Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Διάσημος Ισπανός σεφ διαφημίζει την Θεσσαλία στη χώρα του

O J. Cruz Mas, που συγκαταλέγεται μεταξύ των δώδεκα πλέον βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο και είναι μέλος της κριτικής ομάδας στη δημοφιλή εκπομπή «Master Chef» της Ισπανίας.

Δύο ποτά τη μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας

Δύο μπίρες κάθε μέρα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου άνοιας περισσότερο από το ένα τρίτο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Προσοχή: Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την διακίνηση δύο συμπληρωμάτων διατροφής

Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση Ε468

Ψυχική υγεία στην εργασία: Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου – 1 στους 6 εργαζόμενους πάσχει από κατάθλιψη και άγχος

Σειρά συμβουλών για την πρόληψη και την προστασία από τους κινδύνους που απειλούν την ψυχική υγεία στην εργασία, από τον ΠΟΥ και την ILO.

Οι κρυφές διατροφικές ιδιότητες των σπόρων Dock

Οι σπόροι αποβάθρας ή Dock είναι ένα γνωστό ζιζάνιο, με κρυφές διατροφικές χρήσεις και οφέλη.

Από το έδαφος στον οργανισμό μας: Απειλή τα μικροπλαστικά για τους καταναλωτές

Κίνδυνος για το μαρούλι και άλλες καλλιέργειες να συσσωρεύουν μικροπλαστικά από το μολυσμένο έδαφος σύμφωνα με νέα μελέτη

Νέα μελέτη συσχετίζει τη vegan διατροφή με αυξημένα καταθλιπτικά επεισόδια

Οι χορτοφάγοι βιώνουν καταθλιπτικά επεισόδια δύο φορές πιο συχνά από τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Βραζιλιάνων ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders .

Λιγότερες πρωτεΐνες σημαίνουν καλύτερο έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου

Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης, βασικά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.

Πετσέτες κουζίνας: Οι μισές μεταφέρουν παθογόνα βακτήρια – Πότε μεγαλώνει ο κίνδυνος ασθένειας εξαιτίας τους

Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι οι πετσέτες θα μπορούσαν να μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε τροφική δηλητηρίαση.

Οι 26 ασθένειες που θεραπεύει το τζόκινγκ

Τα 300 λεπτά την εβδομάδα άσκησης δρα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

Δίαιτα: Γιατί κολλάει η ζυγαριά μας;

Το φαινόμενο "πλατό" και πως να το αντιμετωπίσουμε

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον COVID-19 μέσω της τροφικών αλλεργιογόνων;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με Covid-19, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις πρωτεΐνες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οδηγός ενσωμάτωσης του vegan lifestyle στις επιχειρήσεις φιλοξενίας

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Vegetarian for Life δημοσίευσε τον οδηγό "Veg*nism: Περισσότερα από μια δίαιτα" για εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας, ο οποίος προσφέρει υποστήριξη και συμβουλές για τον vegan τρόπο ζωής.

Ασφάλεια τροφίμων: Ο κανόνας των “5 δευτερολέπτων” και άλλα… ασύστολα ψεύδη!

Οι μύθοι που επικρατούν για την ασφάλεια των τροφίμων και θα μπορούσαν να θέσουν τους καταναλωτές σε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Οι διατροφικές “παραξενιές” του Βασιλιά Καρόλου του Γ’ – Τι λατρεύει και τι απεχθάνεται στο τραπέζι

Τώρα που έγινε βασιλιάς τα φώτα είναι στραμμένα όχι μόνο στο τι κάνει αλλά και στο τι τρώει...

Μαθήματα Ιταλικής κουζίνας από το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα

Σεμινάριο για τη ζύμη (σφόλια) για ζυμαρικά και γλυκά στο σπίτι.

 Ιωάννινα: Το μυστικό της επιτυχίας της εκλεκτής μπουγάτσας του “Select”…

"Επιχειρηματικές" συμβουλές από την «ειδική» της μπουγάτσας και του Μπουγατσοκούλουρου Β. Κασκάνη

Επιστημονική μελέτη αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ COVID και διαβήτη

Σκωτσέζικη μελέτη σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους υποδηλώνει ότι ο αυξημένος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος διαβήτη τύπου 1 μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι απίθανο να οφείλεται στην ίδια τη λοίμωξη.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Αρκαδία: Από πλανόδιο πωλητή η γουρουνοπούλα – Δηλώσεις των γιατρών

Έρευνα του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό του πλανόδιου την ταυτότητα του οποίου γνωρίζει

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης