρωδιά του ξξυδιού δεν θα περάσει στο τυρί.

 Αν τελικά κανένα από τα παραπάνω «κόλπα» δεν πετύχει και δείτε σημάδια μούχλας, θα πρέπει να το απορρίψετε ολόκληρο, εκτός εάν πρόκειται για σκληρό τυρί το οποίο μπορεί να κοπεί συν 1 cm από το ίδιο το τυρί γύρω από το σημείο της μούχλας. Δείτε εδώ ποια τυριά που έχουν μουχλιάσει πρέπει να πετάξετε και ποια σώζονται, εάν αφαιρέσετε το σημείο της μούχλας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο