Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Cheers! Εκπαίδευση Ευρωπαίων Οινοποιών και ζυθοποιών – Νέα αρώματα και γεύσεις από νέα στελέχη μαγιάς

Νέα βελτιωμένα αρώματα και γεύσεις για μπύρες, κρασιά και άλλα ποτά δημιουργούνται από ερευνητές που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.

Βρώσιμα έντομα: Ανασκόπηση στις αναδυόμενες τεχνολογικές εφαρμογές – ευκαιρίες – αποδοχή από τους καταναλωτές

Καινοτομία στις Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων: Επιστημονική Ανασκόπηση της Τεχνολογικής Αιχμής των Εντόμων σε Προϊόντα Τροφίμων.

Χυμός πορτοκάλι με 30% λιγότερη ζάχαρη, αλλά τριπλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες

Η εταιρεία Louis Dreyfus Company ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός προϊόντος χυμού πορτοκαλιού με 30% λιγότερη ζάχαρη, αλλά τριπλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες.

Στην Ελλάδα ελβετικές σοκολάτες με μεταλλικά θραύσματα

Οι σοκολάτες εξάγονται από την Ελβετία μόνο στη χώρα μας!

Lidl Βρετανίας: Ανάκληση τριμμένου τυριού τσένταρ – Περιέχει κομμάτια πλαστικού

Το προϊόν μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια πλαστικού καθιστώντας το μη ασφαλές για κατανάλωση.

Starbucks: Η «Εξέγερση της Κόκκινης Κούπας» – Αναταραχές και συγκρούσεις σε όλες τις ΗΠΑ με τους εργαζομένους

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν κυνήγι των συνδικαλιστών που ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέρος από τα υπερκέρδη που καταγράφοιυν τα Starbucks τα τελευταία χρόνια.

Αναγνώριση προσώπου και σε σουπερμάρκετ;

Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματά τους; Τι συμβαίνει με την προστασία προσωπικών δεδομένων;

Απίστευτο: Επικίνδυνες ουσίες στην πλειοψηφία των συμπληρωμάτων ιχθυέλαιου που… “προωθούν” την καλή υγεία!

Εξέταση δειγμάτων από συμπληρώματα ιχθυελαίου που πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο Καταναλωτών του Χονγκ Κονγκ ανακάλυψε μολυσματικές ουσίες και ελάχιστη ποσότητα ευεργετικών ουσιών στην πλειοψηφία των δειγμάτων. Πολλά από αυτά απευθύνονταν σε έγκυες γυναίκες.

Πώς μια ανάκληση κόστισε σε μεγάλη βρετανική εταιρεία 3,45 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία τροφίμων Cranswick παρουσίασε μείωση 1,7% στα λειτουργικά της κέρδη στα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματά της, εξαιτίας μιας ανάκλησης που είχε λάβει χώρα το Μάιο στις εγκαταστάσεις της.

Καταρρίπτοντας τους πιο μεγάλους μύθους για την επιχειρηματικότητα

Ειδικοί από τον επιχειρηματικό κόσμο καταρρίπτουν 8 από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από τον όρο επιχειρηματικότητα.

Η ΔΕΛΤΑ ανακηρύσσεται “Company of the Year” στα Dairy Awards 2022

Με συνολικά 8 βραβεία: 1 Platinum, 5 Gold, 1 Silver και 1 Bronze.

Warply: Μεγάλη η αποδοχή του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» από τους καταναλωτές

Απολογισμός για την αποδοχή μετά από τέσσερις εβδομάδες που ξεκίνησε το καλάθι του νοικοκυριού.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 12,5% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου το γ’ τρίμηνο του ’22

Κατά 1,85 δις ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων λιανικής.

Ανάκληση Ισοτονικού αθλητικού ποτού από τη Γαλλία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα

Πρόκειται για το "ISO READY TO DRINK ISOTONIC  DRINK".

Είναι οι κομποστοποιημένες συσκευασίες βιώσιμες ή μια ψευδαίσθηση βιωσιμότητας;

Το πρόβλημα με τη βιωσιμότητα των βιοδιασπώμενων συσκευασιών.

Γεμάτα αντιβιοτικά τα βόεια κρέατα μεγάλων αλυσίδων, fast food

Έκθεση του βρετανικού Γραφείου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας  ισχυρίζεται ότι οι συμβατικοί παραγωγοί βοείου κρέατος πωλούν κρέας με αντιβιοτικά σε άλλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ.

Κρέας φυτικής προέλευσης: Τρέχουσα κατάσταση, αντιλήψεις των καταναλωτών και μεταβαλλόμενες τάσεις

Η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να κατανοήσει τις απαιτήσεις και τα πλεονεκτήματα που αναμένουν οι καταναλωτές που επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος.

Προσοχή: Επικίνδυνη Μαργαρίνη από την Τουρκία εισάγεται και στην Ελλάδα

"Καμπανάκι" κινδύνου από την Γερμανία - Ενημέρωση της πύλης RASFF για γλυκιδόλη.

Οι μαμάδες επιλέγουν χορταστικά γεύματα και λιγότερο ποιοτικά για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια

Σε συνέδριο του British Nutrition Foundation αναφέρθηκαν παραδείγματα διατροφικών διακρίσεων που πλήττουν οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

Πως η ΕΕ αξιοποιεί το πλεόνασμα ζάχαρης που προέκυψε από την μείωση της κατανάλωσης

Προκειμένου η ΕΕ Ευρώπη να διατηρήσει την παγκόσμια ηγετική θέση στην παραγωγή ζαχαρότευτλων, βρίσκει νέες αγορές για να αξιοποιήσει τις πλεονάζουσες ποσότητες μέσω του επιστημονικού προγράμματος CARBAFIN.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης