Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πέψη της χιτίνης, μιας διατροφικής ίνας που υπάρχει σε αφθονία στους εξωσκελετούς των εντόμων, στα μανιτάρια και στα κελύφη των καρκινοειδών, δρα και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα, αναλύει κατά πόσο οι επιστημονικές μελέτες που αξιολογούν τη σχέση διατροφής και υγείας, παρέχουν ασφαλή συμπεράσματα.
Επιστημονική μελέτη έδειξε πως η μέθοδος LTVD, δίνει στο μπρόκολο βελτιωμένες αντιφλεγμονώδεις και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες σε σχέση με άλλες μεθόδους.
Μελέτη παρατήρησης υποστηρίζει απροσδόκητα πως ορισμένες βιταμίνες και μικροθρεπτικά δεν συσχετίστηκαν με θετικές επιδράσεις σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.