Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Παραλία: Ποια τρόφιμα είναι καλύτερο να αποφεύγετε

Για την αποφυγή ανάπτυξης παθογόνων, οι ειδικοί προτείνουν πάντα φορητό cooler.

Φέτα: Τρόποι για να μην χαλάει γρήγορα

Πως να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της φέτας.

Καταναλωτές: Ο ισχυρισμός “χαμηλά λιπαρά” υποσυνείδητα γίνεται και “χωρίς ζάχαρη”!

Μελέτη για την ανταπόκριση των καταναλωτών σε τρόφιμα με «χαμηλά λιπαρά» αλλά, με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Τι είναι τελικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα;

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) διαλύει το "νέφος" που καλύπτει τον όρο επεξεργασμένα τρόφιμα και διαχωρίζει τα ήπια επεξεργασμένα από τα υπερεπεξεργασμένα.

Ασφάλεια Τροφίμων: Μία εφ’ όλης της ύλης ανάλυση από τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Α. Ζαμπέλα

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αντώνης Ζαμπέλας, δίνει μέσω του Cibum μία πλήρη εικόνα για τις προκλήσεις της ασφάλειας στα τρόφιμα και εξηγεί, γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας των Ελλήνων.

Διαμόρφωση του μικροβιώματος του εντέρου μέσω εξατομικευμένης διατροφής

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) ευαισθητοποιεί τους καταναλωτές για τον ρόλο του μικροβιώματος στην υγεία και πως τα λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι.

Σκύλος: Πόσο υγιεινή είναι η Vegan διατροφή;

Τρείς επιστήμονες δίνουν στο Inverse την απάντηση.

Οι hackers του… τουρισμού – Τι πρέπει να προσέχουν όσοι αγοράζουν τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα από το διαδίκτυο

Οι απάτες σε πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και κράτησης καταλυμάτων και εστιατορίων.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Το μαγικό φυσικό συστατικό κατά της τριχόπτωσης

Το προϊόν που συμβάλει στη δημιουργία ισχυρότερου τριχωτού.

Μελέτη: Το γιαούρτι αμυγδάλου πιο θρεπτικό από το συμβατικό!

Επιστημονική έρευνα έκανε διατροφική σύγκριση φυτικών γιαουρτιών από αμύγδαλο, βρώμη, κάσιους και καρύδα με συμβατικό γιαούρτι πλήρους και χαμηλών λιπαρών.

Απώλεια βάρους: Συνταγή για μακαρόνια διαίτης

Μια διατροφολόγος μοιράζεται τη δική της συνταγή για μακαρόνια, η οποία βοηθά ακόμα και στην απώλεια βάρους.

Εύκολο παγωτό τριαντάφυλλο χωρίς παγωτομηχανή

Απλή συνταγή αλλά μεγάλη απόλαυση...

Δυσπεψία: Καινοτόμα συσκευή αναγνωρίζει τις τροφές που αναστατώνουν το στομάχι

Τι λένε οι χρήστες για το νέο εργαλείο που δίνει λύση στα προβλήματα πέψης.

Πονοκέφαλος μετά από άσκηση: Γιατί συμβαίνει και πώς να τον προλάβετε

Οι πονοκέφαλοι μετά από άσκηση, μπορεί να διαρκέσουν από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες και μπορεί να επηρεάσουν μέχρι και το 1/4 των ενηλίκων.

Προσοχή: Προειδοποίηση για επικίνδυνη σκόνη πρωτεΐνης που κυκλοφορεί ευρέως στην Ελληνική αγορά

Παράγεται στην Ουγγαρία και διανέμεται σε 17 χώρες – Ειδοποίηση RASFF.

Απομυθοποίηση πρόσθετων που έχουν… “χημικό” άκουσμα

Τι στο καλό είναι το σορβικό κάλιο, το κιτρικό οξύ, το MSG ή το προπιονικό νάτριο;

Όχι μόνο υγιεινή αλλά και πιο οικονομική η μεσογειακή διατροφή

Ερευνητές αποκάλυψαν πως εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία, η Μεσογειακή διατροφή βοηθάει και το… πορτοφόλι!

Μπύρα: Ο αφρός μεγαλώνει την απόλαυση

Το να αποφεύγετε τον αφρό χαρακτηρίζεται ως "λάθος αρχάριων".

Αυγοτάραχο Trikalinos: Το καλύτερο Ελληνικό προϊόν και ένα από τα 30 καλύτερα του κόσμου!

Η κ. Λίλα Κούρτη Marketing and Exports Manager στην Trikalinos AE, μίλησε στο Cibum για το τρόφιμο - Εθνικό Θησαυρό, με αποδεδειγμένα πλούσια διατροφική αξία που πρωτοπορεί στη διάσωση της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.

Εγκρίθηκε στην ΕΕ το πρώτο ρινικό σπρέι αδρεναλίνης για επείγουσα θεραπεία αναφυλαξίας

Το Eurneffy (επινεφρίνη) είναι μια εναλλακτική λύση στα ενέσιμα σκευάσματα για τις αλλεργικές αντιδράσεις.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης