Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
31.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Συσκευασία: Έξυπνο “εργαλείο” που ανιχνεύει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον από την DS Smith

Το πρωτοπόρο εργαλείο δίνει πληροφορίες στη βιομηχανία τροφίμων για το πως να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσω 8 διαφορετικών δεικτών.

Αφλατοξίνες στο τυρί – Επιστημονική μελέτη

Αξιολόγηση της συχνότητας εμφάνισης και του επιπέδου αφλατοξινών σε τυριά - Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο βιομηχανικό τυρί δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη απουσία αφλατοξινών, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες.

Βιομηχανία αυγών: Ανίχνευση σπασμένων αυγών μέσω βίντεο

Πως οι παραγωγοί μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης των καταναλωτών, αλλά και τον κίνδυνο μόλυνσης των άθικτων αυγών και του εξοπλισμού.

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Ημερίδα ΠΕΤΕΤ: “Προοπτικές και Προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων” (video)

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα που είχε στόχο, κυρίως, την ενημέρωση των φοιτητών.

Μπύρα: Ο αφρός μεγαλώνει την απόλαυση

Το να αποφεύγετε τον αφρό χαρακτηρίζεται ως "λάθος αρχάριων".

Λειτουργικό ψωμί: Η νέα τάση προσθήκης συστατικών σε αρτοσκευάσματα που ενισχύουν την υγεία

Ερευνητές μετατρέπουν κυρία μέσα διατροφής όπως το ψωμί, σε σύμμαχο μας

Πώς να αναπτύξετε “καθαρή ετικέτα” στα καρυκεύματα

Η επισήμανση καθαρής ετικέτας στα καρυκεύματα απαιτεί συγκεκριμένη στρατηγική.

Ανατροπή: Αμφιλεγόμενα τα οφέλη του κουρκουμά στον άνθρωπο

Επιστήμονας υποστηρίζει πως υπάρχει έλλειψη δεδομένων και μελετών για την θετική επίδραση του κουρκουμά στην ανθρώπινη υγεία.

Δημιουργία ο-κινόνης από τις πολυφαινόλες φρούτων και λαχανικών – Λύσεις για τη βιομηχανία

Η οξείδωση της πολυφαινόλης δημιουργεί ο-κινόνες οι οποίες οδηγούν σε μαύρισμα, απώλεια αρώματος και διατροφική υποβάθμιση.

Η Καραγενάνη δεύτερη σε αύξηση αναζήτησης των Ελλήνων στη Google για το “τι είναι”

Αποδεικνύεται η αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων.

Tάσεις: Οι χρωματιστές σοκολάτες σε πλήρη ανάπτυξη

Οι φωτεινές αποχρώσεις ζωντανεύουν τις παραδοσιακές γεύσεις κακάο - Παράγοντες που επηρεάζουν τον χρωματισμό της σοκολάτας.

Φράουλες: Επικάλυψη από κάνναβη που αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Thammasat της Ταϊλάνδης καθυστερούν τη σήψη στις φράουλες δημιουργώντας ειδική επικάλυψη από κάνναβη.

Αρτοσκευάσματα: Γιατί η ποιότητα των αλεύρων σίτου έχει σημασία

Αν και η αξιολόγηση του αλευριού είναι περίπλοκη ακόμα και για τον πιο έμπειρο αρτοποιό, υπάρχουν απλές συμβουλές για την σωστή επιλογή αλεύρων για κάθε προϊόν.

Παθογόνα βακτήρια σε λαχανικά: Φορητό εργαλείο άμεσης ανίχνευσης

Σάρωση των λαχανικών πριν διανεμηθούν στους λιανοπωλητές.

Καραμέλα: Πως τα συστατικά και οι συνθήκες αποθήκευσης επηρεάζουν την υφή και τη διάρκεια ζωής

Δεκάδες συνδυασμοί συστατικών και αποθήκευσης αποκαλύπτουν ποιοι παράγοντες κάνουν τις καραμέλες πιο σκληρές από άλλες και πώς η σύνθεση του προϊόντος επηρεάζει τη διάρκεια ζωής.

Βιομηχανία Τροφίμων: Οδηγίες για την καινοτομία και την ανασύνθεση προϊόντος – Της Άννας Λεκατσά*

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανασύνθεση/αναδιαμόρφωση προϊόντος - Στρατηγική - Απαιτήσεις - Περιορισμοί- Νομοθεσία.

Μ. Δερμάτης: Ο Έλληνας που βρήκε τη λύση στα συνδεδεμένα καπάκια – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Οι έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών οδήγησαν τον Μηχανολόγο Μανόλη Δερμάτη στην κατασκευή ενός προσαρτημένου καπακιού που δεν θα ενοχλεί τους καταναλωτές και θα πληροί και τις προδιαγραφές της ΕΕ.

Επιστήμη: Δημιουργήθηκε υποαλλεργικό ασπράδι αυγού!

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος, οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αυγό χωρίς την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες. 

Oleogels: Η καινοτομία στην επιστήμη τροφίμων που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια

Η νέα και πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση για αντικατάσταση κορεσμένων και trans λιπαρών στα τρόφιμα - Οφέλη - Εφαρμογές στη βιομηχανία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η ΕΕ αλλάζει τον κανονισμό για τη λιστέρια – Από ποια τρόφιμα κινδυνεύουμε

Η λιστερίωση είναι σπάνια, αλλά έχει ποσοστά θνησιμότητας που φτάνουν το 30%.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης