Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Καινοτομία: Σκεύασμα για συντήρηση φρούτων χωρίς χημικές ουσίες

Η εφαρμογή του σκευάσματος προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τα φυτά, όπως τη μείωση των απωλειών φρούτων μετά τις περιόδους διατήρησης και μεταφοράς ή η μείωση του ζεματίσματος και της εσωτερικής αμαύρωσης

Καφές: Η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση για τη διάσωσή του από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το έργο BREEDCAFS της ΕΕ, έχει αναπτύξει νέες μεθόδους αναπαραγωγής καφέ για την υποστήριξη των μικροκαλλιεργητών

Το Nutriscore και η πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής

Απανωτά λάθη από τους εμπνευστές του Nutriscore

Εναλλακτικά τρόφιμα: Λειτουργική απόδοση φυτικών πρωτεϊνών

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εμποδίζουν την εφαρμογή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης είναι η έλλειψη συστατικών με συνεπή και καλά καθορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά

Η καλλιέργεια ρυζιού με υδρόβια ζώα ενισχύει την παραγωγή και μειώνει τη χρήση χημικών

Μια μελέτη δείχνει ότι η καλλιέργεια κυπροειδών, καβουριών ή χελωνών softshell σε ορυζώνες, θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν τρόφιμα με πιο βιώσιμο τρόπο

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Καινοτόμα μέθοδος καλλιέργειας σταφυλιών και απο-αλκοολοποίησης

Η αποαλκοολοποίηση του κρασιού γίνεται ως φυσική διαδικασία, χωρίς χημική επέμβαση. Το κρασί αποστάζεται κρύο υπό κενό και το αλκοόλ εξατμίζεται στους 28-30 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει τα αρώματα. 

Η υδροδότηση της βιομηχανίας τροφίμων και οι εξορύξεις

Γιατί χρειάζεται μέγιστη προσοχή στην υδροδότηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων

Τι είναι τα λειτουργικά τρόφιμα: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη βιομηχανία τροφίμων

Τα βασικά 7 βήματα για τον  σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορία λειτουργικών τροφίμων

Σύγχρονο επιχειρείν: Συμπάθεια vs Ενσυναίσθηση

Ένα μικρό αλλά πολύτιμο μυστικό για τους πετυχημένους ηγέτες-manager

Υγιεινά σνακ: Η ξήρανση τυμπάνου δίνει αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις

Ο σύγχρονος άνθρωπος ζητεί γρήγορα, εύκολα σνακ, όμως ταυτόχρονα ζητεί να είναι υγιεινά και χωρίς πρόσθετα.

Βερμούτ: Η μεγάλη επιστροφή

Πλέον σε πολλά δημοφιλή μπαρ ανά τον κόσμο το βερμούτ δεν είναι απλώς ένα βασικό συστατικό σε κλασικά κοκτέιλ αλλά, σερβίρεται τακτοποιημένο σε πάγο με μία φέτα εσπεριδοειδών και συνοδεύεται από ένα μπολ με ελιές

Τρόφιμα Καθαρής Ετικέτας: “Η Γη της Επαγγελίας”

Στο πιο βασικό της επίπεδο, η καθαρή ετικέτα αναφέρεται σε προϊόντα διατροφής που έχουν λιγότερα και πιο απλά συστατικά και έχει να κάνει περισσότερο με το θέμα της ειλικρίνειας των εταιρειών, για το τι υπάρχει μέσα στο προϊόν

Καινοτομία: Κοκτέιλ ουίσκι με λεμονάδα σε κουτί RTD

Οι εταιρείες αλκοολούχων δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα για να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση RTD ποτών και κοκτέιλ

Ας μιλήσουμε για το Nutriscore…

Αυτό το ξέρετε: Επικεφαλής της εκστρατείας για την υιοθέτηση από την ΕΕ αυτού του συστήματος κατάταξης και αξιολόγησης των τροφίμων είναι η ελβετική πολυεθνική επεξεργασμένων τροφίμων Nestlé

Καινοτομία: Συσκευασίες τροφίμων από υπολείμματα μήλου

Η βιομηχανία απαιτεί υποκατάστατα υλικά για την παραγωγή σχηματοποιημένης συσκευασίας πολτού για εφαρμογές όπως περιέκτες τροφίμων για takeaway και κουτιά για ποτά

Ο σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης» του ελληνικού σουπερμάρκετ

Όχι άλλα προσποιητά δάκρυα!

Καινοτομία: Συσκευασίες τροφίμων από γεωργικά απόβλητα

Το πρωτοποριακό επίτευγμα της NEWPACK περιλάμβανε την εύρεση βακτηρίων που παράγουν PHB από απόβλητα γεωργικών τροφίμων, όπως φλούδες πατάτας.

Νέο λογισμικό για την αντιμετώπιση παρασίτων χωρίς χημικές ουσίες

Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν αναπτύξει διασπαστικό λογισμικό που προσφέρει μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση στις χημικές ουσίες.

Ο ΕΦΕΤ, το ελαιόλαδο, το HACCP και ο “μονόδρομος της πιστοποίησης” όπου… όλοι οδηγούν ανάποδα!

Στην διεθνή πρακτική του HACCP, τα GHP (good hygiene practice), GMP (good manufacture practice) και η ιχνηλασιμότητα είναι στο καθημερινό «μενού» των σοβαρών επιχειρήσεων. Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

Σεξ και αλκοόλ: Αιώνιοι σύμμαχοι ή άσπονδοι εχθροί;

Πως και πόσο μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική απόδοση, το αλκοόλ

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης