Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Χυμός πορτοκάλι με 30% λιγότερη ζάχαρη, αλλά τριπλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες

Η εταιρεία Louis Dreyfus Company ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός προϊόντος χυμού πορτοκαλιού με 30% λιγότερη ζάχαρη, αλλά τριπλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες.

Νέες κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί από τη Nespresso

Έρχονται οι νέες οικιακές κομποστοποιήσιμες κάψουλες της Nespresso, για τις οποίες χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Καινοτομία: Οικιακά σκεύη από απόβλητα ελαιοτριβείων! Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Πολωνοί επιστήμονες ανέπτυξαν βιοαποικοδομήσιμες βρώσιμες συσκευασίες μιας χρήσης από ελαιοπυρήνες.

Οι 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές startups που αλλάζουν το τοπίο στη βιομηχανία τροφίμων

Μιας και το φαγητό δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αυτές οι 10 startups προσπαθούν να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη γεύση και την ευεξία.

Τεχνολογία Τροφίμων: Από την πρώτη παστερίωση του Louis Pasteur στην τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων

Μια περιεκτική ιστορική αναδρομή στην πορεία της τεχνολογίας τροφίμων που έχει αλλάξει τον κόσμο.

Καινοτομία: Startup παράγει κοτομπουκιές με… κόκκαλα! Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Με νέα τεχνολογία Φινλανδική εταιρεία ενσωματώνει κονιοποιημένα οστά ζώων στα τρόφιμα.

Εμπλουτισμένα ζυμαρικά: Η πρωτεΐνη βρώμης σε πρώτο πλάνο – Από ποια εταιρεία κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Αυξάνεται η ζήτηση για ζυμαρικά που έχουν εμπλουτιστεί με θρεπτικά συστατικά - Γιατί οι καινοτόμες εταιρείες ζυμαρικών, επιλέγουν την πρωτεΐνη βρώμης για να εμπλουτίσουν τα προϊόντα τους.

Τεχνολογία τροφίμων: Η Ευρώπη “μαλακώνει” το βόειο κρέας για να διευκολύνει τη μάσηση στους ηλικιωμένους!

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Eat4Age δημιουργείται κρέας το οποίο μπορούν να μασήσουν οι ηλικιωμένοι - Ο γερασμένος πληθυσμός σταματά την κατανάλωση κρέατος, επειδή δυσκολεύεται να το μασήσει και να το χωνέψει.

ΕΕ: Νέο ρομπότ ακριβείας οδηγεί σε ως και 10% περισσότερες πωλήσεις κρασιού

Πώς το ρομπότ ακριβείας VinBot αυτοματοποιεί την παραδοσιακή διαδικασία οπτικής εκτίμησης της απόδοσης σε ολόκληρο τον αμπελώνα.

Ομαδικά πυρά δέχεται η ΕΕ για την τροποποίηση του κανονισμού για τους ΓΤO

Η αγροτική ένωση European Coordination Via Campesina εκφράζει την αντίθεσή της στη νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος...

Απολύμανση και απεντόμωση τροφίμων μέσω μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων

Η Sairem με έδρα τη Λυών της Γαλλίας θα παρουσίασει την τεχνολογία απολύμανσης μέσω MW και RF στο στο Food Ingredients Europe τον Δεκέμβριο.

Έγκριση των ΗΠΑ για το καλλιεργημένο κρέας – Σέρβιραν κοτόπουλο εργαστηρίου στο COP27 στην Αίγυπτο

Ο FDA ολοκλήρωσε την πρώτη διαβούλευση με εταιρεία παραγωγής κρέατος από ζωικά κύτταρα, στο εργαστήριο.

Γερμανία: Αυξάνεται η δημοτικότητα του κρασιού χωρίς αλκοόλ

Το κρασί χωρίς αλκοόλ κατακτά συχνά έδαφος στις καταναλωτικές προτιμήσεις στη Γερμανία.

Καλλιεργημένο… ορτύκι! Σε λίγες ημέρες θα σερβίρεται σε εστιατόρια!

Αυστραλιανή startup κάνει πράξη τα σχέδια της αφού συγκέντρωσε 49,2 εκατ.

Τι είναι το μικροβίωμα – Εφαρμογές, καινοτομίες και ευκαιρίες από τη έρευνα μικροβιώματος

Μικροσκοπικά αλλά τόσο πανίσχυρα που ανοίγουν λαμπρούς δρόμους στην επιστήμη τροφίμων, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Λειτουργική σοκολάτα: Η νέα τάση κορυφώνεται με την σοκολάτα-παυσίπονο

Οι εταιρείες ζαχαροπλαστικής αναζητούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας λειτουργικών προϊόντων σοκολάτας που προωθούν και την υγεία.

Καλλιεργημένο κρέας: Πως το προβάλλει η βιομηχανία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης και οι προτάσεις αξίας, για το κρέας εργαστηρίου στο Twitter.

Capsoil Food Tech: Νέα σκόνη βιταμίνης D που μπορεί να διαλυθεί σε ροφήματα γάλακτος

H Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά.

Συνταγή για φρέσκα ζυμαρικά με διάρκεια ζωής ως και 30 μέρες περισσότερο από τα συμβατικά ανακάλυψαν Ιταλοί ερευνητές

Ερευνητές ανακαλύπτουν συνταγή που παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρέσκων ζυμαρικών κατά 30 ημέρες, αλλάζοντας τη συσκευασία και προσθέτοντας βιοπροστατευτικά προβιοτικά.

Η κάνναβη αποκτά ψηφιακή ταυτότητα: Νέα έξυπνη σφραγίδα παραβίασης κάνναβης

Η Identiv και η TrueGreen αναμορφώνουν το τοπίο της αγοράς κάνναβης, με την έξυπνη σφραγίδα παραβίασης, με τεχνολογία RFID και ενσωματωμένο σύστημα εντοπισμού των αποθεμάτων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης