Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Σύστημα που εντοπίζει αλλοιώσεις στα τρόφιμα, από μαθητές της Θεσσαλονίκης!

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς κατασκεύασαν τον μικροεπεξεργαστή Arduino που ελέγχει μεθάνιο, υγρασία, αγωγιμότητας και Ph.

Επιστήμη: Αδρανοποίηση του ιού της Ηπατίτιδας στα τρόφιμα

Μαθηματικό μοντέλο προβλέπει την εξάλειψη του ιού της Ηπατίτιδας E μέσω μαγειρέματος

Ανάκληση φυστικοβούτυρου Calvé της Unilever λόγω… καουτσούκ!

Δεν αποκλείεται ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών

Food Fraud στο ουίσκι: Η μεθανόλη δείκτης γνησιότητας

Επιστημονική μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα μεθανόλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάκριση των νοθευμένων και πλαστών σκωτσέζικων ουίσκι από το γνήσιο προϊόν.

Food Fraud: Το κρέας και τα φυτικά του υποκατάστατα η Νο 1 ανησυχία των καταναλωτών για νοθεία

Η Ιρλανδική Kerry βρίσκει λύσεις για την καλύτερη συντήρηση των προϊόντων και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των καταναλωτών

EFSA: Συντελεστές μετατροπής ισοδύναμων φολικού οξέος σε συμπληρώματα διατροφής

Τις εξισώσεις και τους συντελεστές που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συμπληρώματα φολικού οξέος εξέδωσε σε νέα μελέτη η EFSA

Ευρωπαϊκές Ανακλήσεις 3-5 Σεπτεμβρίου

Κυριαρχούν τα αδήλωτα αλλεργιογόνα

Άρχισαν τα όργανα! Κίνδυνος πνιγμού από τα χάρτινα καλαμάκια – Προειδοποιήσεις από τις Αρχές

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο πνιγμού από Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και προστασίας καταναλωτών

Μελέτη: Ανθεκτικότητα στελεχών λιστέρια σε χλωριούχα απολυμαντικά σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων

Συγκέντρωση 500 mg/L απολυμαντικών σε χλώριο συνιστούν επιστήμονες για την καταπολέμηση στελεχών λιστέρια σε μονάδες τροφίμων

Τι κάνουν οι καταναλωτές για να μην πάθουν τροφική δηλητηρίαση

Έρευνα σε 2.026 καταναλωτές

Χωρίς σαλμονέλα τα μπισκότα της Mondelez διαβεβαιώνει η εταιρεία

Τέλος στις φήμες για μόλυνση των προϊόντων της από σαλμονέλα βάζει η Mondelez Ως απάντηση σε πολυάριθμα δημοσιεύματα που μιλούν για μόλυνση από σαλμονέλα, η...

Ο κρίσιμος ρόλος του ελέγχου υγρασίας, σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων

Γιατί πρέπει να ενσωματωθεί ο έλεγχος της υγρασίας στη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων

H αμφιλεγόμενη γλυφοσάτη και η απειλή για την υγεία των καταναλωτών

Συστατικό ενός τοξικού ζιζανιοκτόνου, η γλυφοσάτη συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι μας

Θανατηφόρο δηλητήριο σε γεύμα εστιατορίου – 12 άνθρωποι στη ΜΕΘ

Εντοπίστηκε το δηλητήριο ακόνιτο σε τζίντζερ - Ανάκληση του προϊόντος

Ιταλοί προτείνουν εμπρόσθια επισήμανση με πληροφορίες για τον βαθμό επεξεργασίας των τροφίμων

Επιστήμονες τάσσονται υπέρ της εμπρόσθιας επισήμανσης, η οποία εκτός από τη διατροφική σύνθεση θα λαμβάνει υπόψη και τις μεθόδους επεξεργασίας των τροφίμων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Αύγουστο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

Διεθνή: 236 μαθητές με τροφική δηλητηρίαση σε 26 ημέρες

936 μαθητές συνολικά έπεσαν θύματα τροφιμογενών λοιμώξεων τους τελευταίους 8 μήνες στην Ινδία

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω των τροφίμων;

Συστάσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων

Έρευνα για την ηθική ακεραιότητα των εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων

Ερευνητές μελέτησαν τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στο πλαίσιο της ηθικής διαχείρισης τροφίμων.

Food Fraud: Σύνοψη απάτης τροφίμων για τον Ιούλιο 2022 – Η ανακοίνωση της ΕΕ

Στοιχεία από 14 χώρες που αφορούν σε νοθευμένα ή λαθραίως διανεμόμενα τρόφιμα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Όλοι κρύβουμε έναν “Ικαριώτη” μέσα μας! Τα μυστικά της μακροζωίας

Ικαρία: Το νησί της Μπλέ Ζώνης με τα γαστρονομικά μυστικά για μακροζωία.

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης