Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Πότε οι καταναλωτές θεωρούν ένα τρόφιμο πολύ ακριβό και σταματούν να το αγοράζουν

Το 94% των συμμετεχόντων σε έρευνα, είπε ότι ότι οι λογαριασμοί τους για αγορές τροφίμων αυξήθηκαν τους προηγούμενους τρεις μήνες

Έρευνα για τη CMC: το πρόσθετο τροφίμων που αλλάζει το ανθρώπινο μικροβίωμα και το εντερικό περιβάλλον

Μια νέα μελέτη αντιτίθεται στην παλαιότερη υπόθεση ότι η CMC ήταν ασφαλής να καταναλωθεί, επειδή απομακρύνεται στα κόπρανα χωρίς να απορροφηθεί.

Καινοτομία: βρώσιμα κουταλάκια με γεύση μπισκότο!

Η καινοτομία Βιωσιμότητας τρέχει με... 1000!

CEEV: Έκκληση στην ΕΕ να αλλάξει στάση σχετικά με τις συστάσεις για την κατανάλωση αλκοόλ

"Γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμμένει σε μια «ελαττωματική» μελέτη που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει «ασφαλές» επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ;"

Ανοιχτά αύριο Κυριακή τα καταστήματα

Το ωράριο που προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι

Storymap: Το νέο εργαλείο της ESFA για την παρακολούθηση των τροφιμογενών επιδημιών

Το νέο αυτό εργαλείο στοχεύει στην ενημέρωση όλων, και των επιστημόνων τροφίμων αλλά και του απλού καταναλωτή, σχετικά με τις τροφιμογενείς επιδημίες, τους αιτιολογικούς παράγοντες τους και τα εμπλεκόμενα τρόφιμα που λειτουργούν ως "οχήματα" μετάδοσης

Οι 6 κορυφαίες τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2022

Μεταξύ των τροφίμων που θα αναζητηθούν από τους καταναλωτές και θα γίνουν trend, είναι τα φύκια, οι νέες ποικιλίες καφέ, τα πρεβιοτικά, και το αφρικανικό ρύζι Jollof

Βρετανία: Ο Νοροϊός είναι το παθογόνο με τις μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις

Το συνολικό κόστος του νοροϊού για την κοινωνία ήταν υψηλότερο, με 1,86 δισ. €, και ακολουθεί ο Campylobacter με κόστος 830 εκατ. €

Η Foodwatch καταγγέλλει παρουσία επικίνδυνων υδρογονανθράκων σε προϊόντα διατροφής

Ένα στα οκτώ προϊόντα είναι μολυσμένα με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων (MOAH)

Έρευνα: Οι λάτρεις του καφέ δεν αφήνουν τους συντρόφους τους να τους τον φτιάξουν!

Ένας... "απαίσιος" καφές έχει γίνει αιτία για διακοπή σχέσεων καθώς το 14% των ερωτηθέντων έχουν τσακωθεί για αυτό τον λόγο

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από αύριο 10 Δεκεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι και καταναλωτές

Τι είναι οι άμεσες πληρωμές και γιατί αποτελούν καινοτομία. Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι και καταναλωτές

Δικαίωση της ΑΒ Βασιλόπουλος από το ΣΕΕ -Προσφυγή καταναλωτή για τον τρόπο διαφήμισης και προώθησης των εκπτώσεων

Η καταναλώτρια υποστήριξε ότι δεν είναι θεμιτή, η επικοινωνία (διαφήμιση) της ποσοστιαίας έκπτωσης σε μεγάλες ομάδες προϊόντων, χωρίς να αναγράφεται η αρχική και η τελική τιμή.

Καταναλωτής και συσκευασία: Μία… “μπερδεμένη” σχέση

Οι περισσότεροι καταναλωτές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις συσκευασίες που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα

Πως ένας διατροφικός περιορισμός οδήγησε σε μια πετυχημένη start-up

Λόγω ενός σπάνιου και σοβαρού συνόλου τροφικών αλλεργιών ο Cole Glass μεγαλούργησε στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων αλευριού.

Καλλιεργημένο κρέας: Περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανησυχίες, κενά και συστάσεις

Νέα μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα συστατικά παραγωγής του, και τους περιορισμούς στην αποδοχή από τους καταναλωτές

ΙΕΛΚΑ: 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι το νοικοκυριό τους σπαταλά τρόφιμα

Στο 6% μεσοσταθμικά η οικιακή σπατάλη τροφίμων - 300 χιλ. τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα απορρίμματα

Γιατί είναι δύσκολο να πούμε “όχι” στα αναψυκτικά

Νέες ιδέες για την καταπολέμηση της κατανάλωσης αναψυκτικών

Διεθνή: Εντοπίστηκε η πηγή εστίας Ηπατίτιδας Α στη Νορβηγία

Στις αρχές του Οκτωβρίου εντοπίστηκε μια νέα εστία Ηπατίτιδας Α στη Νορβηγία, η πηγή της οποίας όμως παρέμενε άγνωστη. Πλέον οι Νορβηγικές αρχές κλίνουν...

Βρέθηκε η χρυσή τομή για καλύτερη τιμή σε “άσχημα” αγροτικά προϊόντα

Το κλειδί είναι η επικοινωνία των σωστών μηνυμάτων στον καταναλωτή.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο