Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Μποϊκοτάζ στο βοδινό Βραζιλίας από τους Ευρωπαίους λιανοπωλητές

Τα μποϊκοτάζ είναι απάντηση για τα βοοειδή που προέρχονται από παράνομα αποψιλωμένες περιοχές

“Κλιματική μαγειρική”: Η πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ για πιο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης της τροφής

«Πάμε μαΓΗρεύοντας - Μέρες Κλιματικής Μαγειρικής»

Η Kellogg’s αντικαθιστά τις πλαστικές σακούλες στο εσωτερικό της συσκευασίας των δημητριακών, με χάρτινες

Το νέο σχέδιο δράσης είναι μια δεκαετής δέσμευση της εταιρείας να βελτιώσει τα τρόφιμα και τις συσκευασίες της

Συσκευασία τροφίμων: Καινοτόμα και βιώσιμα νανοϋλικά βελτιώνουν τις μεμβράνες PVA

Οι νανοΐνες λιγνοκυτταρίνης (LCNF) που προέρχονται από γεωργικά απόβλητα ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας αποδείχθηκαν κατάλληλη ενίσχυση των μεμβρανών PVA, βελτιώνοντας πολλές ιδιότητες τους

Πλαστικά σε αγροδιατροφικά συστήματα: Το καλό, το κακό και το άσχημο

37,3 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο σε συσκευασίες τροφίμων

Συσκευασία: Επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά δοχεία για take away από την Tupperware

Βιώσιμες επιλογές και στη Βιομηχανία γρήγορου φαγητού

Οι 6 κορυφαίες τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2022

Μεταξύ των τροφίμων που θα αναζητηθούν από τους καταναλωτές και θα γίνουν trend, είναι τα φύκια, οι νέες ποικιλίες καφέ, τα πρεβιοτικά, και το αφρικανικό ρύζι Jollof

FAO: Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας υπόσχεται υγιεινή διατροφή για όλους

Δέσμευση για δράσης, καθώς περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή παγκοσμίως

Ποια διατροφή μπορεί να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων

Η κλιματική κρίση ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας, ευαισθητοποιώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ των επιλογών μας στην κατανάλωση...

Προς κατάργηση η ημερομηνία λήξης – Τεστ κιτ επί της συσκευασίας!

Καινοτόμο επίθεμα που ανιχνεύει παθογόνα, τοποθετείται στα εσωτερικά τοιχώματα των δοχείων τροφίμων και δείχνει το αποτέλεσμα χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία

Εναλλακτικά τρόφιμα: Λαβράκι χωρίς κόκκαλα από… φύκια!

Φιλέτο ψαριού με την ίδια εμφάνιση, γεύση και υφή με το συμβατικό λαβράκι και τα ίδια οφέλη για την υγεία

Καταναλωτής και συσκευασία: Μία… “μπερδεμένη” σχέση

Οι περισσότεροι καταναλωτές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις συσκευασίες που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα

Green awards 2022

Αναγνωρίζοντας την καινοτομία και την αριστεία στην πράσινη οικονομία και το Eco Living.

Καλλιεργημένο κρέας: Περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανησυχίες, κενά και συστάσεις

Νέα μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα συστατικά παραγωγής του, και τους περιορισμούς στην αποδοχή από τους καταναλωτές

Ποια διατροφή είναι καλύτερη για όλους;

Ο αντίκτυπος διαφορετικών ειδών διατροφής στην υγεία, αλλά και στο περιβάλλον

Τα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου μείωσαν τις πλαστικές συσκευασίες κατά 10%

Αύξηση 50% στην επανεπεξεργασία πλαστικών στη Βρετανία

Η αξία των ψηφιακών και τεχνολογικών εργαλείων στον αγροδιατροφικό τομέα

Μείωση κόστους παραγωγής και αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Food label: Δείκτες χρόνου-θερμοκρασίας (TTI)- Εφαρμογές και περιορισμοί

Οι TTI παρέχουν οπτικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες, και έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να κρίνουν εάν τα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας

FIRST 2022: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από επιστήμονες τροφίμων για τη βιωσιμότητα

Κρασί χωρίς σταφύλια, μπριζόλα χωρίς βόδι, ρύζι χωρίς δηλητηριώδη βαρέα μέταλλα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο