Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Τι είναι η δίαιτα TDR και πόσο επηρεάζει την ψυχική υγεία

Η μέθοδος ολικής αντικατάστασης γευμάτων κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς το αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους είναι εντυπωσιακό.

Βρετανική παμπ σερβίρει την «Πικρή Μπύρα του Χάρι» ως απάντηση στο ντοκιμαντέρ του Netflix

H μπύρα «Harry's Bitter» έχει περιεκτικότητα 3,9% και είναι «αδύναμη όσο ο συνονόματός της»...

ΕΕ: Σκεπτικισμός για την ένταξη του φυτικού γάλακτος στα σχολικά γεύματα

Παρά την εμφανή δημοτικότητα του φυτικού γάλακτος στους Ευρωπαίους, όπως υποδεικνύουν και τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, η ΕΕ επιβραδύνει την ένταξή του στο σχολικό πρόγραμμα.

Ποιες τροφές εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό – Μύθοι και αλήθειες

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απορρόφηση του σιδήρου. Πως μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση του σιδήρου σας κάνοντας πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές.

Nikolopoulou foods: Vegan φυτικό Μπιφτέκι

Το Genius meat free φυτικό Μπιφτέκι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το συμβατικό.

Ο εύκολος τρόπος για να κοιμάστε πιο νωρίς και πιο εύκολα – Επιστημονική μελέτη

Μελέτη ανέλυσε τις συνήθεις ύπνου 500 ανθρώπων και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα - έκπληξη.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ: Το “ρόφημα της γνώσης” για βελτίωση γνωστικής και νοητικής ικανότητας

Περιέχει κρόκο, φύλλα ελιάς, μελισσόχορτο, φασκόμηλο και δενδρολίβανο.

Μελέτη: Χαμηλή η θρεπτική ποιότητα στα φυτικά υποκατάστατα κρέατος

Η επιστήμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Πολλά από τα υποκατάστατα κρέατος ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά σε μορφή που δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Ενισχυμένο αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Παπαφίλη

Αλεύρι υψηλής πρωτεΐνης ιδανικό για κάθε όλους τους τύπους τσουρεκιού, κρουασάν, πανετόνε, μπριός, ντόνατς, φύλλο μπουγάτσας, και για πολλά άλλα αρτοσκευάσματα.

Η ΕΕ περιορίζει το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε τρόφιμα και συμπληρώματα λόγω του κινδύνου ηπατικής βλάβης

Νέος κανονισμός της ΕΕ θέτει ανώτατο όριο ημερήσιας πρόσληψης και υποχρεωτικές επισημάνσεις στην ετικέτα των προϊόντων που περιέχουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Σταφύλια χωρίς κουκούτσι: Είναι το ίδιο θρεπτικά με τα άλλα;

Νέα επιστημονική μελέτη απαντά στο εάν τα σταφύλια χωρίς κουκούτσι που τα προτιμούν οι καταναλωτές, έχουν την ίδια αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό με τα σταφύλια με κουκούτσι.

ΝΙΑΜΑ Gluten Free: Κριθαράκι Χωρίς Γλουτένη

Το κριθαράκι της ΝΙΑΜΑ παρασκευάζεται στην Ελλάδα από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Κίνδυνος από κοτομπουκιές: Οι περισσότεροι τις μαγειρεύουν λάθος

Για να αποφευχθεί τροφική δηλητηρίαση από κοτομπουκιές, πρέπει να μαγειρεύονται στη σωστή θερμοκρασία και με τον σωστό τρόπο.

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

Τι είναι το μολυβδαίνιο;

Το μολυβδαίνιο συχνά συγχέεται με τον μόλυβδο αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό συστατικό που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το 27% των καταναλωτών αγοράζει περισσότερα χύμα τρόφιμα – Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

Τα βήματα για να αποφύγετε του κινδύνους που προκύπτουν από την αγορά μη συσκευασμένων τροφίμων και που μπορεί τελικά να οδηγήσουν στην απώλεια χρημάτων.

Πως οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών

Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρυνθούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Τι είναι το ημικαρβαζίδιο και γιατί είναι επικίνδυνο – Ανιχνεύεται σε παιδικές τροφές, μαρμελάδες, μέλι, τουρσιά και μαγιονέζα

Η ανίχνευση του ημικαρβαζίδιου σε τρόφιμα και υλικά συσκευασίας, αποτελεί ένα νέο δεδομένο και οφείλεται στην πρόοδο της επιστήμης και στη βελτίωση των εργαστηριακών αναλυτικών μεθόδων.

Επιτέλους! Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες

Ο καθημερινός "γολγοθάς" των γονιών παιδιών με αλλεργίες - Τι ζητάνε από την πολιτεία.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας εντερόκοκκος μπορεί να “εξοντώσει” τις καρκινογόνες αφλατοξίνες – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Βιολογική αποτοξίνωση της αφλατοξίνης Β 1 από Enterococcus faecium HB2-2.

Συναγερμός στη Βρετανία: Σάντουιτς ιδιωτικής ετικέτας πολλών σουπερμάρκετ προκάλεσαν εκατοντάδες τροφικές δηλητηριάσεις

Δεκάδες σάντουιτς, αραβικές πίτες και σαλάτες σούπερ μάρκετ ανακαλούνται λόγω κινδύνου E.coli.

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης