Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Πόσο υγιεινά είναι τα αποξηραμένα τρόφιμα;

Η ξήρανση/αφυδάτωση των τροφίμων είναι από τις παλαιότερες διαδικασίες συντήρησης των τροφίμων. Διατηρούν όμως τα θρεπτικά τους συστατικά;

Όχι στη δαιμονοποίηση των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, λέει το British Nutrition Foundation

Η επίσημη θέση του British Nutrition Foundation σχετικά με τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Και όμως… η φλούδα ακτινίδιου μπορεί και πρέπει να τρώγεται!

Όχι μόνο είναι βρώσιμη αλλά παρέχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Απώλεια βάρους: Πιο αποτελεσματική και βιώσιμη η υγιεινή διατροφή από τα φάρμακα!

 Επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 20.000 ενήλικες.

Η γνώμη της EFSA για το ανώτατο ημερήσιο όριο πρόσληψης της βιταμίνης Β6

Το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης για τη βιταμίνη Β6, βασίζεται κυρίως στη σχέση μεταξύ της υπερβολικής πρόσληψης βιταμίνης Β6 και της ανάπτυξης περιφερικής νευροπάθειας.

Μέλι: Η κρυστάλλωση είναι θέμα νοθείας;

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας ξεκαθαρίζει μια για πάντα, το θέμα της κρυστάλλωσης του μελιού.

Θα μπορούσε ο H5N1 να πυροδοτήσει την επόμενη πανδημία στους ανθρώπους;

Ξανανοίγει ο διάλογος μεταξύ των ειδικών σχετικά με τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών από άτομο σε άτομο στη Μεγάλη Βρετανία.

Πλένουν οι αεροσυνοδοί τα εσώρουχά τους στις καφετιέρες των δωματίων ξενοδοχείων;

Ο αστικός θρύλος για τις καφετιέρες και τη χρήση τους για πλύσιμο εσωρούχων κάνει το γύρο του κόσμου, αλλά είναι αλήθεια;

4 σημάδια υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού

Εκτός από τη δίψα, τι άλλες συνέπειες μπορεί να έχει;

Έρευνα: Το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται αρνητικά από μια vegan διατροφή

Το μητρικό γάλα των μητέρων που ακολουθούν μια vegan διατροφή περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με μια μελέτη UMC του Άμστερνταμ.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου στις δερματικές αλλεργίες

Τρώτε μπρόκολο για να περιορίσετε τις δερματικές αλλεργίες, συνιστά έρευνα.

Μωβ φρούτα και λαχανικά: Οπτική πανδαισία ή διατροφικός θησαυρός;

Τα οφέλη της κατανάλωσης μωβ φρούτων και λαχανικών.

EΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας ο ένας στους τέσσερις Έλληνες

Έρευνα α της ΕΛΣΤΑΤ για την υγεία του πληθυσμού το 2022 αποδεικνύει πως μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

Έτοιμα γεύματα και κομμένα φρούτα/λαχανικά: Η μεγάλη παγίδα

Μπορεί να φαίνονται μία βολική και γρήγορη λύση αλλά είναι όντως έτσι;

Επανάσταση στη βιομηχανία σοκολάτας – 75% λιγότερη ζάχαρη και λίπος!

Η νέα σοκολάτα διαίτης της Gadbury θα γίνει τόσο δημοφιλής όσο τα αναψυκτικά διαίτης...

Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με Virtual Reality! – Ο παχύσαρκος ενσαρκώνεται σε ένα εικονικό σώμα

Δείτε και ακούστε τον εαυτό σας να εξηγεί τα προβλήματά σας από την οπτική γωνία του τρίτου προσώπου και δώστε στον εαυτό σας πολύτιμες συμβουλές.

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για τα γλυκαντικά – Ακατάλληλα για έλεγχο του βάρους

Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών νοσημάτων και θνησιμότητας στους ενήλικες.

Φυσικός τρόπος αδυνατίσματος που λειτουργεί όπως το Ozempic! (video tikTok)

Προπονήτρια υγείας αποκαλύπτει συνταγή τεσσάρων συστατικών για αδυνάτισμα που λέει ότι «λειτουργεί όπως το Ozempic».

Chocoholic: Γιατί δεν πρέπει να στερείτε τη σοκολάτα από κάποιον που την επιθυμεί

Ανασκόπηση του The Economics of Chocolate όλων των επιστημονικών πληροφοριών και δημοσιεύσεων που αφορούν την σοκολάτα.

Είναι τοξικές οι φριτέζες αέρα; Τι λένε οι ειδικοί

Πολλοί καταναλωτές ανησυχούν για το ότι οι φριτέζες αέρα τους είναι δυνητικά τοξικές, αλλά υπάρχει πράγματι λόγος ανησυχίας;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης