Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Γερμανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα σαν όπλο!

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας, η Αναλένα Μπέρμποκ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμποδίζει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία διότι χρησιμοποιεί την πείνα σαν όπλο πολέμου.

Γιατί μερικά τυριά μυρίζουν… ποδαρίλα;

Οι λάτρεις του τυριού έχουν ένα ρητό: «όσο πιο άσχημα μυρίζει ένα τυρί, τόσο καλύτερο είναι»

Προσοχή: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μερίδες φαγητού στα εστιατόρια

Τα μεγέθη των μερίδων εξελίσσονται μαζί με την... ανθρωπότητα και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Ομαδικές αγωγές από καταναλωτές σε μεγάλες αλυσίδες fast food για το… μέγεθος στα burger!

Wendy's, McDonald's και Burger King, οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι παραπλανούν τους καταναλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις διαφημίσεις τα μπιφτέκια φαίνονται μεγαλύτερα!

Ευρώπη: Ανάκληση noodles λόγω παρουσίας οξειδίου του αιθυλενίου

Το αιθυλενοξείδιο συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην Ενωσιακή αγορά. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε σε noodles που εισάγεται από το Βιετνάμ.

Poppers: Προειδοποίηση από τον FDA – Άκρως επικίνδυνα τα εισπνεόμενα σκευάσματα

Ο FDA, εξέδωσε προειδοποίηση για την επικινδυνότητα από την κατάποση ή την εισπνοή νιτρωδών προϊόντων των αποκαλούμενων Poppers, που καταναλώνονται για ψυχαγωγική χρήση και συνήθως πωλούνται μέσω διαδικτύου.

Λύθηκε το μυστήριο με τα μαύρα στίγματα στα Ελβετικά τυριά

Η μείωση στις πωλήσεις τυριών στην Ελβετία σήμανε συναγερμό στην βιομηχανία τυριού - Την αιτία για τα μαύρα στίγματα, εντόπισε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών

Κομισιόν: Ανάκληση έγκρισης της ουσίας isopyrazam στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Η Κομισιόν αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης της δραστικής ουσίας isopyrazam, σύμφωνα με τη νομοθεσία σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.

Ανακάλυψη: Κινητό τηλέφωνο ανιχνεύει τη γλουτένη στα τρόφιμα!

Η νέα μέθοδος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και των καταναλωτών και συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων ανά πάσα στιγμή.

Επιστήμη: Ψωμί με μερική αντικατάσταση σιταριού από αμάρανθο και γλυκοπατάτα

Επιστήμονες έφτιαξαν ζύμη από σιτάρι, αμάρανθο και γλυκοπατάτα με στόχο να προκύψει ένα καλό σε υφή και σύνθεση και εξαιρετικά θρεπτικό, ψωμί

Πώς η πανδημία έσωσε τις αλυσίδες fast food

Από την σταδιακή πτώση λόγω της στροφής των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή, τα fast food βρέθηκαν ξανά στην κορυφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Με το βλέμμα στο μέλλον και με στόχο το ΜΗΔΕΝ

Η εταιρεία δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 που περιλαμβάνει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, σπατάλη νερού, κατάχρηση αλκοόλ και μηδενικά ατυχήματα στον χώρο εργασίας

Διεθνή: Πάνω από 6,5 τόνοι RTE προϊόντων κρέατος ανακαλούνται λόγω παρουσίας μεταλλικών κομματιών

Τεράστια ανάκληση, με πάνω από 6,5 τόνους προϊόντων στις ΗΠΑ, προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία καταναλωτή που ανέφερε ότι βρήκε δύο(!) μεταλλικά κομμάτια σε προϊόν λουκάνικου.

Ο όρος που βάζει η Ρωσία για να ανοίξει τα Ουκρανικά λιμάνια

Τι απάντησε η Μόσχα στην έκκληση του ΟΗΕ να ανοίξουν τα λιμάνια της Ουκρανίας για να απελευθερωθούν οι εξαγωγές σιτηρών

Γαλακτοπαραγωγή: Η Γερμανία αντεπιτίθεται με “γάλα σανού”

Οι Γερμανοί γαλακτοπαραγωγοί προσπαθούν να ξεχωρίσουν από τη διεθνή αγορά γάλακτος με την παραγωγή προϊόντων από γάλα σανού

Ο τουρισμός της Ελλάδας, μία… ανοικτή πληγή

Τι κάνουμε λάθος και δεν μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με υψηλά εισοδήματα;

Διεθνή: Συναγερμός για πιθανώς επικίνδυνο προϊόν – Απόκλιση στην παραγωγική διαδικασία

Μια παραγωγική αστοχία, όπως η υποεπεξεργασία αλλαντικών, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

ΠΕΤΕΤ: Νέο πρόγραμμα διά ζώσης κατάρτισης

Μετά από δυόμισι χρόνια η ΠΕΤΕΤ επανέρχεται στις διά ζώσης δράσεις, διοργανώνοντας σεμινάριο με φυσική παρουσία.

20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Ας τιμήσουμε τον εργάτη της φύσης!

Γιατί οι μέλισσες είναι τόσο σημαντικές; Πώς επιλέχθηκε αυτή η μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας; Τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία της;

Ανάλυση Χημικών κινδύνων: Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “PARC”

Ανάπτυξη «νέας γενιάς» αξιολόγησης επικινδυνότητας χημικών κινδύνων συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον τομέα της υγείας του ανθρώπου όσο και του περιβάλλοντος σε μια προσέγγιση «Ενιαίας Υγείας»

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης