Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγές

Scrambled eggs: Λόγος και… αντίλογος σε διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος

Επαγγελματίες chef ασκούν κριτική σε συνταγές διασήμων για αυγά scrambled

Ποια λουλούδια τρώγονται

Τα λουλούδια είναι ένας από τους καλύτερους και ομορφότερους τρόπους να στολίσουμε το σπίτι μας, γιατί όχι και το πιάτο μας ή το ποτό μας;

Και όμως και υπάρχει και… “τα σπάει”: Παγωτό με γεύση σκόρδου!

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο οι θαυμαστές του είναι και πολλοί και φανατικοί και μάλιστα συμμετέχει ως πρωτότυπη γεύση σε φεστιβάλ!

Π. Τσαβαρή: Η “viral” μαγείρισσα από τη Σύμη, που… “σπάει τα κοντέρ” των social media

Με κίνητρο το πάθος και οδηγό την αγάπη της για τη Σύμη, η κ. Πόπη Τσαβαρή κατάφερε να κάνει γνωστή τη Συμιακή κουζίνα εντός και εκτός Ελλάδας

Οι διαφορές μαύρου και λευκού πιπεριού – Γιατί οι Γάλλοι σεφ προτιμούν το λευκό;

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα μπαχαρικά, που χρησιμοποιούμε σχεδόν στα πάντα.  Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ξέρουμε ελάχιστα για αυτό. Και ακόμα λιγότερα για το συγγενικό του είδος, το λευκό πιπέρι

Bagels: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του απόλυτου brunch

Το απόλυτο Brunch που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και με τα ντόνατς

Οι Έλληνες μετανάστες έκαναν γνωστές τις Ελληνικές πίτες σε όλη την Αμερικανική Ήπειρο

Οι Έλληνες που έφυγαν για Αμερική πριν από πολλές δεκαετίες, στις αποσκευές τους εκτός από τις αναμνήσεις τους και την ακόρεστη όρεξη για δουλειά, πήραν μαζί και τις συνταγές της πατρίδας.

Το κόλπο της Dolly Parton για την πιο αφράτη ομελέτα

H γνωστή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Dolly Parton, μοιράζεται ένα απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό μυστικό για αφράτη ομελέτα.

Πόσο επηρεάζει ο τρόπος τηγανίσματος την απορρόφηση λαδιού

Πατάτες...πάρτε κυρίες μου πατάτες

Βρώμη σε αλμυρές συνταγές: Η νέα μόδα στην κουζίνα

Αν και η βρώμη έχει συνδεθεί με το πρωϊνό και συνδυάζεται με φρούτα, μέλι ή γάλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και σε μία πληθώρα αλμυρών πιάτων

Τηγανιτές πατάτες με κρύο τηγάνισμα: Η νέα τάση

Τέλειες τηγανητές πατάτες, με λιγότερο λάδι, σε σύγκριση με το παραδοσιακό, ζεστό τηγάνισμα

Το τέλειο κόλπο για ξεφλούδισμα σκόρδου σε χρόνο ρεκόρ

Μία "μαγική" συμβουλή για συνταγές που απαιτούν πολύ σκόρδο

7 οικονομικά υποκατάστατα του λεμονιού

Επειδή οι τιμές των λεμονιών έχουν πάρει την ανιούσα, υπάρχουν αρκετές φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις

Κοκορέτσι Παρνασσού: Βήμα-βήμα η διαδικασία παρασκευής

Μικρά μυστικά και μεγάλες αλήθειες για το «Παρνασσιώτικο» κοκορέτσι. Του Κώστα Παπαρούντα*

Συμβουλές για να μην ραγίσουν τα αυγά κατά το βράσιμο

4 τεχνικές για να αποφύγετε το ράγισμα των βραστών αυγών

Ρουμάνικο Πασχαλινό τσουρέκι με γέμιση… λουκούμια!

Στη Ρουμανία, μια κατεξοχήν ορθόδοξη χώρα, το Πάσχα τιμάται ιδιαίτερα γαστρονομικά _ Συνταγή για τσουρέκι και ψωμί του επισκόπου

Γνωστά και άγνωστα μυστικά της Τσιπούρας

Πληροφορίες για την ιστορία, την εξέλιξη και τη διαβίωση αυτού του νόστιμου ψαριού

Συνταγή για vegan (και νηστίσιμα) σοκολατένια Πασχαλινά αυγά

Μία εύκολη συνταγή για σοκολατένια Vegan αυγά και μάλιστα χωρίς ζάχαρη που είναι ακόμα πιο υγεινά για τα παιδιά

Τελικά τρώμε ή όχι ψάρι την Κυριακή των Βαΐων;

Εάν ναι… πρόταση για εύκολο φιλέτο γλώσσα με spread ελαιόλαδου και πουρέ

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης