Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το κρέας εργαστηρίου τώρα και φρούτα εργαστηρίου!

Ερευνητές εξερευνούν την δημιουργία φρούτων στο εργαστήριο από κύτταρα.

Πίτουρο σόργου: Περισσότερα τα οφέλη για την υγεία από το αλεύρι ολικής αλέσεως

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ διαπιστώνουν πολυάριθμα πλεονεκτήματα του πίτουρου σόργου συγκριτικά με άλλα δημητριακά.

Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής: Η ιστιδίνη το μυστικό για βελτίωση των αποδόσεων και της ποιότητας γάλακτος

Τα χαμηλά επίπεδα ιστιδίνης μπορούν να περιορίσουν την παραγωγή γάλακτος σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

To επιτραπέζιο αλάτι το μυστικό για αποτελεσματική ανακύκλωση πλαστικών

Επανάσταση στη χημική ανακύκλωση πλαστικών με επιτραπέζιο αλάτι.

Μετανάστευση μονομερών πλαστικών από τη συσκευασία στα τρόφιμα – Επιστημονική Ανασκόπηση

Οι μηχανισμοί της μετανάστευσης μονομερών πλαστικών από τη συσκευασία στα τρόφιμα και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Εντομοφαγία: Και όμως η κατανάλωση εντόμων βοηθά στην απώλεια βάρους

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πέψη της χιτίνης, μιας διατροφικής ίνας που υπάρχει σε αφθονία στους εξωσκελετούς των εντόμων, στα μανιτάρια και στα κελύφη των καρκινοειδών, δρα και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Νέα ανακάλυψη στην έρευνα για την παχυσαρκία σας επιτρέπει να χάσετε λίπος ενώ τρώτε ό,τι θέλετε

Επιστημονική έρευνα οδηγεί σε φάρμακο επόμενης γενιάς που οδηγεί σε απώλεια βάρους χωρίς να μειωθεί η πρόσληψη τροφής!

Αποδεικτικά στοιχεία στη διατροφική έρευνα: Πόσο αξιόπιστες είναι οι επιστημονικές μελέτες;

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα, αναλύει κατά πόσο οι επιστημονικές μελέτες που αξιολογούν τη σχέση διατροφής και υγείας, παρέχουν ασφαλή συμπεράσματα.

Listeria σε βόειο κρέας – Ανησυχητικά τα ευρήματα μελέτης

Απαίτηση για αυστηρά μέτρα ασφάλειας τροφίμων σε σφαγεία και εργοστάσια επεξεργασίας.

Οι νεότερες εξελίξεις της επιστήμης για την κολοκύθα και το πεπόνι

Σύνοψη μελετών για το πεπόνι, την κολοκύθα και το καρπούζι, δημοσιευμένες στα περιοδικά της American Chemical Society για τα οφέλη τους στην υγεία.

8 μελέτες για τα PFAS στη συσκευασία και στα τρόφιμα και τις επιπτώσεις τους στην υγεία

Σύνοψη 8 διαφορετικών μελετών για διάφορους παράγοντες που αφορούν στα τρόφιμα.

Γιαούρτι με φράουλες: Ευεργετικό για την υγεία και με τη σφραγίδα της επιστήμης

Επιστημονική μελέτη για τις ιδιότητες του γιαουρτιού με φράουλες, που προάγουν την υγεία.

Τα κάστανα ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων που αποτρέπει την αλλοίωση

Οι πολυφαινόλες από το κέλυφος του κάστανου, αναστέλλουν την ανάπτυξη τριών βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων.

Το φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας 

Οι ανθοκυανίνες, σύμμαχος στον αγώνα κατα της άνοιας. 

Αλεύρι από καρύδια : Η επιστήμη δημιουργεί νόστιμο ψωμί χωρίς γλουτένη

Το αλεύρι από καρύδια νέο συστατικό για την παραγωγή ψωμιού με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Μπρόκολο: Η καταλληλότερη μέθοδος ξήρανσης για διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του

Επιστημονική μελέτη έδειξε πως η μέθοδος LTVD, δίνει στο μπρόκολο βελτιωμένες αντιφλεγμονώδεις και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες σε σχέση με άλλες μεθόδους.

Η ζύμωση αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα σε τρόφιμα πλούσια σε πολυφαινόλες

Επιστημονική μελέτη για τις επιδράσεις της ζύμωσης στη βιοδραστικότητα και τη σύνθεση των πολυφαινολών.

Ελληνική Μελέτη: Το μίγμα από φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι μειώνει τα συμπτώματα λοιμώξεων

Μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases».

Νέα μελέτη δείχνει πώς η βρουκέλλωση επηρεάζει τον εγκέφαλο

Μελέτη "σταθμός" για νέες θεραπείες και αποτελεσματικότερες διαγνώσεις της βρουκέλλωσης.

Οι βιταμίνες δεν βοηθούν πάντα κατά του καρκίνου

Μελέτη παρατήρησης υποστηρίζει απροσδόκητα πως ορισμένες βιταμίνες και μικροθρεπτικά δεν συσχετίστηκαν με θετικές επιδράσεις σε διάφορους τύπους καρκίνου.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης