Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

ΗΠΕΙΡΟΣ: Επένδυση βιωσιμότητας στο εργοστάσιο στον Δομοκό

Γ. Κουτσικιανίδης: "Συνδυάζουμε πρωτοποριακές και έξυπνες πρακτικές, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων"

Ελληνικά ξενοδοχεία: Η σημασία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας – Ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΤΕΠ

Τα ποσοστά των ξενοδόχων που αναγνωρίζουν τη σημασία υιοθέτησης πρακτικών βιωσιμότητας για το μέλλον της επιχείρησής τους κυμαίνεται από 67% έως 89%

Πόσο βλάπτουν τα μαγειρικά αερολύματα την ατμόσφαιρα

Ομάδα ερευνητών μελέτησε τον τρόπο που τα αέρια που απελευθερώνονται με το μαγείρεμα και γίνονται λιπαρά οξέα, επιδεινώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η παγκόσμια αγορά οικολογικών μπουκαλιών θα φτάσει τα 4 δις δολάρια έως το 2026

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά για φιλικά προς το περιβάλλον μπουκάλια και προβλέπεται να φτάσει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026

Γρηγόρης- Βιωσιμότητα: Αξιοποίηση των υποπροϊόντων καφέ

Συνεργασία με την Eco Brown, η οποία συλλέγει τα υποπροϊόντα καφέ από τα καταστήματα Γρηγόρης και τα μετατρέπει σε εδαφοβελτιωτικά, που περιέχουν ουσίες πολύτιμες για την ανάπτυξη των φυτών

Στη “μάχη” των εναλλακτικών πρωτεϊνών και η κάνναβη!

Μια start-up εταιρεία στοχεύει να αφανίσει από τον χάρτη το βόειο κρέας αλλά και τα υποκατάστατά του από σόγια!

Squid game..changer στη συσκευασία: Νέο θερμορυθμιστικό υλικό εμπνευσμένο από καλαμάρια

Από τη διατήρηση των ζεστών ροφημάτων, μέχρι τις εφαρμογές σε οικιακές τέντες, το νέο, εμπνευσμένο από κεφαλόποδα υλικό, υπόσχεται πολλά.

Το “ισοδύναμο ντομάτας” στη μάχη για την μείωση των σπατάλης τροφίμων – Κλειδί η σωστή συσκευασία

Πώς μπορεί μια εταιρεία να αποφασίσει ποια συσκευασία θα ταίριαζε καλύτερα στο προϊόν της; Πώς μπορούν να καθοριστούν οι καλύτερες αγορές για την εκμετάλλευση καινοτόμων βιώσιμων λύσεων συσκευασίας τροφίμων; Και πώς μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων;

Απίστευτο: Η Μoët Hennessy σε πλαστικό μπουκαλι!

Tο μπουκάλι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό,  είναι ελαφρύ και εύκαμπτο, γεγονός που διασφαλίζει ότι απέχει πολύ από τη συνηθισμένη σκληρή και βαριά αίσθηση ενός εκλεκτού γαλλικού ροζέ.

Καινοτομία: Πρωτεΐνη από την πιο άφθονη πηγή στον κόσμο, τα φύλλα!

Η αξιοποίηση μιας φυτικής πρωτεΐνης από φύλλα που δρα όπως η ζωική πρωτεΐνη - και έχει παρόμοιο προφίλ αμινοξέων με το βόειο κρέας - παρέχει τη δυνατότητα χρήσης λιγότερο από το 2% της τρέχουσας γεωργικής γης σε όλο τον κόσμο για τη διατροφή του πληθυσμού.

Αντιδρούν οι Αμερικάνοι για τα νέα πρότυπα της ΕΕ στις εισαγωγές τροφίμων από τρίτες χώρες

Όσοι αντιδρούν υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαίοι εξαγωγείς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίποινα, εάν ο ΠΟΕ διαπιστώσει ότι τα αναγκαστικά πρότυπα της ΕΕ δεν συμμορφώνονται με τις εμπορικές συμφωνίες

Βιώσιμο υποκατάστατο του φοινικελαίου από μικροφύκη

Οι επιστήμονες παρήγαγαν έλαια από μικροφύκη, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βιώσιμη αντικατάσταση του φοινικελαίου στην παραγωγή τροφίμων.

Ψεύτικες υποσχέσεις; Έκθεση για την καλή διαβίωση των ζώων επικρίνει την αδράνεια των επιχειρήσεων τροφίμων

Οι βελτιώσεις στην καλή μεταχείριση των ζώων εξακολουθούν να υστερούν όσον αφορά τις πολιτικές που θεσπίστηκαν από τις εταιρείες.

Η γεύση “ψαρίλας” στα Vegan προϊόντα μπορεί να εξαλειφθεί χάρη σε ένα νέο στέλεχος μικροφυκών

Με την υψηλή διατροφική τους αξία και το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, τα μικροφύκη είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους υποψηφίους για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ταχέως αναπτυσσόμενου πληθυσμού του κόσμου.

Πέντε βασικά ερωτήματα σχετικά με τα ανθεκτικά και βιώσιμα συστήματα τροφίμων

Ειδικοί του συστήματος τροφίμων απαντούν σε πέντε βασικές ερωτήσεις για τα ανθεκτικά και βιώσιμα συστήματα τροφίμων

Καινοτομία: Αναπτύχθηκαν νέες ποικιλίες μπανάνας με αντοχή στα έντομα και τις ασθένειες

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Τανζανίας αναπτύσσει νέες ποικιλίες μπανάνας ανθεκτικές στις ασθένειες

Συσκευασία από φελιζόλ: Στο δρόμο για την αντικατάστασή του με πιο βιώσιμες λύσεις

Πολλές εταιρείες έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές πλαστικών προϊόντων που δεν χρησιμοποιούν αφρό πολυστυρενίου, επιλέγοντας αντ' αυτού υλικά με βάση το πολυπροπυλένιο

Η καύση των σκουπιδιών και η διατροφική αλυσίδα

Συζήτηση σχετικά με το διατροφικό μοντέλο της Ιρλανδίας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

“ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ”: Κουλτούρα “πράσινης” και βιώσιμης ανάπτυξης

Πρωτοβουλίες, λύσεις και πράξεις ευθύνης προκειμένου να  συμβάλλει στους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τι είναι οι φυτοχημικές ενώσεις και πως μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η βιομηχανία τροφίμων

Μια νέα ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε, εξετάζει την "οχύρωση" των ροφημάτων φρούτων και λαχανικών και πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση φυτοχημικών ενώσεων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο