Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

E.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.

ΑρχικήΝέαE.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.
spot_img

cibum team

Πάνω από 2,9 δισ. λίτρα παγωτού παρήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, σημειώνοντας μείωση 9% από το προηγούμενο έτος.

Την ίδια περίοδο, τα κράτη μέλη της ΕΕ εξήγαγαν 232 εκατ. κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ, συνολικής αξίας 752 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι εισαγωγές παγωτού από τρίτες χώρες ανήλθαν σε 79 εκατ. κιλά, συνολικής αξίας 182 εκατ. ευρώ.

Παρόλο που οι εισαγωγές παγωτού εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το 2019, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5%.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κύριος παραγωγός παγωτού το 2020, παράγοντας 642 εκατ. λίτρα παγωτού. Πίσω από  τη Γερμανία βρίσκονται η Γαλλία (δεδομένα 2019: 516 εκατ. λίτρα) και η Ιταλία (509 εκατ. λίτρα).

Η Γερμανία δεν αποτελεί μόνο τη μεγαλύτερη παραγωγή παγωτού για το 2020. Η χώρα παρήγαγε επίσης κατά μέσο όρο το φθηνότερο παγωτό με 1,3 € το λίτρο. Η Γαλλία ανέφερε την υψηλότερη τιμή στα 2,2 € ανά λίτρο παγωτού (στοιχεία 2019), ακολουθούμενη από την Ιταλία με τη μέση τιμή 2,0 € ανά λίτρο παγωτού.Ποια χώρα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας παγωτού;

Η Γαλλία εξήγαγε 59 εκατ. κιλά παγωτού το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 25% των εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ. Το ποσοστό αυτό την καθιστά τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγωτού από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ολλανδία (που εξήγαγε 38 εκατ. κιλά παγωτού, ή το 16% των συνολικών εξαγωγών εκτός ΕΕ), τη Γερμανία (29 εκατ. κιλά ή 13%) , την Ιταλία (20 εκατ. κιλά, ή 9%) και το Βέλγιο (16 εκατ. κιλά, ή 7%).

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο