Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
32 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Νέο φυτικό βούτυρο για αρτοποιούς που μειώνει το κορεσμένο λίπος κατά 80%

Το εναλλακτικό βούτυρο δίνει τις επιθυμητές αισθητηριακές ιδιότητες και ιδιότητες διάρκειας ζωής που συχνά λείπουν από τα αρτοσκευάσματα φυτικής προέλευσης.

Συσκευασία: Ιχνηλασιμότητα ανακύκλωσης με ετικέτες UV

Συνεργασία της Aldi με την Polytag για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της διαδικασίας ανακύκλωσης.

Συσκευασία: Υλικό που αλλάζει χρώμα όταν τρόφιμα και φάρμακα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες

Ερευνητές της Αμερικανικής Χημικής εταιρείας χρησιμοποίησαν σε συσκευασίες υλικά που αποχρωματίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Μικροβιολογική ασφάλεια και ποιότητα ζυμωμένων τροφίμων

Μελέτη για τις λειτουργικές ιδιότητες των μικροοργανισμών σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και τον αντίκτυπο των μικροοργανισμών της ζύμωσης στην ασφάλεια και την ποιότητα.

Από πού προέρχεται η τεχνητή γεύση μπανάνας;

Όλα είναι θέμα χημείας...

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Μούχλα στα τρόφιμα: Ταυτοποίηση μεταλλαξιογόνων και καρκινογόνων τοξινών

Εντοπισμός και αξιολόγηση μυκοτοξινών στα τρόφιμα μέσω καινοτόμου λογισμικού από την ερενητική ομάδα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

K. Κουτσουμανής: “Τα ψηφιακά μοντέλα προσδιορισμού επικινδυνότητας απαραίτητα για την ασφάλεια και την ποιότητα”

Πατέντα του ΑΠΘ για στιγμιαία σκόνη για σάλτσα σαλάτας προερχόμενη από πρωτεΐνη αυγού, χωρίς αυγό.

Συσκευασία: Έξυπνο “εργαλείο” που ανιχνεύει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον από την DS Smith

Το πρωτοπόρο εργαλείο δίνει πληροφορίες στη βιομηχανία τροφίμων για το πως να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσω 8 διαφορετικών δεικτών.

Αφλατοξίνες στο τυρί – Επιστημονική μελέτη

Αξιολόγηση της συχνότητας εμφάνισης και του επιπέδου αφλατοξινών σε τυριά - Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο βιομηχανικό τυρί δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη απουσία αφλατοξινών, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες.

Βιομηχανία αυγών: Ανίχνευση σπασμένων αυγών μέσω βίντεο

Πως οι παραγωγοί μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης των καταναλωτών, αλλά και τον κίνδυνο μόλυνσης των άθικτων αυγών και του εξοπλισμού.

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Ημερίδα ΠΕΤΕΤ: “Προοπτικές και Προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων” (video)

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα που είχε στόχο, κυρίως, την ενημέρωση των φοιτητών.

Μπύρα: Ο αφρός μεγαλώνει την απόλαυση

Το να αποφεύγετε τον αφρό χαρακτηρίζεται ως "λάθος αρχάριων".

Λειτουργικό ψωμί: Η νέα τάση προσθήκης συστατικών σε αρτοσκευάσματα που ενισχύουν την υγεία

Ερευνητές μετατρέπουν κυρία μέσα διατροφής όπως το ψωμί, σε σύμμαχο μας

Πώς να αναπτύξετε “καθαρή ετικέτα” στα καρυκεύματα

Η επισήμανση καθαρής ετικέτας στα καρυκεύματα απαιτεί συγκεκριμένη στρατηγική.

Ανατροπή: Αμφιλεγόμενα τα οφέλη του κουρκουμά στον άνθρωπο

Επιστήμονας υποστηρίζει πως υπάρχει έλλειψη δεδομένων και μελετών για την θετική επίδραση του κουρκουμά στην ανθρώπινη υγεία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης