Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Φυτικό γάλα: Πώς παρασκευάζεται – Οι δυσκολίες επεξεργασίας

Η επεξεργασία των Plant-based ροφημάτων αποτελεί πρόκληση για τη βιομηχανία τροφίμων καθώς μπορεί να έχουν ακόμη και γεύση... φασολάδας!

Τι είναι τελικά το απεριτίφ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο must του καλοκαιριού

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα το «απεριτίφ», τι εξυπηρετεί, από πού προέρχεται και ποια ποτά περιλαμβάνει

Βιωσιμότητα στις συσκευασίες τροφίμων – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι προκλήσεις στη Βιωσιμότητα της συσκευασίας τροφίμων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Κολωνία της Γερμανίας

Γαλακτοκομικά και κουλτούρα “ακύρωσης”: Οι millennials ντρέπονται να τα καταναλώνουν!

Πώς η κουλτούρα της ακύρωσης επηρεάζει τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων και πως σχολιάζουν οι γαλακτοβιομηχανίες αυτή την τάση

Καινοτομία: Συντηρητικό τροφίμων από μίσχο μανιταριών

Μια start up εταιρεία μετατρέπει τις φυτικές ίνες μανιταριών σε ένα πρόσθετο καθαρής ετικέτας για την επεξεργασία τροφίμων και ποτών

Foodomics: H νέα επιστήμη τροφίμων και οι προοπτικές της στην ανάλυση και την ασφάλεια

Ο κρίσιμος ρόλος της foodomics στην αξιολόγηση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων μέσω της αναγνώρισης δυνητικά επικίνδυνων ενώσεων

Καταρροϊκός πυρετός στα βοοειδή – Νέες τεχνικές πρόληψης

Η έρευνα για τον ιό του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου, ο οποίος επηρεάζει τα ζώα, έχει οδηγήσει σε νέους τρόπους παρακολούθησης και ελέγχου της νόσου.

Μελέτη εξετάζει τις διαφορές μεταξύ συμβατικού και εναλλακτικού κρέατος

Σε μοριακή κλίμακα, το κρέας φυτικής προέλευσης φαίνεται εντελώς διαφορετικό από το συμβατικό κρέας που προσπαθεί να μιμηθεί

Λειτουργικά τρόφιμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Η αγορά λειτουργικών τροφίμων έχει κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και των όσων εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη Τροφίμων και τις προτιμήσεων των Καταναλωτών

Oι ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων είναι ακριβείς, εύχρηστες, προσιτές και φιλικές προς τον χρήστη

Σαντιγί light: Επιδράσεις της γλυκόζης και του σιροπιού καλαμποκιού σε χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης που έχει μια σαντιγί, δεν ταιριάζουν με την ανάγκη του πληθυσμού για διατροφή και υγεία, συνεπώς είναι απαραίτητο να μειωθεί η περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να αναπτυχθούν νέα, υγιεινά προϊόντα σαντιγί

Καινοτομία: Μπύρα Guinness με γεύση… καφέ!

Μετά τη μπύρα light, τη μπύρα χωρίς αλκοόλ και τη blacK lager η εταιρεία λανσάρει την Guinness Cold Brew Coffee Beer

Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και νέες τεχνολογίες παραγωγής: Η νέα πρόκληση της Βιομηχανίας Τροφίμων

Σε έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μελετήθηκαν οι απόψεις Ευρωπαϊκών εταιρειών για τις εναλλακτικές πρωτεΐνες

Απίστευτο: Μαρέγκες και μακαρόν χωρίς… αυγά – Το πρώτο ασπράδι αυγών που δεν προέρχεται από ζώα

Το ασπράδι αυγού είναι γνωστό για τις μοναδικές λειτουργικές του ιδιότητες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αντικατάστασή του – μέχρι σήμερα.

Η Δανία η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ετικέτα για το κλίμα στα τρόφιμα

Με την ανάπτυξη μιας τέτοιας ετικέτας, η κυβέρνηση στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν πιο πράσινες επιλογές όταν ψωνίζουν

Ψύξη τροφίμων superchilling: Η τεχνολογία που βελτιώνει την ποιότητα και τον χρόνο συντήρησης των προϊόντων

Το superchilling μειώνει δραματικά το ρυθμό εμφάνισης μικροβιολογικών και χημικών ελαττωμάτων αλλοίωσης και επιτρέπει την επίτευξη μεγάλης διάρκειας ζωής σε σύγκριση με το συμβατικά κατεψυγμένο προϊόν

Ολλανδία: 60 εκατομμύρια € από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη του καλλιεργημένου κρέατος

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος γύρω από την κυτταρική γεωργία, το οποίο είναι η τεχνολογία παραγωγής ζωικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας απευθείας από τα κύτταρα.

Καινοτομία: Νέα τεχνολογία ταχείας ανίχνευσης παθογόνων στα τρόφιμα

Τα ταχύτερα αποτελέσματα των αναλύσεων επιτρέπουν στους κατασκευαστές να απελευθερώνουν προϊόντα πιο γρήγορα, μειώνεται το κόστος αποθήκευσης και ψύξης ενώ και οι ανακλήσεις θα γίνονται πιο γρήγορα

Ο ρόλος των robots και των cobots στην επεξεργασία τροφίμων

Λόγω των μεταβλητών στη βιομηχανία τροφίμων, όπως το μέγεθος και το σχήμα του προϊόντος, το τελικό σύνορο στη ρομποτική είναι η επεξεργασία τροφίμων

Στη “μάχη” των εναλλακτικών πρωτεϊνών και η κάνναβη!

Μια start-up εταιρεία στοχεύει να αφανίσει από τον χάρτη το βόειο κρέας αλλά και τα υποκατάστατά του από σόγια!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε ο έλεγχος στην εταιρεία των σχολικών γευμάτων

Δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια αναλύσεων για να εντοπιστεί η αιτία.

Γλυκιά εξαπάτηση: Οι γίγαντες τροφίμων ξεγελούν τα παιδιά μέσω των συσκευασιών τους

Μια συντονισμένη δράση ενάντια στις παραπλανητικές συσκευασίες για παιδιά.

Λαμία: Τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών δημοτικού από σχολικά γεύματα – Με μηνύσεις απειλούν οι γονείς

Νέο περιστατικό δηλητηρίασης από μακαρόνια με κιμά σε ελληνικό σχολείο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης