Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

ΕΜΠ: Καινοτόμες πρακτικές κυκλικής οικονομίας στη διάθεση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας

Στο ερευνητικό έργο INNOMED-UP παραδοσιακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεργάζονται σε ένα κυκλικό σύμπλεγμα για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους και να προωθήσουν την κυκλικότητα.

Coca-Cola 3E: Ανώτατη διάκριση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού

Ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την AWS για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

Καφές Κeurig: 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε καταναλωτές για ψευδείς ισχυρισμούς ανακυκλωσιμότητας

Η ομαδική αγωγή ξεκίνησε το 2018 και αμφισβητούσε τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το ότι οι κάψουλες καφέ της ήταν ανακυκλώσιμες.

Παραγωγή κακάο: Η βιωσιμότητα παραμένει όνειρο απατηλό…

Οι μεγάλες εταιρείες κακάο δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ούτε πραγματικά βιώσιμες ούτε να εξασφαλίσουν βασικά ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στους εργαζομένους τους, αναφέρει η έκθεση Cocoa Barometer.

Oδηγός για πιο βιώσιμες πρακτικές παραγωγής τροφίμων

To Περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροφής μας.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι εντάχθηκε στον δείκτη Athex ESG

Για να ενταχθεί μια εταιρεία στον συγκεκριμένο δείκτη, θα πρέπει να έχει δημοσιεύσει στην ετήσια οικονομική της έκθεση στοιχεία που βασίζονται στους δείκτες ESG.

Δημοσκόπηση για τα μη πλαστικά καλαμάκια: Ποιο υλικό προτιμούν οι καταναλωτές

Εναλλακτικές λύσεις για τα πλαστικά καλαμάκια αναζητούν οι εταιρείες - Η γεύση σε κάποια ποτά επηρεάζεται από το υλικό που είναι φτιαγμένο το καλαμάκι.

Κάλιο αργά παρά ποτέ – Και η Βρετανία απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης στην εστίαση

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τα σχέδια για επιβολή απαγόρευσης των πλαστικών μιας χρήσης.

Η Danone αντιμετωπίζει νομική δίωξη για χρήση πλαστικών

Περιβαλλοντικές οργανώσεις κινήθηκαν νομικά κατά της γαλλικής γαλακτοβιομηχανίας.

Εστίαση: Τέλος στα σκεύη μίας χρήσης στη Γαλλία – Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές εστιατορίων εκφράζουν αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του νέου κανονισμού.

Το ευρωπαϊκό στρείδι Ostrea Edulis επιστρέφει πανηγυρικά!

To Ostrea Edulis- το κάποτε κυρίαρχο ευρωπαϊκό στρείδι- έχει πλέον αποδεκατιστεί. Αλλά μερικές οργανώσεις εργάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή του.

Ανακύκλωση συσκευασιών: Οι καταναλωτές δεν κατανοούν τα σύμβολα για τις πρακτικές απόρριψης

Οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τη διαχείριση των συσκευασιών τροφίμων.

Minus Coffee: Μια εναλλακτική στον καφέ, αλλά χωρίς κόκκους καφέ!

Η startup Compoud Foods δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική στον καφέ, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2023.

Οι ετικέτες κλιματικής αλλαγής στα τρόφιμα μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες – Επιστημονική μελέτη

Οι ετικέτες με τις επιπτώσεις στο κλίμα, σε τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν οι καταναλωτές να επιλέγουν τρόφιμα, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη, και είναι και πιο υγιεινά.

EIT Jumpstarter: Τι είναι πάλι τούτο;

Ακόμα και αν η καινοτομία σας βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο της "ιδέας" η λύση είναι το πρόγραμμα EIT Jumpstarter.

ΕΕ-Αγρότες: Δωρεάν διαδικτυακό “εργαλείο” για έλεγχο των ζιζανίων χωρίς ζιζανιοκτόνα!

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο IWMPRAISE δοκίμασε μια σειρά από ολοκληρωμένες στρατηγικές διαχείρισης ζιζανίων και κατέστησε αυτές τις λύσεις διαθέσιμες σε όλους τους αγρότες.

Σπατάλη τροφίμων σε εστιατόρια με μπουφέ – Επιστημονική μελέτη

Τα εστιατόρια με μπουφέ κατέχουν την αρνητική πρωτιά στην σπατάλη τροφίμων απ' όλες τις επιχειρήσεις εστίασης - Βασικές στρατηγικές η δημιουργία αποτελεσματικής κεντρικής κουζίνας και η ακριβής πρόβλεψη της ζήτησης τροφίμων.

Κουτάκια αλουμινίου: Το ποσοστό ανακύκλωσης έφτασε στο 72,8% στην ΕΕ

Το αλουμίνιο που ανακυκλώνεται από δοχεία αναψυκτικών φτάνει στο «επίπεδο ρεκόρ» των 510.000 τόνων.

Βιώσιμη συσκευασία: Αντιλήψεις και στάση καταναλωτών – Πως επηρεάζουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά

Επιστημονική μελέτη για την ευαισθητοποίηση, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε σχέση με τις πτυχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των συσκευασιών τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης