Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Royal Kombu: Το πολλά υποσχόμενο Ευρωπαϊκό υποκατάστατο αλατιού -Οφέλη και κίνδυνοι

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές τροφίμων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ANIMAL WELFARE για την ευζωία των παραγωγικών ζώων από την COSMOCERT

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η COSMOCERT από τον Νοέμβριο 2021, παρέχει μια νέα υπηρεσία πιστοποίησης που αφορά στην ευζωία των...

Συνέδριο Future of Food 2021

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το φετινό virtual συνέδριο Future of Food που διοργανώνεται από το EIT Food (European Institute of Innovation & Technology) και...

Η Ελλάδα στην 27η θέση της λίστας του Παγκόσμιου Δείκτη Επισιτιστικής Ασφάλειας για το 2021

8 από τις 10 κορυφαίες χώρες της κατάταξης, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Πράγα: smart συσκευασίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από την ευρύτερη γκάμα ξηρών προϊόντων σε ειδικά επαναγεμιζόμενα δοχεία

Βιολογικά προϊόντα: Μύθοι και αλήθειες για το νέο trend στην υγιεινή διατροφή

Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Νοέμβριος: Ο παγκόσμιος μήνας Vegan – Tι σημαίνει για εμάς και το περιβάλλον

Οι vegan σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον τρόπο ζωής τους το Νοέμβριο κάθε χρόνο.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας: Πού να παίξετε και πώς να κερδίσετε

Ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν στις αγορές όπου σημειώνεται η μετάβαση σε βιώσιμες αγορές, είναι το κλειδί για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

EFSA: Πράσινο φως στη διαδικασία ανακύκλωσης deSter για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Τα υλικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποσοστό έως και 100% για την κατασκευή νέων πλαστικών σκευών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος ζητά μεταρρυθμίσεις στο γεωργικό σύστημα

Το συμβούλιο ζήτησε βασικές μεταρρυθμίσεις στις τρέχουσες περιβαλλοντικές και κλιματικές στρατηγικές.

Η αντιμικροβιακή αντοχή κίνδυνος για τις καλλιέργειες – Το νέο σχέδιο του FAO

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Everest – Polygreen: Πρόγραμμα αξιοποίησης υπολειμμάτων καφέ

Τα υπολείμματα του καφέ που συλλέγονται από τα everest μετατρέπονται σε βελτιωτικό για τις καλλιέργειες

EFSA: Τεχνητά γλυκαντικά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Στόχος των εργασιών ήταν να διασφαλιστεί ότι προσδιορίζονται οι σχετικές πληροφορίες σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των τεχνητών γλυκαντικών

H Αλόννησος στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου

Μία νέα διεθνής διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό της Αλοννήσου. Σύμφωνα με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine, η...

Starbucks: Στρατηγική συνεργασία με την Arla Foods για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

Οι εκπομπές γαλακτοκομικών προϊόντων να αντιπροσωπεύουν το 22% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα

Διεθνή: Ποια εταιρεία αφαίρεσε 1 εκατ. κομμάτια πλαστικού από τις συσκευασίες και τα προϊόντα της

Αφαίρεσε τις πλαστικές συσκευασίες και από τα Χριστουγεννιάτικα προϊόντα

Μπλόκο της Ε.Ε. σε μοσχαρίσιο κρέας, κακάο και καφέ, που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών

Σαφές μήνυμα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και λιανοπωλητές

Leroma: Η πλατφόρμα που δίνει δεύτερη ζωή στις πλεονάζουσες πρώτες ύλες τροφίμων

Από λεμόνια για καθαρισμόούς μέχρι άμυλο πατάτας, η γερμανική start up βρίσκει αγορές για τα "άσχημα" τρόφιμα

Διαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Κ & Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” “Insects and Algae: Alternative Food and Feed Sources” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου...

Food label: Στα “σκαριά” ενοποιημένο σύστημα οικολογικής επισήμανσης στη Βρετανία

Η έρευνα της FSA έδειξε ότι το 48% των ανθρώπων αισθάνονται ευθύνη για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της βιωσιμότητας

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο