Στη μελέτη εκτιμήθηκε η επίδραση της σταδιακής μείωσης ΕΦΚ αλκοολούχων από το υφιστάμενο επίπεδο των €2.550 ανά 100 lt αιθυλικής αλκοόλης στα €1.800 ανά 100 lt αιθυλικής αλκοόλης (μέσος όρος ΕΕ).
Ο Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός παραθέτει τα οφέλη και τις ευκολίες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία στην εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ).
Σε εισαγόμενο μέλι αγνώστου προέλευσης προσθέτουν μικρές ποσότητες ελληνικού μελιού, το αναμιγνύουν με καραμελόχρωμα και το πουλούν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.