Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Οδηγίες από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας για την προστασία από τον καύσωνα

Βασικοί κανόνες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί μέρα και νύχτα

Συμβουλές για να παραμείνετε δροσεροί μέρα και νύχτα.

Καντίνες: Οι 6 αγενείς συμπεριφορές των πελατών

Το πρώτο το κάνουμε όλοι και πρέπει να σταματήσει!

8 Ιουλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Δημοσίευση του ΕΦΕΤ: Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συχνότερα αναφερόμενες αλλεργικές αντιδράσεις αφορούν σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το γάλα, οι ξηροί καρποί, το αλεύρι και τα οστρακοειδή.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση για δημοφιλή ζελεδάκια – Κίνδυνος για τα παιδιά

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις των παιδικών ζαχαρωτών που ενέχουν κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά.

Ποπ κορν στα μικροκύματα: Από ποια πλευρά πρέπει να τοποθετείται το σακουλάκι

Γιατί υπάρχει συγκεκριμένη πλευρά προς τα πάνω κατά το ψήσιμο pop- corn σε φούρνο μικροκυμάτων.

ΕΕ όπως Αμερική… Νόμος για ομαδικές δικαστικές προσφυγές καταναλωτών

Από τις 25 Ιουνίου σε ισχύ ο νόμος-ορόσημο της ΕΕ που επιτρέπει στους καταναλωτές να επιδιώκουν συλλογική έννομη προστασία.

Η καλή φροντίδα των δοντιών κάνει καλό στον εγκέφαλο

Η περιοδοντίτιδα και η απώλεια δοντιών συνδέονται με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου στον ιππόκαμπο, που παίζει ρόλο στη μνήμη και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τι θα πάθουμε εάν φάμε μουχλιασμένα φρούτα;

Τι λένε οι ειδικοί για τη βραχυπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη κατανάλωση;

Ψωμί με προζύμι: Το “θετικό” που έφερε η πανδημία

Ιστορία - Θρεπτικά οφέλη - Συνταγή.

Πρόστιμο σε μεγάλο σουπερμάρκετ στο Ελληνικό για υπόλειμμα κιμά σε μηχανή κοπής

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό το υπόλειμμα κιμά που υπάρχει στη μηχανή δεν πρέπει να υπερβαίνει σε βάρος τα 100 γραμμάρια.

Προσοχή στον καφέ που αδυνατίζει – Διακινείται μέσω social media

Περιέχει θανατηφόρα ουσία.

BBQ: Η συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης

O τρόπος για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις όταν ψήνετε σε ψησταριά.

Ποια ψάρια έχουν χαμηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου

Μελέτη αποκαλύπτει τα είδη ψαριών στη Θάλασσα της Μεσογείου με χαμηλές/ασφαλείς συγκεντρώσεις υδραργύρου.

Vegan alert! Η Diet Pepsi περιέχει συστατικό ζωικής προέλευσης

Ποια αναψυκτικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Πώς να σβήσετε μία φωτιά από λάδι στην κατσαρόλα

Η καλύτερη ασφάλεια είναι η πρόληψη αν όμως συμβεί υπάρχουν βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Το “μυστικό” για καύση λίπους και διατήρηση του βάρους

Η πυραμίδα είναι το κλειδί σύμφωνα με ειδικό

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλου από τον ΕΦΕΤ λόγω σαλμονέλας

Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων: Μπιφτέκι Κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και Σουβλάκι Κοτόπουλο.

Stance4Health: Δωρεάν εφαρμογή σε κινητά για την προώθηση της εξατομικευμένης διατροφής

Πληροφορίες καταναλωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών Εξατομικευμένης Διατροφής (PN).

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης