Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

News Line

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Το κοινό τρόφιμο που πρέπει να αποφεύγουμε το χειμώνα σύμφωνα με διατροφολόγο

Τι είναι αυτό που σαμποτάρει το ανοσοποιητικό μας

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού υπό την προεδρία του ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρα

Κ. Τσιάρας: Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο αναπτυξιακός βραχίονας της αγροτικής μας παραγωγής.

Μεταλλικό νερό ζητά 1,4 εκατ. ευρώ αποζημίωση από περιοδικό για δυσφήμιση

Όταν κάνεις τζίρο εκατομμυρίων και θεωρείς ότι μπορείς να συνθλίψεις την αλήθεια και την ελεύθερη ενημέρωση

Το  τυρί που βελτιώνει τη μνήμη – Αποκαλυπτική μελέτη στο Neuroscience Research

Μπορεί ένα τυρί να είναι το κλειδί για καλύτερη μνήμη;

Λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα: Πτωτική τάση και οριακός ρυθμός ανάπτυξης – ΙΕΛΚΑ

Έρευνα τάσεων στελεχών λιανεμπορίου και βιομηχανίας FMCG (ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών).

Αλλοιωμένες 12.000 συσκευασίες έτοιμης κοτόσουπας – Άμεση ανάκληση

Η συσκευασία αποτελεί ανάχωμα κατά της μικροβιακής μόλυνσης

13 θάνατοι από ιλαρά στην Ευρώπη το 2024 και 17.329 κρούσματα

Επισκόπηση των περιπτώσεων ιλαράς και ερυθράς που αναφέρθηκαν στο ECDC μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.

“OK” από την EFSA για το ένζυμο αναδόμησης κρέατος και ψαριών

Αναθεωρημένη αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης του τροφικού ενζύμου θρομβίνη από βοοειδή και αίμα χοίρου.

Πίτσα με κομμάτια πλαστικού – Αναβάθμιση κινδύνου από τις Αρχές: «Δεν είναι μόνο το ενδεχόμενο πνιγμού…»

Τα πλαστικά κομμάτια στα τρόφιμα μπορεί επίσης να μεταφέρουν βακτήρια ή παθογόνα , ειδικά εάν το πλαστικό προέρχεται από μη υγιεινές πηγές ή εκτίθεται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Σε ποιον ανήκει αυτό το εστιατόριο; Η απάντηση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των τροφίμων

Η ασφάλεια τροφίμων εξαρτάται από τον… ιδιοκτήτη του εστιατορίου σύμφωνα με έρευνα.

Τι είναι τα προϊόντα αυγών – Ποιοι και γιατί τα χρησιμοποιούν 

Τι είναι πως παρασκευάζονται και πως χρησιμοποιούνται τα προϊόντα αυγών.

Τα φάρμακα για τον ύπνο δεν είναι τόσο καλά όσο νομίζετε

Σύμφωνα με νέα μελέτη σε πειραματόζωα, τα βοηθήματα ενίσχυσης του ύπνου κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό.

Τι προκάλεσε το lockdown σε Έλληνες και Κύπριους – Νέα μελέτη ξεδιπλώνει τις επιπτώσεις του, στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες

H πρώτη μελέτη που διερεύνησε τις αλλαγές σε συμπεριφορά, τρόπο ζωής, αγοραστικές συνήθειες και διατροφή, κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Ξήρανση τροφίμων: Οι νέες έξυπνες τεχνικές που βελτιώνουν την ποιότητα

Οι έξυπνες τεχνικές στεγνώματος τροφίμων με τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων

Πρώτη η Ελλάδα στην ΕΕ σε κρούσματα βρουκέλλωσης – Πως να προστατευτείτε

Η βρουκέλλωση είναι μια από τις πιο κοινές βακτηριακές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο παγκοσμίως.

Επίθεση εναντίον Danone και Τesco για την εκστρατεία προώθησης βρεφικού γάλακτος

Οι εταιρείες επιστράτευσαν μαίες για την προώθηση βρεφικού γάλακτος.

Το τρόφιμο που σταματά την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων – Αποκάλυψη νέας επιστημονικής μελέτης

Αυτό που τρώμε επηρεάζει την υγεία μας και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων μας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο