Το CO2 θα μετατρέπεται σε οξικό άλας, (ξύδι) το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πρωτεϊνών που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα.
Μαθητές και μαθήτριες του 12ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ζύμωσαν ψωμί κι έπλασαν το παραδοσιακό κουλούρι της Θεσσαλονίκης στην αυλή του σχολείου, σ ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως τα μικροπλαστικά, που συνήθως περιέχουν τοξικούς ρύπους και χημικές ουσίες, παραμένουν στο αναπνευστικό των ανθρώπων.
Η κ. Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και μία από τους ερευνητές πίσω από μια καινοτόμα σάλτσα για σαλάτες μίλησε στο cibum για τις εμπορικές δυνατότητες του νέου προϊόντος.
Μ. Παναγιωτάκης: "Αυτή η γεύση αντιπροσωπεύει την ακλόνητη δέσμευσή μας να δημιουργούμε ανώτερα φυτικά επιδόρπια που όχι μόνο ικανοποιούν τις αισθήσεις, αλλά και ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία των καταναλωτών μας για βιωσιμότητα και ηθικές επιλογές"
Οι τροφιμογενείς εστίες ασθενειών που προκαλούνται από το παθογόνο βακτήριο Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.