Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

News Line

ΙΟΒΕ: Οικονομικές επιδράσεις από τη μείωση του ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά

Στη μελέτη εκτιμήθηκε η επίδραση της σταδιακής μείωσης ΕΦΚ αλκοολούχων από το υφιστάμενο επίπεδο των €2.550 ανά 100 lt αιθυλικής αλκοόλης στα €1.800 ανά 100 lt αιθυλικής αλκοόλης (μέσος όρος ΕΕ).

5 νεκροί από δηλητηριασμένο κρασί: Το Ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας απέρριψε εκ νέου την επανάληψη της δίκης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας απέρριψε την εκ νέου δίκη για τις δολοφονίες με κρασί.

Το κοινό συντηρητικό τροφίμων που έχει απροσδόκητες επιπτώσεις στο μικροβίωμα του εντέρου

Νέα επιστημονική μελέτη στοχοποιεί δημοφιλές συντηρητικό για βλάβες στο εντερικό μικροβίωμα.

Υψηλή ποσότητα υδραργύρου σε τόνο σε κονσέρβα SPAR

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση υδραργύρου μέσω των τροφίμων.

Σεφ και μάγειρες αντιδρούν στην ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές

Οι Βέλγοι μάγειρες προειδοποιούν ότι οι Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές στη γεωργία θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της υψηλής γαστρονομίας.

Γιατί εξαιρούνται τα franchise από τα προγράμματα ΕΣΠΑ;

Παράλογο να εξαιρούνται οι επιχειρήσεις franchise από το ΕΣΠΑ, επισημαίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία.

“Not for EU” : Η πρόταση για την επισήμανση «Όχι για την ΕΕ» προκαλεί ανησυχία στη Βρετανική βιομηχανία τροφίμων

Φόβοι για αύξηση του κόστους παραγωγής και παρεμπόδιση των επενδύσεων.

Πως φτιάχνονται τα πατατάκια; (VIDEO)

Στη βιομηχανική παραγωγή αποφλοιώνονται 6 τόνοι πατάτας την ώρα.

Covid-19: Ακόμη και όσοι δεν έχουν συμπτώματα εμφανίζουν πρόβλημα αϋπνίας

Η ήπια λοίμωξη Covid-19 συνδέεται με προβλήματα ποσότητας και ποιότητας ύπνου.

Βιομηχανία Τροφίμων: Η αναγκαιότητα των Ψηφιακών Συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων

Ο Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός παραθέτει τα οφέλη και τις ευκολίες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία στην εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ).

Κίνδυνος από τα πρόσθετα σε τσίχλες: Τι περιέχουν οι τσίχλες που πωλούνται στην Ελλάδα

Αναλυτική παρουσίαση των προσθέτων που περιέχουν οι τσίχλες.

Συγχαρητήρια του ΠΟΥ στη Δανία για μείωση των τρανς λιπαρών στα τυποποιημένα τρόφιμα

Η Δανία έχει απαγορεύσει τα επικίνδυνα trans λιπαρά στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μπισκότων, των κέικ και των πατατών

Γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το γάλα που βοηθά στον ύπνο, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ο λόγος που δεν μπορεί να βγει στη λιανική το γάλα με φυσική ορμόνη που κάνει τον ανθρώπινο οργανισμό να κοιμηθεί το βράδυ.

Από πολύτεκνη αγρότισσα πετυχημένη επιχειρηματίας – Όλα ξεκίνησαν από ένα γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο!

 1st Agrofuture Summit: Οικοτεχνία πρότυπο, από ένα βάζο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Ελληνοποιήσεις μελιού: Κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών – Καταγγελίες μελισσοκόμων

Σε εισαγόμενο μέλι αγνώστου προέλευσης προσθέτουν μικρές ποσότητες ελληνικού μελιού, το αναμιγνύουν με καραμελόχρωμα και το πουλούν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μόλυβδος σε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού που πωλούνται και στην Ελλάδα

Χαμός στις ΗΠΑ για τα δημοφιλή επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού Stanley που είναι δημοφιλή και στην χώρα μας.

Ταχίνι εμπορίου: Πως φτιάχνεται και πόσα πρόσθετα περιέχει

Πόσα και ποια πρόσθετα περιέχει το ταχίνι εμπορίου.

Καταγγελία στο cibum για κίνδυνο από αλλεργιογόνο σε ταβέρνα στην Αττική – Το προσωπικό είχε ενημερωθεί!

Σοβαρή καταγγελία για αμέλεια του προσωπικού σε εστιατόριο στο Αιγάλεω.

Μεγαλώνει η λίστα των παιδιών που δηλητηριάζονται από τον χυμό μήλου στην Αμερική

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από παιδικούς χυμούς μήλου με κανέλα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης