Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Καινοτομία: Υδρογέλη που συλλέγει υδρατμούς προωθεί την καλλιέργεια στην έρημο

Το περασμένο καλοκαίρι στη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια δύο "πολύ ζεστών" εβδομάδων, οι ερευνητές ήταν σε θέση να καλλιεργήσουν σπανάκι με ποσοστό επιβίωσης καλλιέργειας 95%.

Έρευνα: Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα προβιοτικά δεν περιορίζεται πλέον στο γιαούρτι

Οι καταναλωτές στα πλαίσια της προσπάθειάς τους για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, ζητούν προϊόντα τροφίμων που θα ωφελήσουν τη υγεία τους.

“Συνδεδεμένες” αγελάδες για καλύτερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα

Το έργο CATTLECHAIN 4.0 έχει επινοήσει νέες λύσεις για τους αγρότες για την καλύτερη αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ζώων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τεχνολογία τροφίμων: Σκόνη σαλιγκαριών για gel-based προϊόντα – Μελέτη του ΑΠΘ

Το κρέας σαλιγκαριών μετά από λυοφιλίωση, προσφέρει μια «αξιοσημείωτη» ικανότητα συγκράτησης νερού και λαδιού

Whole Foods Market: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα “Just Walk Out” χωρίς ταμεία

Η τεχνολογία Just Walk Out της Amazon ήρθε στο πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Whole Foods Market, μεγέθους σχεδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων

Βιομηχανία τροφίμων: Το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό λειτουργικών τροφίμων

Πως να μάθετε για τη σχέση μεταξύ του συστατικού ενός τροφίμου και του οφέλους για την υγεία

Σύστημα επιθεώρησης ακτίνων Χ νέας γενιάς που βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων

Σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο νέος ανιχνευτής μπορεί να σαρώσει ένα προϊόν και να εκτελέσει μια χημική και φυσική ανάλυση για να καθορίσει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας

Φυσικοχημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά αλλαντικών που παρασκευάζονται με αλεύρι ακρίδας

Επιστήμονες ανέλυσαν την χρήση της ακρίδας ( Sphenarium purpurascens) ως αλεύρι με μερική ή ολική αντικατάσταση του αμύλου πατάτας (συνδετικό κρέατος) στα λουκάνικα

Καινοτομία: Ανακύκλωση για κάψουλες espresso από τη Morrisons

Τα χρησιμοποιημένα δοχεία αλουμινίου μετατρέπονται σε ράβδους αλουμινίου για νέα προϊόντα και τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ γίνονται βιοαέριο και βελτιωτικό εδάφους

Ανασκόπηση: Αξιοποίηση υποπροϊόντων φρούτων και λαχανικών για την επιμήκυνση χρόνου ζωής τροφίμων

Τα υποπροϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναστολή των διαδικασιών οξείδωσης, της μικροβιακής ανάπτυξης, καθώς και της φυσικής υποβάθμισης των τροφίμων

Καινοτομία: Καναδική εταιρεία δημιούργησε ζύμη που βοηθάει στην μείωση του ακρυλαμιδίου

Η Renaissance BioScience Corp., ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε νέα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και επιχορηγήσεις για τη non-GMO ζύμη που μειώνει το ακρυλαμίδιο (ARY)

Καινοτομία: Συσκευή χειρός δείχνει εάν έχει χαλάσει το ψάρι ή το κρέας και δίνει ακριβή ημερομηνία λήξης!

Η εταιρεία ανέπτυξε μια συσκευή χειρός ικανή να μετρά τη φρεσκάδα και να καθορίζει μια ακριβέστερη ημερομηνία λήξης για το κρέας και τα ψάρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Οι κίνδυνοι από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις καλλιέργειες τροφίμων

Τι θα γίνει αν δοθεί εξουσία σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αναλάβουν όλα τα στάδια μιας καλλιέργειας...και καραδοκεί ένας χάκερ;;

Καινοτομία: Σκεύασμα για συντήρηση φρούτων χωρίς χημικές ουσίες

Η εφαρμογή του σκευάσματος προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τα φυτά, όπως τη μείωση των απωλειών φρούτων μετά τις περιόδους διατήρησης και μεταφοράς ή η μείωση του ζεματίσματος και της εσωτερικής αμαύρωσης

Καφές: Η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση για τη διάσωσή του από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το έργο BREEDCAFS της ΕΕ, έχει αναπτύξει νέες μεθόδους αναπαραγωγής καφέ για την υποστήριξη των μικροκαλλιεργητών

Το Nutriscore και η πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής

Απανωτά λάθη από τους εμπνευστές του Nutriscore

Εναλλακτικά τρόφιμα: Λειτουργική απόδοση φυτικών πρωτεϊνών

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εμποδίζουν την εφαρμογή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης είναι η έλλειψη συστατικών με συνεπή και καλά καθορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά

Η καλλιέργεια ρυζιού με υδρόβια ζώα ενισχύει την παραγωγή και μειώνει τη χρήση χημικών

Μια μελέτη δείχνει ότι η καλλιέργεια κυπροειδών, καβουριών ή χελωνών softshell σε ορυζώνες, θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν τρόφιμα με πιο βιώσιμο τρόπο

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης

Η αποαλκοολοποίηση του κρασιού γίνεται ως φυσική διαδικασία, χωρίς χημική επέμβαση. Το κρασί αποστάζεται κρύο υπό κενό και το αλκοόλ εξατμίζεται στους 28-30 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει τα αρώματα. 

Η υδροδότηση της βιομηχανίας τροφίμων και οι εξορύξεις

Γιατί χρειάζεται μέγιστη προσοχή στην υδροδότηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης